یک منبع آگاه: توافقنامۀ صلح آمادۀ امضای شدن است

اعضای یک هیئت طالبان به رهبری مذاکره کننده اصلی ملا عبدالغنی باردر ۳۰ می ۲۰۱۹

یک منبع طالبان به رادیو آزادی گفت: "توافقنامه صلح میان این گروه و ایالات متحده نهایی شده و تنها امضای آن باقی مانده است."

خبرگزاری 'دی پی ای' جرمنی هم گزارش داده که گفتگوهای صلح در کمتر از چهار هفته از سرگرفته خواهد شد.

اما مقام‌ها در کابل می‌گویند، تا کنون رسماً در این مورد از سوی امریکا اطلاع دریافت نکرده اند.

منبع آگاه گروه طالبان می‌گوید نشانه‌هایی در مورد آغاز دوباره گفتگوهای صلح میان هیئت ایالات متحده و نماینده‌های این گروه در قطر دیده می‌شود.

این منبع به خاطر حساسیت موضوع نخواست نامش ذکر شود.

او همچنان به رادیو آزادی گفت، در مورد از سرگیری مذاکرات صلح در ملاقات که میان زلمی خلیلزاد نماینده خاص وزارت خارجه ایالات متحده برای صلح افغانستان و هیئت گروه طالبان در اسلام آباد صورت گرفت، بحث شده است.

ملا عبدالغنی برادر'سمت چپ سوم'، که رهبری هیئت'طالبان را بر عهده دارد، در ۳ اکتبر ۲۰۱۹

گزارش‌ها از ملاقات میان خلیلزاد و هیئت گروه طالبان در سوم ماه اکتوبر امسال در اسلام آباد خبر دادند اما این ملاقات تا هنوز رسماً از سوی امریکا تأیید نشده است.

رئیس جمهور ترمپ، مذاکرات صلح میان ایالات متحده و طالبان را در ماه سپتمبر امسال متوقف کرد.

ترمپ گفت‌وگوهای صلح با طالبان را لغو کرد

این اقدام پس از آن صورت گرفت که گروه طالبان مسئولیت حمله پنجم سپتمبر را در شهر کابل به عهده گرفت.

در این حمله دو سرباز ناتو که یکی آن امریکایی بود و یازده غیرنظامی کشته شدند.

ترمپ: گفت‌وگو ها با طالبان منتفی است

حالا به گفتۀ منبع گروه طالبان، هیئت این گروه آمادۀ ازسرگیری گفتگوها با ایالات متحده است و اینکه این مذاکرات به‌زودی آغاز خواهد شد.

او گفت که توافق‌نامه صلح میان دو طرف نهایی شده و تنها امضای آن باقی است.

این منبع در ادامه گفت که پس از امضای این توافق‌نامه، گفتگوهای بین‌الافغانی آغاز خواهد شد و راه را برای حل بحران افغانستان باز خواهد کرد.

خبرگزاری دی پی ای جرمنی نیز در همین مورد گزارش داده و به نقل از یک منبع طالبان که نامش را ذکر نکرده گفته مذاکرات صلح میان این گروه و ایالات متحده تا کمتر از چهار هفته دیگر آغاز خواهد شد.

دفتر زلمی خلیلزاد نماینده خاص وزارت خارجه ایالات متحده برای صلح افغانستان در پاسخ به رادیو آزادی گفته است که گفتگوها تا کنون آغاز نشده است.

اما در کابل وزارت دولت در امور صلح افغانستان می‌گوید تا هنوز در مورد ازسرگیری مذاکرات صلح میان ایالات متحده و طالبان رسماً اطلاع دریافت نکرده است.

ناجیه انوری سخنگوی این وزارت امروز سه شنبه به رادیو آزادی گفت: "در مورد ازسرگیری مذاکرات رسماً از سوی امریکا چیزی گفته نشده است و تأکید حکومت افغانستان همان‌طوریکه رئیس جمهور محمد اشرف غنی هم گفته این‌است که باید مالکیت و رهبری این روند به دست افغان‌ها باشد در غیر آن نتایج آن مثبت نخواهد بود."

گروه طالبان تا کنون هر نوع گفتگوی مستقیم با حکومت افغانستان را رد کرده است.

دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده هفته پیش در ایالت مینه سوتا گفت که ادارۀ او خواهان پایان جنگ هجده ساله امریکا در افغانستان است.

او افزود که واشنگتن تلاش دارد تا معامله خوبی را انجام داده و نیروهای امریکایی را دوباره به خانه برگرداند.

در حال حاضر بیش از هفده هزار نیروی بین‌المللی در چوکات ماموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان حضور دارند که بیشتر شان سربازان امریکایی اند.

خروج نیروهای خارجی از افغانستان یکی از خواست‌های عمده طالبان در ۹ دور مذاکرات با ایالات متحده امریکا بوده است.

برعلاوه این، تضمین‌ها در کار مبارزه با تروریزم، گفتگوهای بین الافغانی و برقراری آتش‌بس دایمی سه مورد دیگر مورد بحث بوده اند.

هیئت ایالات متحده و نماینده‌های گروه طالبان تابستان پارسال به امید یافتن راه حل مسالمت‌آمیز برای درگیری‌های نزدیک به دو دهه در افغانستان با هم برای بار نخست رو در رو گفتگو کردند.