مایک پومپیو: گفت‌وگو‌های صلح افغانستان احتمالاً دشوار خواهد بود

مایک پومپیو وزیر خارجه امریکا

مایک پومپیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده می‌گوید، گفت‌وگو‌های صلح افغانستان احتمالاً دشوار خواهد بود، اما به‌گفته‌اش گفت‌وگو یگانه راه رسیدن به صلح پس از سال‌ها جنگ است.

آقای پومپیو با اشاره به آمادگی‌ها برای راه اندازی مراسم گشایش گفت‌وگو‌های بین افغانان به روز شنبه در قطر، روی کاهش خشونت‌ها در افغانستان تأکید کرده‌است.

آقای پومپیو این سخنان را به روز جمعه هنگام سفر به قطر گفت، جایی‌که قرار است به روز شنبه میزبان مراسم گشایش گفت‌وگو‌های بین افغان‌ها باشد.

او افزود: "انتظار داریم که صبح روز شنبه برای نخستین بار پس از دو دوهه افغان‌ها را روی میز مذاکره ببینیم. گفت‌وگو‌های آن‌ها در مورد این‌که چگونه کشور‌ شان را به پیش سوق دهند شاید دشوار باشد."

آقای پومپیو افزود، آغاز گفت‌وگو‌ها بیش‌تر از آنچه پس از امضای موافقت‌نامۀ ۲۹م فبروری انتظار می‌رفت طول کشید.

توافق‌نامه ۲۹م فبروری میان امریکا و گروه طالبان

او گفت، خروج تمامی نیروهای امریکایی از افغانستان به این بستگی دارد که طالبان تا چی حد به تعهدات خود عمل می‌کنند: "طالبان یک سلسله تعهدات سپرده اند. ما انتظار داریم که آن‌ها به وعده‌های خود عمل کنند. تعهد ما که شمار نیروها را به صفر می‌رسانیم بستگی به این دارد که طالبان مطابق توافق‌نامه به تعهدات خود عمل کنند."

آقای پومپیو در بخشی از سخنانش روی کاهش خشونت‌ها در افغانستان تأکید کرد.

از سوی دیگر، پییرز کزالیت یک سخنگوی ناتو به روز جمعه از بروکسل پایتخت بلجیم در صحبت با رادیو آزادی در مورد آمادگی‌ها برای آغاز گفت‌وگو‌های بین افغان‌ها ابراز خوشبینی کرد، اما او افزود که خروج نیروهای ناتو از افغانستان وابسته به اوضاع خواهد بود.

بیشتر در این باره: پس از خروج نیروهای امریکایی، آینده ناتو در افغانستان چه خواهد شد؟

آقای کزالیت می‌افزاید: "ما بر اساس موافقت‌نامۀ صلح حضور دراز مدت خود در افغانستان را تنظیم می‌کنیم. ما تعهد کرده ایم که شمار نیروهای خود را در حال حاضر به ۱۲ هزار کاهش دهیم. ما با در نظرداشت وضعیت عمل خواهیم کرد، اما در عین حال به آموزش و مشوره‌دهی برای نیروهای افغان ادامه می‌دهیم. ما به امنیت پایدار افغانستان متعهد هستیم و این تعهد برای پیشرفت روند صلح افغانستان بسیار مهم است."

در صورتی‌که توافق‌نامۀ ایالات متحده و طالبان عملی شود، نیروهای امریکایی تا نیمۀ سال آیندۀ میلادی به‌گونۀ کامل افغانستان را ترک خواهند کرد.