اخیراً در مورد احتمال بحران بشری در افغانستان هشدار داده شده، میلیونها باشندۀ این کشور مصوونیت غذایی ندارند و بسیاری از کودکان افغان دچار سوء تغذی هستند.
مقامهای محلی و بینالمللی اخیراً از تلفات کودکان در اثر سوء تغذیه در افغانستان خبر دادهاند. سازمانها و نهادهای بینالمللی همچنان گفته اند، احتمال دارد که تا پایان سالجاری میلادی، حدود یک میلیون تن در افغانستان با سوء تغذیه روبرو شوند.
غور یکی از آن ولایتهای افغانستان است که بسیاری از کودکان در آن از سوء تغذی رنج میبرند.
ملا محمد احمدی، رئیس اداره صحت عامه غور به خبرگزاری فرانس پرس گفته که در ۶ ماه گذشته حداقل ۱۷ کودک که برای تداوی به شفاخانه آورده شده بودند، در اثر سوء تغذی وفات کردهاند.
به گفتۀ ملا محمد احمدی٬ حدود ۳۰۰ کودک مبتلا به سوء تغذی در غور تداوی شدهاند، اما صدها کودک دیگر در معرض سوء تغذی قرار دارند.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانس پرس سلام الجنابی، سخنگوی صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) در افغانستان گفته، تلفات کودکان در ولایت غور به اثر سو تغذی را تایید نمیتواند، اما ابراز نگرانی کرده که بیشترین قربانیان بحران بشری در افغانستان کودکان هستند.
به گفتۀ سلام الجنابی، سیستم نظارت در افغانستان از بین رفته و اکنون بیشتر به گزارشها اتکا میشود، اما آنها از وضعیت وخیم بشری در افغانستان مطلع هستند.
بیشتر در این باره: شورای پناهجویان ناروی: زمستان امسال افغانستان ۲۰ میلیون نیازمند خواهد داشتمارتین گریفیتس٬ هماهنگ کنندۀ کمکهای بشری سازمان ملل متحد اخیراً در ژینو در کنفرانس جمعآوری کمکهای بشری برای افغانستان، گفت: "این کمکهای مالی به زندگی افغانهای که از خدمات محروم هستند، کمک میکند. کودکانی خردسالی که در معرض سوء تغذی شدید قرار دارند و هنریتا فور نماینده یونیسف در مورد آنها سخن گفت. کودکان و زنان باردار و دخترانی که ممکن است در معرض خطر قرار داشته و از خدمات صحی بی بهره شوند و بسیاری کسانی دیگر..."
در این کنفرانس که ۱۳ سپتمبر دایر شد، بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دالر کمک با افغانستان تعهد شده است.
بعد از آن که طالبان در اواسط ماه اگست بر کابل تسلط یافتند، افغانستان که قبلاً نیز با مشکلات بشری زیاد روبرو بود، با وضعیت انسانی وخیمتر روبرو شده و جوانب مختلف در مورد احتمال وقوع یک فاجعه بزرگ بشری هشدار داده اند.
خشکسالی، افزایش قیمت مواد غذایی، بیکاری، کاهش یا توقف کامل کمکهای بینالمللی، افغانها را در وضعیت بسیار دشوار قرار داده است.
سازمان ملل متحد هشدار داده که تا پایان سالجاری میلادی، حدود یک میلیون کودک زیر سن پنج سال به تداوی، سوء تغذی شدید که زندگی آنها را تهدید میکند نیاز داشته و ۱.۲ میلیون کودک دیگر نیز با سوء تغذی شدید مواجه خواهند بود.