پارلمان پاکستان به عمران خان رای عدم اعتماد داد و او را از کرسی صدارت برکنار کرد.
در مجموع ۱۷۴ نماینده از جمع ۳۴۲ نماینده پارلمان پاکستان در ساعات اولیه ۱۰ اپریل پس از ۱۳ ساعت تاخیر به وی رای عدم اعتماد دادند. این اقدام به ۱۷۲ رای مثبت نیاز داشت.
قبل از آغاز رای گیری اسد قیصر، رئیس پارلمان پاکستان از سمتش استعفا داد.
آقای قیصر که از حزب تحریک انصاف پاکستان به رهبری عمران خان است گفت که نمیخواهد جلسۀ را به عهده بگیرد که برای برکناری صدراعظم برگزار شده.
اسامبله ملی پاکستان به احتمال زیاد فردا دوشنبه ۱۱ اپریل در مورد صدراعظم جدید رای گیری خواهد کرد.
قبل از این شهباز شریف، رهبر اپوزیسیون و رئیس حزب مسلم لیگ نواز پاکستان گفته بود که در صورت برکنار شدن عمران خان، متحدانش او را به عنوان صدراعظم آینده پاکستان معرفی خواهند کرد.
شریف پس از رای گیری گفت: "ما به دنبال انتقام نخواهیم بود. ما مردم را به زندان نمی اندازیم، اما قانون مسیر خود را طی خواهد کرد."
این جلسه پس از آن برگزار شد که ستره محکمه از تلاش عمران خان برای ماندن در قدرت جلوگیری کرد و در ۷ اپریل حکم داد که اقدام برای جلوگیری از رای عدم اعتماد اسامبله ملی خلاف قانون اساسی است.
مطابق به حکم ستره محکمه پاکستان، پارلمان این کشور که به درخواست عمران خان از سوی رئیس جمهور این کشور منحل شده بود، دوباره احیا شد.
اعضای حزب خان در ۸ اپریل گفته بودند که تلاش خواهند کرد تا زمانی که ممکن باشد پروسه رای عدم اعتماد را به تعویق بیاندازند.
رویترز گزارش داد که در جریان این تاخیر عمران خان با جنرال قمر جاوید باجوه، لوی درستیز پاکستان دیدار کرد، اما هیچ جزئیاتی از این ملاقات داده نشده است.
عمران خان و متحدانش سعی کردند با انحلال پارلمان، از طرح رای عدم اعتماد که به نظر میرسید او را از قدرت خلع کند، جلوگیری کنند.
رئیس پارلمان پاکستان در آغاز جلسه بتاریخ ۹ اپریل از اعضای پارلمان خواست که در باره آنچه که او به عنوان "توطئه خارجی" برای برکناری عمران خان توصیف میکند، بحث کنند. اما این خواستش واکنش تند اعضای اپوزیسیون را برانگیخت.
عمران خان ۶۹ ساله، ستاره سابق کریکت، در سال ۲۰۱۸ در نتیجه انتخابات پارلمانی به حیث صدراعظم پاکستان تعیین شده بود.
از تاسیس پاکستان تا کنون هیچ صدراعظمی در تاریخ ۷۵ ساله این کشور نتوانسته دوره صدارت خود را تکمیل کند.
منتقدان او را مسئول مشکلات اقتصادی کشور و فساد گسترده میدانند.
در اواخر ۸ اپریل عمران خان گفت که در صورت تصویب رای عدم اعتماد، دولتی را که توسط مخالفان تشکیل شود، به رسمیت نمیشناسد.
او گفت که او "یک دولت وارداتی را نمیپذیرد" و دوباره پیشنهاد کرد که اقدام برای برکناری او بخشی از یک توطئه خارجی است.