دستور طالبان٬ حضور خانواده ها را در پارک های تفریحی هرات کم‌رنگ ساخته است

نمایی از یک پارک تفریحی در شهر هرات

پس از وضع محدودیت بر پارک های تفریحی شهر هرات از سوی اداره امر به معروف و نهی از منکر طالبان، حضور مردم در این پارک ها بسیار کم شده است.


بادستور تازه طالبان در هرات، انیتا احمدی ۲۵ ساله٬ نزدیک به دو ماه می شود که از رفتن به پارک همراه همسرش محروم شده است.

او از برخورد نظامیان طالبان در نزدیکی یکی از پارک های تفریحی در شهر هرات به رادیو آزادی بیشتر گفت:

"من صبح برای ورزش به پارک ترقی می رفتم که به ما گفتند به دستور امر به معروف اجازه ندارید به پارک بیایید و بروید به خانه های خود بنشینید و اجازه نیست که در پارک ورزش کنید. بار دوم با شوهرم رفتم که برخورد بسیار زشتی کردند و حتی سر شوهرم سر و صدا کردند و گفتند که تو خیلی بی غیرتی چون خانم خود را به اینجا آورده ای."

پانزده پارک تفریحی کلان در شهر هرات وجود دارد.

نزدیک به دو ماه می شود که طالبان از حضور هم زمان مردان و زنان خانواده ها در این پارک ها جلوگیری کرده اند.

بر بنیاد دستور طالبان٬ زنان و مردان به صورت مشترک از تفریحگاه های هرات استفاده کرده نمیتوانند

بر بنیاد دستور امر به معروف و نهی از منکر طالبان، زنان باید در روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه به پارک ها بروند و چهار روز دیگر هفته مخصوص حضور مردان در پارک ها است.

سه شنبه هفته پیش مالکان پارک های تفریحی شهر هرات در یک نشست با مسوولان امر به معروف و نهی از منکر وریاست اطلاعات و فرهنگ، خواهان لغو محدودیت ها در این پارک ها شدند.

مالکان برخی از پارک های تفریحی می گویند که تعیین این خط و نشان، حضور خانواده ها در پارک ها را کمرنگ کرده و بر تجارت آنان تاثیر گذاشته است.

غلام رسول مسئول یکی از پارک تفریحی شهر هرات است.

او می گوید که به علت ممانعت حضور خانواده ها، روزانه تا پانزده هزار افغانی زیان می بیند.

غلام رسول به رادیو آزادی می گوید که عوایدش تقریبا متوقف شده، اما مجبور است که از جیب خود به شاروالی پول بدهد.

" خیلی بر ما ظلم شده است. به خدا در به در و تکه تکه شدیم. ما ده نفر سرمایه گذار ده لک دالر سرمایه گذاری کرده ایم. اگر کسی پیدا شود ما این ده لک سرمایه گذاری را به سه لک دالر می فروشیم."

رئیس اداره امر به معروف و نهی از منکر طالبان در هرت در دیدار با مالکان پارک های تفریحی٬ دستورات تازه حکومت را به آنان ابلاغ کرده است

اما رئیس اداره امر به معروف و نهی از منکر طالبان در هرات تاکید می کند که ممانعت حضور هم زمان مردان و زنان خانواده ها در پارک ها قطعی و غیر قابل بحث است.

مولوی عزیز الرحمان رئیس این اداره مخالف حضور زنان و مردان در پارک ها است.

"اصولی را که امارت درست کرده است به خاطر این است که جلو منکرات گرفته شود. در پارک ها زنان و مردان مخلوط بودند، درست که این هم فامیل بود و آن هم فامیل بود، اما طرف یکدیگر نگاه می کردند. هر رقم مردم بی بند و بار به پارک ها میایند. یک شخص خیلی با عزت است و نمی خواهد که زنش یک جایی باشد که افراد بی بند و بار آن را ببینند."

ریاست امر به معروف و نهی از منکر طالبان: اقدام برای جلوگیری از حضور مشترک زنان و مردان در پارک ها به خاطر بهبود جامعه صورت گرفته است

اما این اقدام مولوی عزیزالرحمن با واکنش های گسترده یی رو به رو شده است. محمد علی رضایی یک کارشناس امور اجتماعی است. او می گوید که حکومت طالبان به جای رسیدگی به مشکلات اساسی جامعه، خود را مصروف کارهای کوچک کرده است.

"مردم افغانستان مسلمان بودند و استند و این طور نیست که در نه ماه گذشته پس از آمدن امارت اسلامی مسلمان شده باشند. امارت اسلامی روی موضوعات فرعی نپیچد و به مشکلات کلان مردم رسیده گی کند. مشکلات اقتصادی را حل کند، مکاتب را به روی دختران باز کند، دانشگاه ها را باز بگذارد و برای مردم کار پیدا کند."

وضع محدودیت بر پارک ها زنان زیادی همانند انیتا احمدی را از رفتن به پارک های تفریحی و ورزش کردن در این مکان های عمومی محروم کرده است.

احمدی می گوید که اقدام تازه طالبان خوابش را به هم زده و مجبورش کرده که از دوای خواب آور استفاده کند.