نمایندۀ افغانستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از اعضای این شورا خواسته تا میکانیزم حسابدهی را برای بررسی رویداد های مرگبار در افغانستان ایجاد کند.
نصیر احمد اندیشه که امروز دوشنبه در نشست این شورا در ژنو سخنرانی می کرد، گفت که طالبان با مفکوره های افراطی و انجام حملات انتحاری، باعث تقویت شاخۀ ولایت خراسان گروه تندرو دولت اسلامی معروف به داعش، شبکه القاعده و سایر گروه های تروریستی در افغانستان شده اند.
" تحت حاکمیت طالبان، بافت اجتماعی جامعه چند ملیتی و چند فرهنگی ما به سرعت وخیم تر می شود. اقلیت های مذهبی مانند هندوها، سیک ها، یهودی ها، مسیحیان و سایر مردم مانند هزاره ها، تاجیک ها، پشتون های اچکزایی به صورت گروهی از سوی طالبان و سایر گروه های تروریستی هدف قرار گرفته اند."
آقای اندیشه به حمله روز جمعه (۳۰ سپتمبر) در مرکز آموزشی "کاج" در منطقه دشت برچی کابل نیز اشاره کرد و گفت که شورای حقوق بشر باید برای جلوگیری از تبعیض عمومی و نژادی، نفرت پراگنی و حمله بر مرکز های آموزشی و اقلیت ها اقدام کند.
دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان آمار داده که در حمله دشت برچی، حد اقل ۵۳ تن به شمول ۴۶ دختر نوجوان جان باختند و ۱۱۰ تن دیگر زخم برداشتند.
شورای امنیت سازمان ملل باید ماموریت گزارشگر ویژه را تقویت کند تا به رویداد های خونین در افغانستان رسیده گی شود
اندیشه خواسته که میکانیزمی از سوی شورای حقوق بشر ملل متحد برای بررسی رویداد های مرگبار در افغانستان ایجاد شود.
" از اعضای شورا می خواهیم که در کنار نکوهش کردن چنین حملات در افغانستان، ماموریت گزارشگر ویژه را تقویت کند و مکانیزم ویژه را برای حسابدهی به میان آورد تا در نتیجه عدالت برای تمامی کسانی که بر اساس قوم، مذهب و هویت نژادی شان، در گذشته و حالا کشته شده اند، برقرار شود."
تا اکنون طالبان به این اظهارات اندیشه واکنش نشان نداده اند. سازمان ملل متحد حکومت طالبان را هنوز به رسمیت نشناخته است. رعایت حقوق بشر و ایجاد حکومت همه شمول از خواسته های اصلی جهان به ویژه سازمان ملل برای تعامل با طالبان دانسته شده.
اما مقام های طالبان در گذشته گفته اند٬ نمی گذارند که اقلیت های مذهبی در افغانستان هدف حمله قرار گیرند.
شیعیان، سیک ها و هندوها و صوفی ها پس از بازگشت طالبان به قدرت در بیش از یک سال گذشته، چند مرتبه در کابل و چند ولایت افغانستان هدف حملات مرگبار قرار گرفته اند.
مسئولیت بسیاری از این حملات را شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش پذیرفته، گروهی که به ادعای ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان، ۹۸ در صد نابود شده است.
اما به اساس یک گزارش چند ماه قبل سازمان ملل متحد داعش به یکی از تهدید های اصلی بزرگ امنیتی در برابر طالبان، حاکمان فعلی افغانستان، مبدل شده است.