از یک هفته به اینسو عملیات بهاری تخریب مزارع کوکنار در ولایات گرمسیر کشور آغاز شده و تا حال صدها جریب زمین از وجود کوکنار پاکسازی شدهاند.
وزارت مبارزه علیه مواد مخدر میگوید که در سال جاری بار دیگر در (۲۴) ولایت کشور کوکنار کشت شده و عملیات بهاری به هدف تخریب آن را آغاز کردهاند.
حنیف دانشیار سخنگوی وزارت مبارزه علیه مواد مخدر به روز پنجشنبه به رادیو آزادی گفت، در سال جاری نیز بیشترین کوکنار در ولایت هلمند کشت شده و به دلیل کشت کوکنار در مناطق نا امن، امکان تخریب فیصدی کمی از مزارع کوکنار وجود دارد.
دانشیار گفت، به اساس گزارشهای ابتدایی، بیشترین کوکنار در مناطق نا امن این (۲۴) ولایت، به ویژه ولایت هلمند کشته شده و طالبان در برخی مناطق اطراف مزارع کوکنار را ماین فرش کردهاند.
او افزود:
"متاسفانه بار دیگر در (۲۴) ولایت کشور کشت کوکنار صورت گرفتهاست. بیشترین مشکل را ما در بخش تخریب مزارع کوکنار در ولایت هلمند داشتیم. تصمیم بر این شد تا در ساحاتی که ممکن است مزارع کوکنار را تخریب کنیم، اما محدودیتها در هلمند زیاد است، چون اولویت نیروهای افغان مبارزه علیه تروریزم است. در ولایات ننگرهار، کندهار و برخی ولایات دیگر فصل تخریب مزارع کوکنار است. اما به حدی تخریب شده نمیتواند که کاهش قابل ملاحظه در تولید مواد مخدر و مزارع کوکنار به وجود بیاید."
در حالیکه نیروهای مشترک افغان و خارجی از شش ماه به اینسو عملیات هوایی بالای کارخانههای تولید مواد مخدر را آغاز کردهاند و به تازهگی این عملیات به غرب کشور نیز گسترش یافتهاست، وزارت مبارزه علیه مواد مخدر میگوید، نیروهای خارجی در تخریب مزارع کوکنار سهم ندارند، اما تاکید میکند که حملات هوایی نیروهای خارجی بر کارخانههای تولید مواد مخدر بزرگترین ضربه را به منابع عایداتی گروهای مافیای جهانی و طالبان وارد کرده و ذخایر بزرگ مواد مخدر تولید شده آنان را از بین بردهاند.
ماموریت حمایت قاطع ناتو در کابل نیز به رادیو آزادی گفت، طالبان به یک گروه مافیایی مبدل شدهاند و از پول به دست آمده از مواد مخدر عملیات و فعالیتهای تخریبی شان را تمویل میکنند، اما به گفته قوماندان عملیات هوایی این نیروها، با گسترش عملیات آنان به چهار زون کشور، طالبان محل امن برای تولید مواد مخدر نخواهند داشت.
در همین حال از سه هفته به اینسو عملیات تخریب مزارع کوکنار در ولایت ننگرهار آغاز شده و تا اکنون یک هزار و پنج صد جریب زمین از وجود کوکنار پاکسازی شدهاست.
ادریس ساپی رئیس مبارزه علیه مواد مخدر ننگرهار به رادیو آزادی گفت:
"برنامه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی های مختلف ننگرهار آغاز شده که تا حال در پنج ولسوالی انجام شده و تا (۲۰) ماه ثور امسال در (۱۴) ولسوالی تطبیق خواهد شد. تا حال یک هزار و پنج صد جریب زمین تخریب شده و تا پایان این کمپاین یک هزار و پنج صد هکتار زمین را از وجود کوکنار پاکسازی می کنیم."
اما هاشم الکوزی عضو کمیسیون مبارزه علیه مواد مخدر مشرانو جرگه برنامه محو مزارع کوکنار را در کاهش تریاک و تولید مواد مخدر تاثیر گذار نمیداند.
آقای الکوزی میگوید، پیش از آغاز کشت کوکنار باید در این مناطق از طریق برنامه معیشيت بدیل با دهاقین کمک صورت میگرفت، تا از یک سو از مصارف هنگفت مالی در بخش تخریب مزارع جلوگیری میشد و از سوی دیگر دهاقین نیز با زرع کشت بدیل متضرر نمیشدند.
گزارش: مرسلين ارسلا
Your browser doesn’t support HTML5