هیئت حقیقتیاب ولسی جرگه که برای بررسی ادعاهای فساد در ساخت دیوار سفارت افغانستان در امریکا، به واشنگتن سفر کرده بود و تازه برگشته میگوید که در ساخت این دیوار فساد شدهاست.
جاوید صافی رئیس این هیئت روز جمعه «۰۲ عقرب ۱۳۹۹» به رادیو آزادی میگوید که در قرارداد ساخت این دیوار قانون تدارکات ملی در نظر گرفته نشدهاست.
او میگوید، در ساخت دیواری که هزینهاش از ۳۰۰ هزار دالر بیشتر نمیشود، یکونیم میلیون دالر هزینه شدهاست.
بهگفتهی آقای صافی، هزینهی ساخت این دیوار به اندازه ی ساخت یک خانه در امریکا، بودهاست.
آقای صافی افزود: "در موضوع ساخت دیوار قانون زیرپا شدهاست، این دیوار با هزینهی بلند ۱۵ صد و ۸۶ هزار دالر ساخته شدهاست، قرارداد از طرف سفیر با یک شرکت از طریق تلفون صورت گرفته است. ما در آنجا نرخ بازار را دیدیم و با شرکتها صحبت کردیم، بلندترین هزینهی که باید میآمد از ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار دالر بود."
صافی گفت که در ساخت این دیوار ۷۰ متره، از مواد ساختمانی عادی استفاده شدهاست.
او رهبری سفارت افغانستان در واشنگتن را در این باره به فساد اداری متهم میکند.
پیش ازین نیز برخی کاربران شبکههای اجتماعی و فعالان مدنی نیز به هزینه شدن پول هنگفت در ساخت این دیوار، واکنش نشان داده بودند.
تلاش کردیم در این باره دیدگاه سفارت افغانستان در واشنگتن را بگیریم، اما کسی در این باره اظهار نظر نکرد.
اما پیش از این سفارت افغانستان در واشنگتن هر گونه فساد در ساخت این دیوار را رد کرده بود.
وزارت امور خارجهٔ افغانستان نیز گزارشها در بارهٔ فساد اداری در پروژه اعمار یک دیوار در ساختمان سفارت افغانستان در واشنگتن را رد کرده بود.
اما در آن زمان، ولسی جرگه افغانستان سرپرست پیشین وزارت مالیه، یکی از مشاوران رئیس جمهور، یک مشاور وزارت مالیه و سفیر این کشور در امریکا را به لوی سارنوالی معرفی کرد.
سعی کردیم در بارهی اظهارات تازه هیئت حقیقتیاب ولسی جرگه، دیدگاه سخنگویان وزارت خارجه و لوی سارنوالی افغانستان را بگیریم، اما آنها اظهار نظر نکردند.
در همین حال عزتالله ادیب از اعضای دیدبان شفافیت افغانستان میگوید که ادعاهای فساد در ساخت دیوار سفارت افغانستان در واشنگتن باید از سوی نهادهای عدلی و قضایی افغانستان، بررسی شود.
آقای ادیب گفت: "لوی سارنوالی باید در بارهی این دوسیه گام به گام به مردم اطلاعرسانی کند. زمانیکه این دوسیه به محاکم رفت، محاکم باید چنین کاری را کنند، این مسئله باید به گونه جدی بررسی شود و کسی باید مورد معافیت قرار نگیرد."
این در حالیست که جامعه جهانی همواره از موجودیت فساد در ادارات افغانستان انتقاد کرده و از حکومت افغانستان خواسته است که تلاشهایش در مبارزه با فساد را سرعت ببخشد، اما حکومت افغانستان تأکید کرده که مبارزه با فساد بهگونه جدی ادامه دارد.