پاکستان پیلوت قوای هوایی هند را رها کرد

ابی نندن پیلوت قوای هوای هند

پاکستان، پیلوت هندی را که بازداشت کرده بود، شام جمعه رها کرد و او دوباره به کشورش بازگشت.

قوماندان ابی نندن ساعت نُه شب از مرز پاکستان عبور کرد و وارد هند شد. او در کشورش مورد استقبال گرم قرار گرفت.

در مرز واگه، صد‌ها تن جمع شده بودند و برای ورود قوماندان ابی نندن وراتهمن به هند انتظار می‌کشیدند. آن‌ها بیرق هند را حمل می‌کردند و به نام این پیلوت شعار می‌دادند.

شبکه‌های تلویزیونی جریان سپردن قوماندان ابی نندن را از منطقه واگه که در مرز مشترک هند و پاکستان واقع شده، به صورت زنده پخش کردند.

جت جنگی میک ۲۱ این پیلوت، چهارشنبه گذشته از سوی قوای هوایی پاکستان هدف قرار گرفت و او در خاک این کشور بازداشت شد.

دستگیری ابی نندن در بحران فعلی میان هند و پاکستان خیلی خطرناک تلقی می‌شد و قدرت‌های جهان به صورت پیهم از هر دو جانب خواسته بودند که از تحمل پذیری کار گیرند.

عمران خان صدراعظم پاکستان

در نهایت عمران خان صدراعظم پاکستان روز پنج‌شنبه اعلام کرد که قوماندان ابی نندن وراتهمن را با نیت صلح خواهانه رها می‌کند.

شبکه‌های تلویزیونی پاکستان روز جمعه مصاحبه‌های این پیلوت هندی را نشر کردند.

او از حکومت پاکستان سپاسگزاری کرده و گفته‌است که اردوی این کشور با او برخورد خیلی مسلکی کرد.

وی گفت:

"در جستجوی یافتن هدف بودم. قوای هوایی پاکستان مرا هدف قرار داد. مجبور بودم از طیاره خود را پرتاب کنم زیرا تخریب شده بود. هنگامی که بیرون پریدم، پاراشوتم باز شد و به زمین افتادم. تفنگچه هم با خود داشتم. مردم زیادی آنجا بودند و فقط یک انتخاب داشتم که تفنگچه را بیندازم و سپس تلاش برای فرار کردم. مردم به دنبالم می آمدند. خیلی هیجانی بودند. در همین هنگام دو سرباز اردوی پاکستان آنجا آمدند و مرا نجات دادند."

کلوات سنگهـ یک شهروند هند، به خبرگزاری رویترز گفته که از پاکستان به خاطر رهایی این پیلوت سپاسگزاری می‌کند. به گفته او، جنگ هیچ گاه خوب نیست.

رسانه‌های هندی گزارش می‌دهند که قوماندان ابی نندن، پیش از این که با خانواده‌اش یکجا شود، برای معاینات صحی به شفاخانه اردو منتقل شد.

هند و پاکستان، دو رقیب دیرینه پس از جدایی در سال ۱۹۴۷ میلادی، تا حالا سه مرتبه با هم جنگیده‌اند. دو جنگ روی مسئله کشمیر بوده‌است.

در چهاردهم فبروری امسال، یک حمله انتحاری در کشمیر تحت اداره هند، جان بیش از ۴۰ تن از ملیشه‌های پولیس این کشور را گرفت.

گروه جیش محمد که مستقر در پاکستان است، مسئولیت این رویداد را پذیرفت.

به دنبال حمله، نگرانی‌ها از رویارویی میان هند و پاکستان در سطح منطقه و جهان افزایش یافت.

نیروهای هند در کشمیر

روز جمعه هم صدای تیراندازی در کشمیر و خط کنترول مرزی شنیده می‌شد.

هند و پاکستان به دنبال آغاز این بحران، حریم‌های هوایی‌شان را به روی پرواز‌ها بسته‌اند.

اما پاکستان به روز جمعه برخی میدان‌های هوایی را به روی پرواز‌ها باز گشود. در حال حاضر روابط میان دهلی نو و اسلام آباد بحرانی دانسته می‌شود.

شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان روز جمعه گفت، در اجلاس سازمان همکاری اسلامی در ابوظبی به خاطری اشتراک نمی‌کند که از هند برای شرکت در این نشست دعوت شده‌است.