محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان با فرستادن نامه به دونالد ترمپ از وی خواسته که تمام نیروهای امریکایی را از این کشور بیرون نکند.
هیئت اداری مشرانو جرگه با اشاره به محتوای نامه فرستاده شدۀ رئیس جمهور غنی به دونالد ترمپ میگوید که خواست آقای غنی بجا بوده و تا یک مدت به حضور نیروهای خارجی در این کشور نیاز است.
محمد آصف صدیقی معاون دوم این جرگه میگوید که خروج زودهنگام تمام نیروهای بینالمللی از افغانستان عواقب ناگوار به همراه خواهد داشت.
آقای صدیقی با تأکید بر اینکه وضعیت در افغانستان باید در نظر گرفته شود و حکومت ایالات متحده باید به خواست رئیس جمهور غنی پاسخ مثبت بدهد، روز پنجشنبه «۱۱ دلو ۱۳۹۷» در صحبت با رادیو آزادی افزود:
"رئیس صاحب جمهور که در شرایط بسیار حساس و دشوار این نامه را فرستاده اقدام بجاست، وضعیت افغانستان ایجاب میکند که نیروهای خارجی برای مدت موقت در این کشور حضور داشته باشند، چون آنان در بخش تأمین امنیت، آموزش و تجهیز نیروهای امنیتی مفید واقع میشوند، امیدوار هستیم که ترمپ به این خواست لبیک گفته و صادقانه همکاری کند."
روزنامۀ نیویارک تایمز جزئیات نامۀ رئیس جمهور غنی به دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا را به نشر رسانیده است.
در این نامه محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان از آقای ترمپ خواسته که تمام نیروهایش را از این کشور بیرون نکند، بلکه میتواند رقم آنان را به سه هزار کاهش دهد.
نیویارک تایمز با استناد به این نامه که روز سه شنبۀ هفته جاری از سوی آقای غنی به الیس ولز معاون وزارت خارجه امریکا برای جنوب آسیا سپرده شده گفته که رئیس جمهور غنی تعهد نموده که از مصارف سالانۀ نیروهای خارجی در افغانستان دو میلیارد دالر میکاهد.
در گزارش نیویارک تایمز که شماری از رسانههای داخلی افغانستان نیز آن را به نشر رسانیده، در این مورد آمده است که آقای غنی از خروج تمام نیروهای خارجی هراس دارد و میداند که در صورت عدم همکاری امریکا باری دیگر به قدرت دست نخواهد یافت.
ریاست جمهوری افغانستان از ابراز نظر در بارۀ این نامه خودداری کرد.
اما خوشحال خلیل از کارشناسان روابط بینالملل در این باره میگوید که دونالد ترمپ بیشتر دید اقتصادی دارد و این نظر همواره موجود بوده که مبادا با خروج همه و یکبارۀ نیروهای خارجی خلای امنیتی در افغانستان به وجود آید.
آقای خلیل میگوید که بر اساس توافقات استراتژیک میان کابل و واشنگتن رئیس جمهور غنی حق دارد که همچو مسایل را با امریکا در میان بگذارد.
او افزود:
"طبق معلومات من از سه ماه به اینسو طرف افغانستان این مسایل را با امریکاییها درمیان گذاشت که چگونه میتوانیم هزینۀ جنگ را در این کشور کاهش دهیم تا هم برای امریکا قابل قبول باشد و هم در افغانستان کدام خلا به وجود نیاید. بین شرکا که با هم روابط استراتژیک دارند این یک امر معمولی است."
امریکا در حال حاضر در چوکات نیروهای مأموریت حمایت قاطع حدود ۱۴ هزار سرباز در افغانستان دارد.
بیشتر در این باره: خواست باقی ماندن نیروهای امریکا در افغانستان و سوریه در مجلس سنای امریکا مطرح شداما نگرانیهای مطرح میشود که در صورت توافق صلح با طالبان تمام نیروهای خارجی یک باره افغانستان را ترک خواهند کرد و ممکن این کشور باری دیگر با جنگهای داخلی و بدبختیهای گذشته روبهرو گردد.
گزارش: نسیم شفق