تصویر خامک دوزی شده٬ اثر الماس خانم ، رسام و نقاش خیبرپختونخوا٬ برنده جایزه آزادی مذهبی شد.
این جایزه شب گذشته در ساختمان پارلمان بریتانیا در یک نشست برای الماس خانم اهدا گردید.
سازمان غیر دولتی بنام «بل ویدر» این جایزه را برای الماس خانم اهدا کرده است.
در این رقابت که بهنام "آزادی مذهبی" یاد میشود به شمول الماس خانم شماری زیاد از هنرمندان و نقاشان از سراسر جهان شرکت کرده بودند که سرانجام نقاشی خامک دوزی دستی الماس خانم این جایزه را از خود ساخت.
الماس خانم روز شنبه به رادیو آزادی گفت:
«در این تصویر یک دختر پشتون است که در سر اش نشانهٔ تمام مذاهب تصویر شده و او زیر آن نشسته. این نشان میدهد که این دختر نمی تواند با دهان چیزی بگوید، اما در طول شب افکار خود را با زبان موسیقی با فرهنگ خود بیان میکند.»
در تصویر خامک دوزی شدهٔ الماس خانم بانویی «گن افغانی» بر تن کرده، کوزه بر سر دارد و نی مینوازد.
وی می گوید افتخار می کند که پس از مشکلات زیاد نتایج زحمتهای خود را میبیند. وی به رادیو آزادی میگوید دختران باید از آموزش و پرورش هنر باز داشته نشوند و اجازهٔ فکر کردن برای شان داده شود.
باوجودیکه الماس خانم از طرف ادارهٔ "بل ویدر" در مراسم اهدای این جایزه در پارلمان بریتانیا حضور نداشت، اما جایزه اش به ضیاالدین یوسفزی، پدر ملاله یوسفزی، داده شد.
الماس خانم در مراسم توزیع جوایز در بریتانیا حضور نداشت و جایزه وی را پدر ملاله یوسفزی به نیابت از این هنرمند دریافت کرد
الماس خانم از خیبر پختونخوا در این مراسم که شماری اعضای پارلمان بریتانیا هم شرکت داشت صحبت کرد و گفت که هدف این اثر وی این است که تمام انسان ها به مذهب و فرهنگ همدیگر احترام کنند.
الماس خانم میگوید ویژگی این اثرش این است که در خامک دوزیاش تارهای رنگارنگ و زیاد استفاده شده و تمام کاراش دست ساخت است.
کامران خان، برادر الماس خانم که او هم هنر پرور است به رادیو آزادی میگوید باوجودیکه در این سالها بخاطر حمایت از خواهراش در جامعه تحقیر شده، اما امروز هم مثل همیشه به خواهر خود افتخار میکند.
«امروز احساس بسیار افتخار میکنم که هنر خاص خواهرم که امید همه خانواده به او بسته بود، امروز او به واقعیت مبدل شد. به خواهر من در ستیج جهانی در سطح پارلمان بریتانیا جایزه داده شد. این مایه افتخار به ویژه به خانواده ما و به صورت عموم به تمام افغانهای این سو و آن سو است.»
کامران خان در اشاره به بسته ماندن مکتبهای دختران در افغانستان میگوید که این جایزه باعث تشویق دختران افغان میشود که به آموزش خود ادامه بدهند و ممانعتهای وضع شده در این بخش را از سر راه خود دور کنند.
الماس خانم در غربال هم خامک دوزی میکند.
وی در تصاویر خامک دوزی شدهاش در غربال شماری از سیاستمداران و شخصیتهای فرهنگی افغان را به تصویر کشیده که از آن میان میرویس هوتک، احمدشاه درانی، شاه امان الله و ملنگ جان قابل ذکر است.