طالبان برای بحث و تصمیم گیری ها یک شورای جدید تشکیل می‌دهند

بیرق گروه طالبان

طالبان می‌گویند، برای برگزاری لویه جرگه تاکنون هیچ تصیمی گرفته نشده، اما ایجاد یک شورا برای بحث و مشوره٬ ضروری است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان به رادیو آزادی می‌گوید، برای ایجاد این شورا یک کمیسیون موظف شده است که تمام اعضای آن عالمان دینی اند.

به گفتۀ آقای مجاهد، تاهنوز مشخص نیست که این شورا چه زمانی ایجاد خواهد شد و تاکنون کمیسیون موظف هم نشستی برای تشکیل شورا برگزار نکرده است.

“شورای که شامل مردم اند، متنفذین، علما و بزرگان داخل کشور هم شامل اند، در مورد مسائل مختلف بحث می‌کند. همچنان در مورد برخی مسائل نیز نظر و مشوره می‌دهد و برای آن یک پلان وجود دارد.”

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان

۹ ماه و ۹ روز است که طالبان بر افغانستان حاکم شدند، اما تاهنوز هم برای مشروعیت قدرت خود هیچ گام قانونی برنداشته اند.

حکومت طالبان٬ شورای ملی افغانستان را منحل کرد، قانون اساسی که انتخابات را راه مشروع رسیدن به قدرت می‌داند نیز مورد قبول آنان واقع نشده و تاکنون لویه جرگه هم برای تغییر قانون اساسی برگزار نگردیده است.

بیشتر از نُه ماه از حاکمیت طالبان می‌گذرد اما این گروه هیچ گام قانونی برای مشروعیت حکومت خود برنداشته است

بیش
حکومت طالبان در عوض٬ تمام بست‌های بلند حکومت کنونی را با اعضای خود شان پر کرده اند. از ولسوالان در ولسوالی‌ها گرفته تا والی‌ها و سپس وزارتخانه‌ها و معاونان آنها، تمام قدرت در اختیار اعضای طالبان است که همه ملا اند.

عزیز معارج، دیپلومات پیشین و آگاه مسایل سیاسی می‌گوید، طالبان در حال حاضر نه مشروعیت داخلی و نه هم بین‌المللی دارند و گروهی اند که تمام قدرت را انحصار کردند.

"تنها طالبیزم به ‌وجود آورده یعنی ملاها را سر قدرت شاندند، بنآ همه‌شمول بودن یعنی خدمات رساندن به همه اتبا افغانستان و تامین عدالت. بنآ طالبان باید غیر ملاها را از هر قوم و تباری که باشد مسلکی، کارشناس و وفادار به وطن را جایگزین بسازند."

بیشتر در این باره: نماینده خاص سازمان ملل برای افغانستان: رعایت حقوق زنان یک امر حتمی است

خواست جامعۀ جهانی هم از طالبان تشکیل حکومت همه‌شمول است تا از تمام اقوام و اقلیت‌های مذهبی افغانستان نمایندگی کند.

طالبان همچنین گفته اند که جامعۀ جهانی از آنان خواسته است تا برخی از سیاست‌مداران سابق را در قدرت شریک کنند، اما آنان می‌گویند که هرگز این درخواست را نخواهند پذیرفت.

طالبان همچنین متهم شده اند که شمار زیادی از بست‌های تخصصی را به اعضای گروه خود داده اند که هیچ آموزش در این زمینه ندارند، اما طالبان می‌گویند که بست‌ها تخصصی افراد متخصص را استخدام کرده اند.