وزارت دفاع ایالات متحده میگوید که مراقب پناهگاههای امن شورشیان در مناطق مرزی میان افغانستان و پاکستان است.
جان کربی سخنگوی وزارت دفاع امریکا روز دوشنبه (۱۸ اسد) در پاسخ به پرسش یک خبرنگار در پنتاگون گفت که به بحث در مورد این پناهگاهها با رهبران پاکستان ادامه خواهند داد.
او گفت: "ما مراقب استیم که پناهگاههای امن، تنها منبع ناامنی و بیثباتی بیشتر در افغانستان است. ما در مطرح کردن این موضوع با رهبران پاکستان محافظه کاری نکرده ایم. از این هم آگاه استیم که پاکستان و مردمش، قربانی فعالیتهای تروریستی بوده اند که از این منطقه سرچشمه گرفته. بناءً همه ما احساس مشترک داریم که مهم است این پناهگاهها بسته شوند و از سوی طالبان و سایر گروههای تروریستی مورد استفاده قرار نگیرند."
ایالات متحده در حالی از موجودیت پناهگاههای امن شورشیان در مناطق مرزی میان افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده که از چندی به اینسو، انتقادها بر اسلام آباد از سوی رهبری و شهروندان افغانستان افزایش یافته.
آنها پاکستان را منبع اصلی ناامنی و حامی یگانه طالبان در جنگ جاری افغانستان میدانند.
بیشتر در این باره: افزایش هشتگ تحریم بر پاکستان در فیسبوک و توییتردر چند روز گذشته هزار تن از شهروندان افغانستان، کارزاری را در شبکههای اجتماعی فیسبوک و توییتر بر ضد پاکستان راه اندازی کرده اند.
شماری از آنها با به کارگیری هشتگ SanctionPakistan# از سازمان ملل متحد خواسته اند که بر پاکستان تحریم وضع کند.
پاکستان بارها گفته که تماسهایش با طالبان، تنها برای تسهیل مذاکرات صلح است.
شاه محمود قریشی وزیر خارجۀ پاکستان در گذشته گفته که کشورش هر گونه خشونت در افغانستان را نکوهش میکند و هم از تمامی جوانب میخواهد تا به گفتوگوها پابند باشند.
قریشی همچنان دیروز (۱۸ اسد) به خبرنگاران گفت که نباید کشورش به خاطر ناکامی دیگران مسئول قرار گیرد.
تحولات تازه با افزایش جنگها در افغانستان و سقوط چندین شهر مهم به دست طالبان صورت میگیرد.
برخی گزارشها وجود دارند که شماری از مناطق بدون مقاومت سقوط کرده اند.
در واشنگتن، جان کربی سخنگوی وزارت دفاع امریکا، دیروز گفت که افغانستان نیروی قدرتمند هوایی و زمینی دارد که میتوانند از اینکشور دفاع کنند.
یک خبرنگار از کربی پرسید که چه شواهد از قدرتمندی نیروهای افغان دارد؟ او در پاسخ گفت: "شواهد دارم که بیش از ۳۰۰ هزار سرباز و پولیس در افغانستان وجود دارند. آنها قوای هوایی مجهز دارند که حمایت ما برای تقویت آن ادامه خواهد یافت. افغانها تجهیزات عصری و تشکیلات سازمان یافته دارند. سهولتهای دارند که طالبان ندارند. طالبان قوای هوایی و فضا در اختیار ندارند. حالا زمانش فرا رسیده که افغانها از سهولتهایشان استفاده کنند."
سخنگوی وزارت دفاع امریکا همچنان افزود که وضعیت در افغانستان در مسیر درست روان نیست و اینکه ایالات متحده از چنین وضعیت نگران است.
میزان ناامنی و جنگ در افغانستان، با آغاز خروج کامل نیروهای امریکایی و ناتو از این کشور در ماه می افزایش یافت.
در سه ماه گذشته میدانهای جنگ گرمتر و اینسو روند مذاکرات در دوحه سردتر شده است.
با این هم حکومت و مردم افغانستان انتظار دارند که این بار گفتوگوهای سه روزه با اشتراک نمایندههای ارشد دولت و طالبان در قطر با نتیجۀ مثبت همراه شود و در نهایت جنگها فروکش کنند.