سارنوالان در ایالت مینهسوتای امریکا، با گسترش دوسیه قتل جورج فلوید، مرد سیاه پوست که از سوی پولیس سفید پوست کشته شده، دستور بازداشت سه افسر پولیس دیگر را که در محل رویداد حضور داشتند هم صادر کردند.
همچنان بنابر دستور این سارنوالان، درک چاوین افسر پولیس که با گذاشتن زانویش بر گردن جورج فلوید منجر به مرگ او شده بود اکنون به "قتل درجه دو" متهم شده است.
این اقدامات از سوی سارنوالان پس از آن اتخاذ شد که قتل جورج فلوید به اعتراضات گسترده در سراسر امریکا علیه نژاد پرستی و قتل سیاهپوستان به دست مأموران پولیس منجر شدهاست.
کیت الیسون لوی سارنوال ایالت مینهسوتای امریکا دیروز چهارشنبه (۵ می) گفت، دستور بازداشت سه افسر پولیس که در زمان قتل جورج فلوید در محل رویداد حضور داشتند، صادر شده و آنها هم تحت تحقیقات قرار میگیرند.
پیش از این، این سه افسر از وظایفشان برطرف شده بودند.
این بخشی از خواستهایی است که از سوی معترضان مطرح شدهاست.
همچنان درک چاوین افسر پولیس که به قتل جورج فلوید متهم است اکنون با اتهام "قتل درجه دو" روبهرو شده، پیش از این او از سوی پولیس از وظیفه اخراج و به اتهام "قتل درجه سه" بازداشت شده بود.
بر اساس قوانین ایالت مینهسوتای امریکا، برای محکوم شناختن کسی در قتل درجه یک و درجه دو باید ثابت شود که نیت متهم کشتن بوده است، اما محکومیت به قتل درجه سه نیازمند ارائه شواهدی که ثابت کند، متهم قصد کشتن را داشته نیست، بلکه کافی است ثابت شود که اقدامات قاتل خطرناک بوده و حفظ جان قربانی را در نظر نگرفته است.
سارنوالان ایالت مینهسوتا گفتهاند، اقدامات جدید در قضیه قتل جورج فلوید، گامهای مهم دیگری در جهت تأمین عدالت است.
جورج فلوید مرد سیاه پوست ۴۶ ساله، در ۲۵ ماه می پس از آن جاناش را از دست داد که درک چاوین یکی از افسران پولیس سفید پوست زانوی خود را بر گردن فلوید گذاشت و با وجود التماس مکرر آقای فلوید را رها نکرد.
فلوید نخست بیهوش سپس در شفاخانه جان داد.
پولیس جورج فلوید را به جرم پرداختن بانکنوت ۲۰ دالری جعلی در هنگام خرید در مغازه بازداشت کرده بود.
قتل فلوید باعث اعتراضات گسترده مردمی در شهر مینیاپولس ایالت مینهسوتا شد، جای که این رویداد رخ داد و سپس این اعتراضات به شهرهای دیگر امریکا هم گسترش یافت.
کیت الیسون سارنوال ایالت مینهسوتا، با اعلام اقدامات جدید در قضیه قتل جورج فلوید، اعتراضات را نمایشی و غیر ضروری خواند و تعهد کرد که عدالت را در این قضیه تأمین کند.
معترضان اقدامات جدید را استقبال کردند، اما اعتراضات برای هشتمین شب هم در سراسر امریکا ادامه یافت، معترضان در آن خواهان تغییر روش پولیس و توقف اعمال نژاد پرستی شدند.
در نیویارک اعتراضات آرامتر از شبهای گذشته به نظر میرسید، در شهر واشنگتن پایتخت امریکا هم معترضان به راه پیماییهایشان به گونه صلحآمیز ادامه دادند.
اما از آغاز اعتراضات تا حال از بازداشت ۱۰ هزار نفر گزارش شده، بیشتر این معترضان متهم به درگیری با پولیس و غارت مغازهها در جریان اعتراضات اند.
در پی این اعتراضات سرتاسری که به خشونت هم گرایید، از کشته شدن ۱۲ تن خبر داده شدهاست.
در پی این خشونتها، دهها شهر ایالات متحده شاهد وضع محدودیتها بر گشتوگذار اند و نیروهای امنیتی برای تأمین امنیت به جادهها برآمدهاند.
اما دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا مخالفتاش را با اعزام نیروهای امنیتی در شهرها بهخاطر اعتراضات ابراز کردهاست.
ترمپ دیروز گفت، فکر نمیکند نیازی به اعزام نیروهای نظامی به شهرهای امریکا برای مقابله با اعتراضات وجود داشته باشد.
او خواهان تحقیق 'افبیای' و لوی سارنوالی امریکا در مورد قضیه قتل جورج فلوید شد.