بر اساس گزارشها، در درگیری دیروز یکشنبه در خط دیورند در ولسوالی دندپتان ولایت پکتیا یک سرباز پاکستانی کشته و ۹ تن دیگر به شمول ۷ سرباز پاکستانی زخمی شده اند.
به گزارش رسانههای پاکستانی، در میان مجروحان یک کودک و یک زن نیز شامل اند.
اما به گونۀ رسمی، ساجد حسین طوری، وزیر توسعۀ منابع بشری پاکستان تنها زخمی شدن ۷ نفر را تأیید کرده است که به گفتۀ او، ۳ تن آنان سرباز هستند.
او در صفحۀ رسمی توییتر خود نوشته که این درگیری به دلیل اختلاف بر سر زمین سرحدی آغاز شده است.
اما پیش از این بارها در خط دیورند بین دو طرف درگیری صورت گرفته است، زیرا طرف پاکستانی تلاش کرده تا در خاک افغانستان تأسیسات ایجاد کند.
وزیر توسعه منابع بشری پاکستان طالبان را به هدف قرار دادن خانههای غیرنظامیان در خرلچی و بورکی متهم کرده است، ادعایی که طالبان تا هنوز واکنشی در مورد آن نشان نداده است.
محمدیار جواد، سخنگوی قول اردوی ۲۰۲ منصوری طالبان با ارسال پیامی به رادیو آزادی تنها گفت که در حال بررسی این درگیری هستند.
از سخنگوی وزارت امور داخلۀ طالبان نیز در این مورد پرسیدیم اما وی پاسخی نداد.
اما باشندگان محل میگویند که طرف پاکستانی با سلاحهای سنگین شلیک کرده است و اطلاعات دقیقی از تلفات در دست نیست.
یکی از اهالی منطقه به شرط نشر نکردن نام و صدایش به رادیو آزادی گفت، هنوز هم هر از گاهی صدای گلوله شنیده میشود، اما استفاده از سلاحهای سنگین متوقف شده و درگیری شدیدی وجود ندارد.
پیش از این نیز به همین علت در دندپتان درگیری صورت گرفته بود، زیرا گفته شده که نیروهای پاکستانی میخواستند در خاک افغانستان تاسیسات بسازند.
خط دیورند در چند جا به وضوح ترسیم نشده است. به همین دلیل است که مردم دو طرف بارها گفته اند که به خاطر نصب سیم خاردار خسارات مختلفی را متحمل شده اند.
سید نبی حسین، یکی از رهبران خرلچی، در ۲۰ نوامبر به رادیو مشال گفت که یک "اشتباه ساده" گذاشتن سیم خاردار در محل نامناسب در مرز، آنها را در "وضعیت بسیار بد" قرار داده است. وی افزود که در کنار نمایندگان اقوام، مقامهای پاکستان و افغانستان باید این موضوع را حل کنند.
این درگیری پس از آن رخ میدهد که هفتۀ پیش یک نفر به نظامیان پاکستانی در گذرگاه سپین بولدک - چمن در کندهار حمله کرد که در نتیجه یک سرباز پاکستانی کشته و دو تن دیگر زخمی شدند.
پس از آن این دروازه تا امروز به روی مسافران و بازرگانان بسته بود.
اما گذرگاه سپین بولدک – چمن امروز برای هرنوع رفت و آمد باز شد.
سید احمد، یکی از مسافران که به تازگی از این دروازه به افغانستان عبور کرده به رادیو آزادی گفت: "مشکل این بود که پنج شش روز در چمن بودیم، پول هم نداشتم، اکنون دروازه باز شد و ما آمدیم."
یکی از دیگر باشندگان سپین بولدک به شرط فاش نشدن نامش در یک پیام نوشتاری به رادیو آزادی گفت، این مسیر صبح امروز به روی رفت و آمد باز شده است.
عبدالشکور حقانی، سرپرست روابط خارجی طالبان در کندهار نیز گفته بود، روز دوشنبه گذرگاه سپین بولدک – چمن باز خواهد شد.
پاکستان متهم به این است که به بهانههای مختلف، برای آن عده از افغانها و بازرگانانی که به آن طرف خط دیورند عبور میکنند مشکل ایجاد میکند، اما حکومت پاکستان میگوید، آنها در تلاش حل این مشکل هستند.