لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۰۲

نهاد میرمن کلتوری و حزب عدالت و توسعه خواستار بازگشایی مکاتب دختران شدند


آرشیف- لیسه عالی زرغونه در شهر کابل
آرشیف- لیسه عالی زرغونه در شهر کابل

نهاد اجتماعی "میرمن کلتوری" با ادامۀ بسته ماندن مکتب‌ها به روی دختران بالاتر از صنف ششم از سوی حکومت طالبان، از مقام‌های طالبان پرسیده است که چرا مکتب را بسته اند؟

این اقدام طالبان واکنش‌های گسترده‌ را در داخل و بیرون افغانستان برانگیخته و این واکنش‌ها هر روز در حال افزایش است.

نهاد اجتماعی "میرمن کلتوری" با نشر اعلامیه‌ای از طالبان خواسته است که هر چه زودتر درهای مکاتب را به روی دختران باز کنند.

سائره شریف، عضو دارالانشای این نهاد و عضو پیشین کمیسیون آموزشی و فرهنگی ولسی جرگه به رادیو آزادی گفت: "مردم باید دلایل بسته شدن مکاتب را بدانند. طالبان باید به ما پاسخ دهند. اگر مسائل اسلامی، دلایل سیاسی و مسائل دیگر دخیل است باید پاسخ دهند، زیرا در این قرن هیچ کشور اسلامی تحصیل دختران را منع نکرده است."

نهاد اجتماعی میرمن کلتوری که به گفتۀ مسئولانش مستقل است و توسط تعدادی از زنان افغان راه اندازی شده است، بیش از ۱۴ سال است که در بخش‌های فرهنگی و اجتماعی در افغانستان و برخی کشورهای دیگر فعالیت می‌کند.

قدیسه همت، عضو دیگر این نهاد به رادیو آزادی گفت: "نیمی از جامعه یعنی زنان از تحصیل باز مانده اند، متباقی ۵۳ درصد مردان نیز بی‌سواد می‌مانند. اکنون به گفته شما (طالبان) نظام اسلامی حاکم است، در چنین نظامی هیچکس نمی‌تواند بر خلاف اسلام عمل کند، پس مکاتب را به کدام دلیل اسلامی بند کردید؟"

در همین حال حزب عدالت و توسعه امروز در یک نشست خبری در کابل از طالبان خواست که درهای مکاتب را به روی دختران بالاتر از صنف ششم باز کنند.


سیدعلی حسینی، رئیس کمیتۀ سیاسی این حزب به رادیو آزادی گفت: "متأسفانه تاکنون مکاتب به روی دانش آموزان دختر بسته است، بستن درب مکاتب روی دانش آموزان دختر بالاتر از صنف شش نه توجیه اسلامی و نه ملی و فرهنگی دارد، خواست همه مردم است که مکاتب دخترانه باید باز شوند."

اما عزیز احمد ریان، سخنگوی وزارت معارف طالبان موضع قبلی این وزارت را تکرار کرد: "تصمیم تعلیق صنوف دختران از صنف هفتم تا دوازدهم توسط شورای رهبری امارت اسلامی گرفته شده است. هر زمانیکه رهبری تصمیم بگیرد، وزارت معارف آمادگی کامل دارد تا تمام مکاتب کشور را در یک روز باز کند."

طالبان در ماه حوت وعده داده بودند که مکاتب دخترانه و پسرانه را در سوم حمل باز کند، اما در همان روز به دختران بالاتر از صنف ششم اجازۀ حضور در صنف‌های درسی‌شان داده نشد.

سازمان‌های مختلف جهانی خواستار بازگشایی مکاتب دخترانه شدند. چندی پیش هیدر بار، رئیس بخش زنان دیدبان حقوق بشر به رادیو آزادی گفت، افغانستان تنها کشوری در جهان است که دختران در آن به مکتب نمی‌روند.

توجه به حقوق بشر به ویژه حقوق دختران و زنان، شرط اساسی جامعۀ جهانی برای به رسمیت شناختن حکومت سرپرست طالبان است.

XS
SM
MD
LG