سیما سمر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان روی مشارکت زنان در مذاکرات صلح تأکید میکند.
با افزایش تلاشهای صلح در افغانستان، سیما سمر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر این کشور روی اشتراک زنان در مذاکرات صلح تأکید میکند.
خانم سمر روز سه شنبه «۲۵ جدی ۱۳۹۷» در کنفرانس ملی نقش زنان در حکومتداری خوب و صلح پایدار گفت، بدون اشتراک زنان این پروسه نتیجه نخواهد داشت.
او افزود:
"تا زمانی که زنها به عنوان نصف نفوس جامعه افغانستان در تمام تصمیم گیریهای مربوط به افغانستان سهم نداشته باشند ما به صلح پایدار نمیرسیم. به باور من زنان افغانستان تصمیم بگیرند و با اراده استوار تلاش کنند که صلح بیاید و همین خواست را ما از مادران و خواهران طالبان داریم که لطفاً اولادهای خود را نگذارید که در جنگ قربانی شوند."
این در حالیست که محمد اشرف غنی رئیس جمهور کشور روی نقش زنان در پروسه صلح تأکید کرده و برای مشاور امنیت ملی این کشور پیشنهاد کرده است که در کمیته مشورتی صلح نسبت به مرکز به زنان ولایات سهم بیشتر بدهد.
بیشتر در این باره: غنی: پیشنهاد صلح ما غیر مشروط است ولی برای صلح شرایطی داریمرئیس جمهور غنی، سهم بیشتر زنان ولایات را در مقایسه به مرکز در کمیته مشورتی صلح مهم عنوان کرده و گفته است که پروسه صلح کابل محور نه، بلکه افغانستان شمول باشد.
عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه هم گفته است در پروسه صلح باید دستاوردهای زنان همچنان باقی بماند.
شاه گل رضایی عضو هیئت ۱۲ نفری مذاکره کننده صلح که در این نشست حضور داشت گفت، نقش زنان در پروسههای سیاسی نیاز است.
خانم رضایی گفت، هر چند در تصامیم سیاسی تا حدی به زنان سهم داده شده، اما باید این مشارکت بیشتر از این گسترده گردد.
در عین حال نگینه یاری عضو بنیاد خانه صلح در پیوند به این مسئله چنین میگوید:
"مشارکت زنان در این پروسه باید در نظر گرفته شود، در تصمیم گیریهای صلح باید زنان دخیل باشند، حکومت افغانستان باید خواستههای مردم را مد نظر بگیرد، پروسه صلح نباید دست خوش معامله گردد."
از سوی هم شبکه زنان افغان نیز نقش زنان را در روند صلح مهم دانسته میگوید، نقش زنان در این پروسه کلیدی و با اهمیت است و باید برای زنان در تمام پروسههای صلح به گونه صادقانه سهم داده شود.
شکریه رحیم یک عضو این شبکه میگوید، زنان باید در گفتگوهای صلح حضور داشته و از تمام فیصلهها در این مورد باخبر باشند.
گزارش: فرشته ندا