با وجودیکه بهگفته مسئولان محلی وضعیت امنیتی در شهر فراه به حالت عادی برگشته، اما شماری از نمایندههای این ولایت در ولسی جرگه میگویند، آنان سه روز پیش از حمله طالبان بر این شهر حکومت و مردم را در جریان قرار داده بودند.
حمیرا ایوبی یکی از نمایندههای فراه در ولسی جرگه روز چهارشنبه «۲۶ ثور ۱۳۹۷» به رادیو آزادی گفت، حکومت به اطلاعات قبلی در باره حمله شب سهشنبه طالبان بر شهر فراه توجه نکرد.
وی افزود:
"روز شنبه ما در نشست ولسی جرگه صدا بلند کردیم که احتمال یک حمله گسترده در شهر فراه است، اما توجه نکردند که در حمله طالبان نیروهای امنیتی ۵۳ کشته و ۲۱ زخمی داد، حکومت باید همان وقت دست به کار میشد، اما هیچ عکسالعمل نشان نداد."
این در حالیست که گروه طالبان در ساعات اخیر شب سهشنبه به شهر فراه حمله کردند و بر اساس گزارشها در این حمله بخشهای از این شهر برای چند ساعت به دست این گروه سقوط کرد.
بصیر سالنگی والی فراه در صحبت با رادیو آزادی گفتهاست، در این حمله حدود ۲۰۰۰ عضو گروه طالبان دست داشتند.
بهگفته وی، پس از مقاومت نیروهای موجود در فراه و رسیدن قوتهای تازه نفس، طالبان شب گذشته از شهر فراه عقب زده شدند.
حمله به شهر فراه نخستین حمله طالبان به مراکز شهرهای افغانستان نیست.
حدود سه سال پیش طالبان در ۲۰۱۵ بسیاری از بخشهای شهر کندز را برای چندین روز در تصرف خود درآوردند و در سال ۲۰۱۶ نیز به این شهر حمله کردند، اما در این حمله طالبان نتوانستند شهر کندز را تصرف کنند.
بهگفته برخی منابع، در باره حمله به شهرها پیش از این اطلاعات قبلی موجود بودهاند.
اما در حمله فراه بهگفته والی این ولایت، طالبان قبلاً در خانههای مردم جابهجا شدند و به نیروهای افغان حمله کردند.
بصیر سالنگی میافزاید، در جریان حمله بر شهر فراه، حدود ۳۰۰ طالب مسلح کشته شدند.
او همچنان کشته شدن ۲۵ نیروی امنیتی را در جریان این جنگ تأیید میکند.
اما ذبیحالله مجاهد سخنگوی گروه طالبان روز چهارشنبه در صحبت با رادیو آزادی ادعا کرد که در جریان این جنگ ۹ تن از افراد آنان و حدود ۶۰ نیروی دولتی کشته شدهاند.
بنا بر ادعای وی، طالبان شب گذشته پس از به دست آوردن تجهیزات جنگی نظامیان افغان بدون درگیری شهر فراه را ترک کردند.
بهگفته مجاهد بیش از ۱۰ نیروی دولتی به چنگ آنان افتاده و تا حال زندهاند.
اما والی فراه در باره سرنوشت نظامیان افغان که به چنگ طالبان افتادهاند، چیزی نگفت.
از سوی هم مأموریت حمایت قاطع روز قبل در تویتر خود نوشته که شهر فراه در کنترول حکومت افغانستان بوده و قوای هوایی امریکا به حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی افغان، مواضع جنگجویان طالبان را هدف قرار میدهد.
در همین حال بصیر سالنگی والی فراه روز چهارشنبه به رادیو آزادی تأیید کرد که در باره حمله طالبان اطلاعات از قبل وجود داشت.
وی گفت:
"تدابیر پیشگیرانه گرفته شده بود، ولی خط شکست، پوستههای که ما داشتیم یک تعداد آن مستحکم نبود، در بین قریهها پوستههای ما بود، طالبان از دیگر نقاط داخل شدند که پوستههای ما در عقب ماند، پوستههای ما حدود یک کیلومتر از هم فاصله داشتند و طالبان از میان پوستهها داخل شدند."
Your browser doesn’t support HTML5
وزارت دفاع افغانستان نیز میگوید، بر اساس اطلاعات قبلی نظامیان افغان از یک هفته به اینسو مصروف جنگ با طالبان در فراه بودند.
محمد رادمنش سرپرست دفتر سخنگوی این وزارت روز چهارشنبه به رادیو آزادی گفت، روی دست گرفتن اقدامات نظامیان سبب شد تا طالبان نتوانند شهر فراه را سقوط دهند.
گزارش: نصرت پارسا