سازمان صحی جهان هشدار داده است، محدودیتهایی که بهخاطر جلوگیری از گسترش بیشتر ویروس کرونا وضع شده، نباید کاهش یابد.
سازمان صحی جهان میگوید، برداشتن محدودیتهایی که بهخاطر پیشگیری از گسترش بیشتر ویروس کرونا وضع شده اند، بهشیوع مرگبار آن انجامیده میتواند.
تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس عمومی این سازمان دیروز در یک نشست خبری گفت: "در برخی از کشورهای اروپایی مانند ایتالیا، جرمنی، فرانسه و هسپانیا از کند شدن همهگیری این ویروس استقبال شده."
اما به گفتۀ او، در جاهای دیگر بهشمول ۱۶ کشور افریقایی افزایش نگرانکنندۀ ویروس کرونا دیده میشود.
رئیس سازمان صحی جهان افزود، نزدیک یک میلیون و ۵۰۰ هزار مورد مثبت این ویروس و جان باختن بیش از ۹۲ هزار تن در سرتاسر جهان به این سازمان گزارش شده.
در یمن دیروز نخستین مورد مثبت ویروس کرونا ثبت شد.
گروههای امدادرسان برای رسیدگی به اوضاع ناشی از شیوع این ویروس در یمن آمادگی گرفته اند.
جنگ، سیستم صحی یمن را نابود و مردمش را دچار فقر و بیماری کرده.
یک نگرانی دیگر رئیس سازمان صحی جهان مبتلا شدن کارکنان صحی به ویروس کرونا است.
تدروس دیروز افزود که مشخصاً به این خاطر نگران است، زیرا به گفتۀ او در شماری از کشورها گزارشهایی از ابتلای تا ۱۰ درصد کارمندان صحی به این ویروس وجود دارند.
در این میان، قرار است سازمان ملل متحد بهکشورهاییکه بیشتر از دیگران نیازمند اند، روند تنظیم و توزیع امکانات طبی را هماهنگ سازد.
رئیس سازمان صحی جهان گفت: "هر ماه آنها نیاز خواهند داشت، دستکم ۱۰۰ میلیون ماسک طبی و دستکش، تا ۲۵ میلیون دستگاه تنفس مصنوعی، چپن و وسایل محافظتی صورت و هم چنان ۲ اعشاریه ۵ میلیون تست تشخیصی و مقدار زیاد بستههای آکسیجن و دیگر لوازم را به کشورها بفرستند.
به گفتۀ او، برنامۀ غذایی جهان این وسایل را توسط چندین طیارۀ کوچک و بزرگ به شمول ۸ طیارۀ نوع ۷۴۷ انتقال خواهد داد.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، مایکل ریان، رئیس اجرایی برنامۀ حالات اضطراری سازمان صحی جهان گفته است، کارمندان صحی که در خط نخست قرار دارند، مهم است که امکانات حفاظتی درست را دریافت کنند.