موسسۀ حمایت از کودکان: ۸۰ درصد از شاگردان دختر در افغانستان از آموزش محروم شده اند

گروهی از دختران و زنان در کابل در مقابل وزارت معارف تجمع کرده و خواستار بازگشایی مکاتب شدند.

موسسۀ حمایت از کودکان یا سیف دَچلدرن می گوید که با تمدید ممنوعیت بر مکتب های متوسطه و لیسۀ دختران در افغانستان توسط طالبان ، تقریباً ۸۰ درصد از شاگردان دختر از آموزش محروم شده اند.

سیف دَچلدرن و یونیسف یعنی صندوق کودکان ملل متحد و شرکای گروه آموزشی آن، در این باره گزارشی را تهیه کرده اند.

این گزارش که دیروز نشر شد نشان می دهد که از میان یک میلیون و یکصد هزار دانش آموز دختر بالاتر از صنف ششم مکاتب هشصدوپنجاه هزار تن آنها به مکتب نمی روند.

سوسن احمدی هم یکی از دانش آموزانِ است که از هشت ماه به اینطرف در کابل از رفتن به مکتب محروم شده است.

او روز گذشته به رادیو آزادی گفت: "یک تن از متعلمین صنف نهم هستم ، از وقتیکه حکومت طالبان آمده است مکاتب به روی ما دختران بسته شده. آرزو دارم که مکاتب ما باز شود که به درس و تعلیم خود ادامه بدهیم."

اولیفر فرانچی رئیس منطقه ای سیف دَچلدرن در آسیا گفته که در افغانستان ماه گذشته زمانیکه دانش آموزان دختر به مکتب رفتند برای سال تعلیمی جدید هیجان زده بودند اما هنگامیکه برایشان گفته شد که به خانه های خود برگردند٬ سخت تکان خوردند.

او همچنان گفته که این موسسه از همان وقت با دختران صحبت کرده و آنها گفته اند از اینکه از حق اساسی خود برای آموزش محروم شده اند، افسرده و دل شکسته اند.

این مسئول موسسۀ حمایت از کودکان افزوده که آموزش راه نجات برای همه کودکان به ویژه دختران است و به گفتۀ او بدون آن، دختران با خطر خشونت، سوء استفاده به شمول ازدواج زودهنگام رو به رو می شوند.

فرانچی گفته که سیف دَچلدرن برای نجات دختران در افغانستان و برای آیندۀ این کشور، از طالبان میخواهد که به دختران در هر سن اجازه دهند به مکتب بازگردند.

حکومت طالبان بر خلاف وعدۀ قبلی اش در سوم ماه حمل اعلام کرد که مکتب های متوسطه و لیسۀ دختران در افغانستان تا اطلاع بعدی بسته می ماند.

این اعلام طالبان واکنش های گسترده را در داخل و بیرون افغانستان در پی داشته است. مردم ، فعالان حقوق بشر و جامعۀ جهانی به تکرار از طالبان خواسته اند که مکتب ها را به روی دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم نیز باز کنند.