حمله انتحاری بر نیروهای سپاه پاسداران روابط ایران و پاکستان را تیره ساخته است

حمله اخیر انتحاری بر نیروهای سپاه پاسداران

گروه جیش‌العدل با راه اندازی حمله بر سپاه پاسداران ایران بار دیگر روابط میان تهران و اسلام‌آباد را به تهدید مواجه کرد.

حمله انتحاری بر نیرو های سپاه پاسداران در ولایت سیستان-بلوچستان روابط دو کشور همسایۀ ایران و پاکستان را تیره ساخته است.

در میان افزایش فشار ها و جنگ‌های لفظی، تهران با هند دشمن دیرینۀ پاکستان یکجا شده همکاری نزدیک در مبارزه با تروریزم در منطقه را وعده داده است.

اما پاکستان حملۀ هفته گذشته بر نیرو های سپاه پاسداران ایران را محکوم کرده و از ایران خواسته که اسناد و شواهد در مورد عاملان این حمله را با اسلام‌آباد شریک سازد.

آرشیف/ نقشه پاکستان و ایران

بر اساس گزارش صفحه انترنتی گندهارای رادیو آزادی، در نتیجۀ حمله انتحاری چهارشنبه هفته پیش بر بس حامل سربازان قوای پاسداران انقلاب ایران که از خاش راهی زاهدان بود، حداقل ۲۷ نفر کشته شدند.

مسئولیت این حمله را گروه تندرو جیش‌العدل به عهده گرفت.

این گروه در سال‌های اخیر مسئولیت بسیار حملات مرگبار در این منطقه را به عهده گرفته است.

بر اساس گزارش، پس از عکس‌العمل های شدید مقام‌های نظامی و سیاسی ایران در برابر این حمله انتحاری، این کشور اقداماتی سرکوب کننده را علیه جنگجویان گروه جیش‌العدل راه اندازی کرده است.

سپاه پاسداران ایران ادعا می‌کند که پناهگاه‌های امن جنگجویان این گروه در منطقۀ سیسان-بلوچستان را از بین برده، سه جنگجوی آن را دستگیر و از نزد آن‌ها سلاح و مهمات بدست آورده اند.

محمد باقری لوی درستیز نیروهای مسلح ایران روز دوشنبه هشدار داد، این کشور بر اساس منشور سازمان ملل‌متحد حق دارد که در صورت نیاز در مورد از بین بردن پناهگاه‌های امن و مراکز آموزشی این گروه به هر دلیل که در پاکستان فعال باشند، تصمیم بگیرد.

محمد علی جعفری فرماندۀ عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم به خاک‌سپاری این سربازان هشدار داد که اگر اسلام‌آباد مسئولیت خود در مبارزه با تروریزم را انجام ندهد، ایران در برابر این گروه‌ها در منطقه و فراتر از آن که توسط ادارات استخبارات سازمان دهی می‌شوند، مبارزه خواهد کرد.

بیشتر در این باره: ایران پاکستان را به حمایت از جیش‌العدل متهم کرد

اما شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان روز یکشنبه به خبرنگاران گفت، با همتای ایرانی‌اش جواد ظریف صحبت کرده و به او گفته که پاکستان در ارتباط به این حادثه که او آن را تراژیدی خواند، متأسف است.

شاه محمود قریشی گفت، از تهران خواسته که شواهد در مورد این حمله را با آن‌ها شریک سازد و ابراز امیدواری کرده که اسلام‌آباد و تهران مانند قبل برای حل این مشکل همکاری می‌کنند.

شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان

​تهران دو روز پیش، در مورد حضور دهشت افگنان در پاکستان، تمایلات کشورش را یکجا با دهلی جدید در ارتباط به افزایش فشارها بالای اسلام‌آباد نشان داد.

مسؤلیت حمله بر سربازان هندی در کشمیر تحت کنترول این کشور را هم گروه جیش محمد به عهده گرفته که در پاکستان مستقر است.

گروه جیش‌العدل در ولایت سیسان-بلوچستان ایران که اکثریت باشنده‌گان آن سنی مذهب اند، فعالیت می‌کند.

این گروه می‌گوید، آن‌ها برای بدست آوردن حقوق مردم منطقه مبارزه می‌کنند.

گروه‌های مذهبی و دیگر گروه‌های بلوچ که در خارج تبعید اند، مدعی اند که رژیم مذهبی حاکم در ایران با آن‌ها به مثابۀ اقلیت‌های مذهبی و قومی رفتار تبعیض‌آمیز می‌کند.