نگرانی برخی از نماینده‌گان مردم کابل از بدتر شدن وضعیت امنیتی در این شهر!

نمای شهر کابل

برخی از نماینده‌گان مردم کابل از بدتر شدن وضعیت امنیتی در شهر اظهار نگرانی می‌کنند.

برخی از نماینده‌های مردم کابل در ولسی جرگه و شورای ولایتی می‌گویند که وضعیت امنیتی در این شهر با گذشت هر روز وخیم‌تر شده‌است.

به‌گفته آنان، هر لحظه حملات انتحاری و انفجاری زنده‌گی کابلیان را تهدید می‌کند و پایتخت نشینان آرامش‌شان را از دست داده‌اند.

رمضان بشردوست

رمضان بشردوست عضو ولسی جرگه و خاطره اسحاق‌زی یک عضو شورای ولایتی کابل روز یکشنبه «۲۸ اسد ۱۳۹۷» چنین گفتند:

"اکثر شهروندان کشور اطمینان ندارند که شام دوباره به خانه‌های شان بر می‌گردند، چون هیچ نقطۀ افغانستان و کابل مصون نیست."

"پلان امنیتی که برای شهر کابل ساخته شد متأسفانه عملی نشده است و این موضوع سبب شده تا وضعیت امنیتی در شهر روز به روز بدتر شود."

آقای بشردوست می‌گوید که ضعف در رهبری ارگان‌های امنیتی سبب شده تا دشمن از خلاها استفاده کند و دست به حملات بزنند.

این در حالیست که صبح روز یکشنبه دو راکت در حوزۀ هشتم و شانزدهم در تپه نادر خان و قلعه زمان خان برخورد کرده و تلفات در پی‌نداشت.

گفتنی است که چهارشنبۀ هفته گذشته نیز یک حمله انتحاری در داخل مرکز آموزشی موعود در غرب کابل رخ داد که در آن ۳۴ تن کشته شده و حداقل ۵۶ تن دیگر جراحت برداشتند.

بیشتر در این باره: قوماندانی امنیه کابل: ادارات کشفی و استخباراتی در مورد حمله دیروز تحقیقات می‌کنند

یک روز پس از آن شماری از مهاجمین مسلح که وزارت داخله تعداد آن‌ها را سه تن گفته است، در یکی از ساختمان‌های نیمه کاره در مربوطات حوزه پنجم شهر کابل موضع گرفتند و از آن‌جا به سوی مرکز آموزشی امنیت ملی به آتش باری پرداختند.

حدود دو هفته قبل نیز ۵ راکت در مربوطات حوزه پنجم امنیتی اصابت کرد.

در همین حال مسئولان امنیتی کابل هرچند آسیب پذیری و تهدیدات موجود در این ولایت را می‌پزیرند، اما تأکید دارند که با تکمیل شدن بخش‌های پلان امنیتی کابل وضعیت بهبود خواهد یافت.

داوود امین قوماندان امنیه کابل روز یکشنبه به رادیو آزادی گفت، کمربند سوم امنیتی که کنترول ولسوالی‌ها به شهر را در بر می‌گیرد تحت کار است و تا یک‌ماه دیگر تکمیل خواهد شد.

داوود امین

به‌گفته وی با تکمیل شدن آن جلو ورود هراس‌افگنان به شهر گرفته می‌شود.

او افزود:

"پلان امنیتی کابل که بخش مهم آن ایجاد کمربند سوم است، کار به شدت بالای آن جریان دارد، البته راه‌های عبوری ولسوالی‌ها به کابل تثبیت می‌شود و وقتی راه‌ها بسته شد، تأثیر مثبت بالای وضعیت امنیتی کابل خواهد گذاشت و جلو ورود دشمن را می‌گیرد."

با این همه، شماری از کارشناسان امنیتی از جمله جاوید کوهستانی به این باور است که بی‌توجهی حکومت نسبت به امنیت شهر سبب افزایش و عدم همکاری مردم شده‌است که به‌گفته وی زمینه را برای فعالیت شبکه‌های تروریستی در ولسوالی‌های کابل فراهم کرده‌است.

وی پیشنهاد می‌کند که به‌خاطر بهبود وضعیت امنیتی کابل، تمرکز روی کمربندهای شهر صورت گیرد و قطعات بیشتر جابه‌حا شوند و از سوی دیگر در ارگان‌های کشفی و استخباراتی اصلاحات گسترده و هماهنگی ایجاد گردد.

گزارش: نظیفه محبوبی