حکومت افغانستان: صادرات از طریق دهلیز‌های هوایی به بیش از ۵۵۰۰ تن خواهد رسید

روزنۀ بسوی پیشرفت اقتصادی افغانستان

حکومت افغانستان می گوید، تا پایان سال روان میلادی میزان صادرات این کشور از طریق دهلیز‌های هوایی به بیش از ۵۵۰۰ تن خواهد رسید.

حکومت افغانستان می‌گوید، میزان صادرات از طریق دهلیز‌های هوایی به کشور‌های خارجی تا پایان سال روان میلادی به بیش از هدف تعیین شده خواهد رسید.

سمیر رسا سخنگوی مشاور رئیس جمهور در امور مالی و بانکداری روز شنبه به رادیو آزادی گفت، تا پایان امسال میزان صادرات از این طریق به بیش از ۵۵۰۰ تن خواهد رسید.

او افزود:

"آنچه که ما هدف تعیین کرده بودیم که باید تا پایان سال ۲۰۱۸ پنج هزار و پنج صد تن از طریق دهلیز‌های هوایی صادر کنیم خوشبختانه نه تنها به هدف می رسیم بلکه بیشتر صادر خواهیم کرد، همچنان در روز‌های آینده تعداد پرواز‌ها نیز افزایش خواهد یافت."

افتتاح نخستین کارگوه هوایی افغانستان و هند

افغانستان در حال حاضر از طریق دهلیز‌های هوایی با کشور‌های مختلف آسیایی و اروپایی مانند ترکیه، چین، هند، بریتانیا و برخی کشور‌های عربی وصل است.

مسئولان حکومت افغانستان می گویند، از ایجاد دهلیز‌های هوایی بیش از یک سال سپری شده و تا حال بیش از ۳۷۰ پرواز صورت گرفته است که در این پرواز‌ها محصولات افغانی مانند میوه‌های تازه و خشک، گیاه طبی، صنایع دستی، قره قل، جلغوزه سیاه و برخی کالا‌های دیگر به کشور‌های خارجی صادر شده اند.

​همچنان حدود یک و نیم ماه از ایجاد دهلیز هوایی میان کابل و چین میگذرد که به گفته سمیر رسا سخنگوی مشاور رئیس جمهور در امور مالی و بانکداری تا حال ۸۰۰ تن جلغوزه سیاه از این طریق در ۴۰ پرواز به شانگ‌های صادر شده است.

به گفته وی، از طریق این دهلیز هر هفته شش پرواز اجرا می شود که قرار است در هفته آینده تعداد این پرواز‌ها به ده پرواز افزایش یابد.

بیشتر در این باره: جلغوزۀ افغانستان برای اولین بار از طریق دهلیز هوایی به چین صادر گردید

این در حالی است که پیش از این وزارت تجارت و صنایع افغانستان گفته است، صادرات این کشور از سه درصد به ده درصد افزایش یافته است.

مسافر قوقندی سخنگوی این وزارت سه روز پیش به رادیو آزادی گفته است که که صادرات افغانستان در مقایسه با چهار سال قبل هفت درصد افزایش داشته و اکنون به ده درصد رسیده است.

بیشتر در این باره: وزارت تجارت و صنایع: صادرات افغانستان از ۳ درصد به ۱۰ درصد افزایش یافته است

در همین حال برخی کارشناسان اقتصادی می می گویند، برای بلند بردن میزان صادرات، حکومت باید به راه‌های زمینی نیز توجه کند.

سیف الدین سیحون یکی از این کارشناسان روز شنبه به رادیو آزادی گفت:

سیف الدین سیحون

"افغانستان باید اقتصاد‌اش تولیدی شود، صادرات این کشور باید کتلوی شود، صادرات با خط آهن، ریل، کشتی و امکانات دریایی و زمینی باید صورت بگیرد، افغانستان کشور صادراتی نیست و این‌ها به نظر من عوام فریبی است."

اما پیش از این حکومت افغانستان روند صادرات از طریق زمین را نیز آغاز کرده است.

راه لاجورد حدود یک هفته پیش گشایش یافت و ۹ لاری محصولات افغانستان از راه زمین از هرات به مقصد ترکمنستان حرکت کردند.

بیشتر در این باره: ۹ موتر حامل کالاهای تاجران افغان از طریق راه لاجورد به ترکمنستان رسید

به گفته مقام‌های افغان، هدف حکومت این است تا افغانستان از طریق راه‌های ترانزیتی زمینی و هوایی با کشور‌های مختلف جهان وصل شود.

گزارش: نصرت پارسا