لایحه وظایف «کمیسیون تماس با شخصیت‌های افغان» اعلان شد

حکومت طالبان انتظار دارد تا با آغاز کار کمیسیون تماس با شخصیت های افغان٬ تعدادی از افراد نخبه را دوباره به کشور برگرداند.

لایحۀ وظایف « کمیسیون تماس با شخصیت‌های افغان و بازگشت آنان به کشور» از سوی حکومت طالبان اعلام شد.


حکومت طالبان لایحه ۱۵ ماده‌یی وظایف کمیسیون تماس با شخصیت‌های افغان و بازگشت آنان به افغانستان را روز شنبه اعلان کرد.

احمد الله وثیق معاون سخنگوی حکومت طالبان و رئیس رادیو تلویزیون ملی گفت برای تمام شخصیت‌های افغان بازگشت کننده به‌شمول سیاسیون و نظامیان٬ در کنار ارائه تضمینات امنیتی٬ بعضی امتیازات هم داده خواهد شد. وی در حالی که لایحه را توضیح میداد به ادامه افزود:

"برای کسانی که در آینده می‌آیند اطمینان خط داده می‌شود، فراهم کردن جای بودباش موقت به سیاسیون و نظامیان همین‌طور برای کسانی‌که نگرانی های امنیتی دارند به اساس لزوم دید کمیسیون و به چوکات استخبارات برایشان محافظ هم داده می‌شود".

بیشتر در این باره: حکومت طالبان می‌خواهد با شماری از سیاستمداران پیشین افغانستان وارد گفتگو شود


در این لایحه افزون بر سایر موارد از جمله ازادی استخدام در نهاد های سکتور خصوصی٬ گفته شده است « درصورتی که کسی به بازگشت کننده ها مشکلی ایجاد کند٬ با آنان برخورد صورت خواهد گرفت».

شهاب الدین دلاور رییس کمیسیون تماس با شخصیت های افغان

شهاب الدین دلاور رییس این کمیسیون و سرپرست وزارت معادن و پترولیم حکومت طالبان در مورد این‌که پس از بازگشت شخصیت های افغان و ایجاد زمینه های زنده‌گی آرام آیا برایشان اجازه فعالیت های سیاسی داده می‌شود؟ گفت:" چهار دهه است که افغان‌ها خواستار حاکمیت ملی، امنیت سرتاسری و صلح اند،حالا صلح تامین شده است و سیاسیون و شخصیت ها حالا باید برای تقویه نظام کار کنند اگر آنان دوباره برگردند نخست امنیت، جان و مال شان تامین می‌شود بعدآ در مورد فعالیت سیاسی شان فکر می‌شود".

شهاب الدین دلاور: حالا در کشور صلح تامین شده است و شخصیت های افغان باید در تقویت حکومت همکاری کنند

در این کمیسیون امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه، عبدالحق وثیق رییس استخبارات، خیرالله خیرخواه سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، محمد خالد حنفی سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر، فصیح الدین فطرت لوی درستیز وزارت دفاع حکومت طالبان، انس حقانی، عبدالرحمن منصور و ضیا الرحمن مدنی از مقام های حکومت طالبان٬ عضویت دارند.

طالبان در حالی این لایحه را نشر کردند و سخن از تلاش برای برگشت سیاسیون و نظامیان پیشین می‌زنند که چندی پیش سازمان جهانی حقوق بشر در گزارشی گفته بود تقریبا ۵۰۰ نظامی پیشین از سوی طالبان کشته، زندانی و یا هم لادرک شدند.

همین‌طور هر ازگاهی ویدیوها و گزارش‌های بازداشت و شکنجه فعالان سیاسی و نظامی گذشته که در داخل افغانستان هستند نشر می‌شود.

هرچند تا هنوز هیچ کشوری طالبان را به رسمیت نشناخته است٬ اما سازمان ملل و جامعه جهانی در پهلوی دیگر شرایط برای به رسمیت شناختن حکومت آنان، تشکیل حکومت همه شمول را هم شرط گذاشته اند.