طرح برگزاری انتخابات زود هنگام؛ "گروه طالبان در این روند سهم نمی‌گیرد"

آرشیف، انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۹ در افغانستان

گروه طالبان می‌گوید، روی ساختار نظام آینده افغانستان هئیت‌های مذاکره کننده دو طرف در قطر به توافق نهایی خواهند رسید.

ذبیح‌الله مجاهد یکی از سخنگویان گروه طالبان این را شام دیروز سه‌شنبه (سوم حمل) در صحبت با رادیو آزادی گفت.

او این را در واکنش به گزارش‌های ابراز کرد که گویا رئیس جمهور محمد اشرف غنی طرح برگزاری انتخابات زودهنگام را در نشست آینده ترکیه مطرح خواهد کرد.

یک مقام ارشد ریاست جمهوری افغانستان که بخاطر حساسیت موضوع نخواست نامش گرفته شود روز گذشته به رادیو آزادی گفت که رئیس جمهورغنی طرح صلح اش را در نشست ترکیه مطرح می‌کند که براساس آن اگر طالبان به آتش‌بس توافق کنند، انتخابات زودهنگام در مدت شش ماه پس از توافق برگزار خواهد شد.

اما ذبیح‌الله مجاهد می‌گوید، با درنظر داشت تجارب انتخابات‌ گذشته در افغانستان این گروه هیچگاه در این روند سهم نخواهد گرفت: "نتایج انتخابات‌های که طی بیست سال گذشته راه اندازی شدند دیده‌ایم ما هیچگاه راه‌های را پیش نمی‌گیریم که از طریق رشوه و پروپاگند بخاطر فریب مردم به پیش رفته باشد و نتیجه آن هم ناکام بوده باشد."

مجاهد گفت که روی ساختار نظام آینده در چارچوپ قوانین اسلامی باید در نشست بین‌افغان‌ها که در قطر جریان دارد، توافق نهایی صورت گیرد.

ارگ ریاست جمهوری افغانستان

اما منبع ریاست جمهوری به رادیو آزادی گفت که براساس طرح که قرار است رئیس جمهور غنی در نشست ترکیه مطرح کند، حکومت فعلی به رهبری آقای غنی پس از توافق روی این طرح و برگزاری انتخابات به عنوان " حکومت صلح " به کارش ادامه خواهد داد.

منبع افزوده که انتخابات زودهنگام افغانستان تحت نظارت سازمان ملل متحد، اتحادیه اورپا و مقام‌های امریکایی راه اندازی شده می‌تواند.

این مقام ارشد ریاست جمهوری که نخواسته نامش ذکر شود همچنان افزوده که طالبان پیش از برگزاری این انتخابات تحت یک میکانیزم می‌توانند اعضای "حکومت صلح" باشند، وزارت‌ها و ریاست‌ها به آنها داده خواهد شد و جنگجویان این گروه در صفوف نیروهای امنیتی جذب خواهند شد و به گفته او حتی روی این هم صحبت خواهد شد که طالبان تا چه حد در پارلمان و حکومت سهم داده شود.

به گفته این منبع بخاطر این که در انتخابات زودهنگام ادعای تقلب وجود نداشته باشد و همچنان نگرانی طالبان برطرف شود، رئیس جمهور محمد اشرف غنی حاضر است که در آن نه خودش نه هم امرالله صالح معاون اول و سرور دانش معاون دوم وی اشتراک کنند.​امرالله صالح و سرور دانش معاونین رئیس جمهوری افغانستان

به گفته این منبع، طرح رئیس جمهور غنی با مقام های امریکایی شریک ساخته شده و از آنها خواسته شده که در این مورد بین هم مشوره کنند.

از این طرح در حالی سخن زده شده که قرار است ترکیه براساس پیشنهاد ایالات متحده به زودی میزبان نشست صلح افغانستان باشد.

تا هنوز روشن نیست که در نشست ترکیه کی‌ها به نمایندگی از افغانستان اشتراک خواهند کرد و نه هم تاریخ دقیق برگزاری این نشست تا هنوز رسماً اعلام شده اما منبع ریاست جمهوری افغانستان به رادیو آزادی گفت که این نشست ممکن در نیمه ماه اپریل برگزار شود.

برگزاری نشست ترکیه یکی از موارد بود که در نامۀ انتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا برای رئیس جمهور اشرف غنی پشنهاد شده بود و هدف آن تسریع گفت‌وگوهای صلح افغانستان خوانده شده، ذبیح الله مجاهد سخنگوی گروه طالبان می‌گوید طرح امریکا برای صلح افغانستان که برگزاری نشست ترکیه هم یکی از موارد آن است زیر غور رهبران این گروه قرار دارد و تا هنوز تصمیم نهایی در این رابطه گرفته نشده است.

پیش از این زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان طرح صلح را برای افغانستان در سفر اخیرش پیشنهاد کرد که در آن از ایجاد حکومت موقت سخن زده شد اما رئیس جمهور غنی همواره تاکید کرده که قدرت را به جانشین خود از طریق انتخابات واگذار خواهد کرد.