از مراسم تحلیف محمداشرف غنی و رقیب انتخاباتی او، عبدالله عبدالله کمتر از ده روز سپری شده است، اما افراد نزدیک به عبدالله عبدالله میگویند که هنوز هم تلاشهای امریکا برای ایجاد تفاهم میان دو طرف ادامه دارد.
فضلاحمد معنوی، فرد نزدیک به آقای عبدالله روز چهارشنبه (۲۸ حوت) به رادیوآزادی گفت که زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان دوباره به کابل برمیگردد تا میان دو طرف میانجیگری کند.
او گفت: "هرچند پس از اجرای مراسم تحلیف دو طرف به طور مستقیم با هم گفتوگو نکردهاند، اما بحثها از سوی زلمی خلیلزاد برای میانجیگری ادامه دارد، اما در این سلسله تا هنوز کدام موضوع و یا طرح خاصی ارائه نشده است. شما میدانید که زلمی خلیلزاد در قطر است و امروز یا فردا دوباره به افغانستان برمیگردد و به این گفتوگوها ادامه میدهد."
پیش از این نماینده سازمان ناتو هم پیشنهاد میانجیگری میان دو طرف ارائه کرده بود.
نیکولاس کی نماینده ملکی ناتو گفته است که هر دو رهبر برای حل بحران راههایی جستجو میکنند.
نماینده ملکی ناتو خواستار کنار آمدن غنی و عبدالله شد
قابل یادآوری است که پیش از این نیز میانجیگری میان آقایان غنی و عبدالله از سوی حامد کرزی، رئیس جمهوری پیشین و عبدرب رسول سیاف رهبر پیشین جهادی صورت گرفته که ادامه دارد.
بیشتر در این باره: کرزی و سیاف برای حل تنشهای نتایج انتخابات میانجیگری میکنند
کرزی و سیاف برای حل تنشهای نتایج انتخابات میانجیگری میکنند
رادیو آزادی تلاش کرد در این مورد نظر ریاست جمهوری را هم بگیرد، اما منابع در ریاست جمهوری حاضر به اظهار نظر نشدند.
با این همه، محمد اسماعیل رهبر سابق جهادی میگوید که آقای عبدالله نتیجه انتخابات را نمیپذیرد و تلاش میکند که نتیجه انتخابات لغو شود.
او گفت: "عبدالله عبدالله به نتیجه اعلام شده انتخابات قناعت ندارد. میانجیگری سیاسیون همین قدر فشار وارد کرده میتواند که هر دو را با هم نزدیک سازد، اما به باور من، تا زمانی که یک تحول جدی به میان نیاید، مثلی که حکومت ریاستی به صدارتی مبدل نشود، عبدالله عبدالله و طرفدارانش قناعت نمیکنند."
در این حال رحمتالله نبیل رئیس پیشین امنیت ملی و نامزد انتخابات ریاست جمهوری به رادیوآزادی گفت، فکر نمیکند. که جنجالهای جاری انتخاباتی با در نظر داشت منافع ملی حل شود.
آقای نبیل گفت: "در این (تفاهم) که هرگاه صورت بگیرد به منافع شخصی و تیمی اهمیت داده میشود، نخست اینکه اعلام نتیجه انتخابات و انجام مراسم تحلیف به هر دو طرف به یک موضوع حیثیتی مبدل شده است. موضوع دیگر صلح است که این بسیار مهم است، پس هر طرف میخواهد موقف و آینده خود را در آن تضمین کند."
محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان برنده انتخابات اعلام شد، اما عبدالله عبدالله رقیب انتخاباتیاش این نتیجه را نه پذیرفته و میگوید، به اساس آرای پاک انتخابات را برده است.