کمیسیون امور دفاعی ولسی جرگه میگوید که در امر مبارزه با تروریزم هنوز نیز به حضور نیروهای خارجی در افغانستان ضرورت است.
کمیسیون امور دفاعی ولسی جرگه میگوید، شرایط در افغانستان تا هنوز طوری نیست که برای خروج نیروهای امریکایی از این کشور جدول زمانی تعیین شود.
نثار احمد غوریانی رئیس این کمیسیون میگوید که هنوز نیز گروههای تروریستی برای امنیت افغانستان، منطقه و جهان تهدید جدی بوده و این موضوع باید در نظر گرفته شود.
آقای غوریانی روز پنجشنبه «۱۸ دلو ۱۳۹۷» به رادیو آزادی گفت، هرچند نیروهای امنیتی افغان حالا تواناییهای خوبی دارند، اما هنوز نیز نیازمند کمک و حمایت نیروهای خارجی هستند.
او افزود:
"گروههای تروریستی در سطح جهان فعالیت دارند و اگر به قدرت برسند، بار دیگر مانند دو دهه پیش که همه جهان از القاعده نگرانی داشت، باز هم چنین خواهد شد. من فعلاً لازم میبینم که نیروهای خارجی در افغانستان باشند، چون افغانستان و نیروهای امنیتی این کشور نیاز مبرم به حمایت قاطع آنان دارند."
این خواست در حالی مطرح میشود که بر اساس اعلامیه مشترک نشست اخیر برخی سیاسیون افغان با نمایندهگان طالبان در مسکو روی خروج نیروهای خارجی از افغانستان تأکید شده است.
در همینحال طالبان در مورد خروج نیروهای امریکایی از افغانستان سخنان ضد و نقیض بیان کردند.
عبدالسلام حنفی از اشتراک کنندههای نشست اخیر مسکو و معاون دفتر قطر این گروه گفت که طبق توافق امریکا و طالبان نصفی از نیروهای امریکایی تا نزدیک به سه ماه دیگر از افغانستان بیرون میشوند.
بیشتر در این باره: عبدالسلام حنفی: سربازان امریکایی در افغانستان تا ماه اپریل ۵۰ درصد کاهش میآبند
اما شیر محمد عباس ستانکزی رئیس هیئت گفتگو کننده گروه طالبان در نشست مسکو این خبر را رد نمود.
به تازهگی زلمی خلیلزاد نمایندۀ ویژه وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان نیز گفته که هیچ جدول زمانی برای خروج نیروهای نظامی امریکا از افغانستان وجود ندارد.
در عین حال باری عارض از کارشناسان امنیتی افغان انتقاد میکند که نیروهای خارجی در ۱۸ سال گذشته نتوانستند امنیت را در افغانستان تأمین نمایند.
وی میگوید که وضعیت در افغانستان تا هنوز متشنج است و نیروهای خارجی باید در این مورد با مسئولیت عمل کنند.
او افزود:
"بیرون شدن نیروهای خارجی در هیچ صورت این گونه متصور نیست که همه مشکلات در این کشور گذاشته شود و آنان خارج گردند، نیروهای خارجی در این کشور مسئولیت خاص دارند، یعنی نمیشود که وضعیت را در افغانستان نسبت به گذشته متشنجتر رها کرده و آنان خارج شوند."
دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا نیز در سخنرانی اخیرش در مجلس مشترک کانگرس آن کشور گفت که در صورت پیشرفت در گفتگوها میان مقامات امریکایی و طالبان قادر به کاهش حضور سربازانشان در افغانستان خواهند بود.
از سوی هم امید میثم معاون سخنگوی ریاست اجرائیه میگوید که هیچکس طرفدار حضور دایمی نیروهای خارجی در افغانستان نیست، اما در حال حاضر به باور وی حضور نیروهای بینالمللی در امر مبارزه با تروریزم در این کشور یک ضرورت است.
گزارش: نسیم شفق