نماینده اتحادیهٔ اروپا از طالبان خواست در مطابقت با میثاق های بین المللی رفتار کنند

تصویر آرشیف: یکی از افراد طالبان میله تفنگ خود را به سوی یکی از زنان معترض در کابل نشانه گرفته است.

نمایندۀ خاص اتحادیۀ اروپا برای افغانستان٬ می گوید ازمجازات اخیر شلاق زدن علنی ۱۴ مرد وزن توسط طالبان در لوگر٬ وحشت زده شده است.

توماس نیکلاسن می افزاید که طالبان با چنین مجازات عقب‌گرد جدی خود را از احترام به حقوق بشر دریکسال گذشته در افغانستان نشان دادند.

آقای نیکلاسن گفته که تنبیه بدنی یک نوع مجازات بی رحمانه ، غیرانسانی یا هتک حرمت است که درکنوانسیون منع شکنجه ومیثاق بین المللی حقوق مدنی وسیاسی ممنوع قرار داده شده است.

نماینده اتحادیه اروپا می افزاید که افغانستان هم کنوانسیون منع شکنجه وهم میثاق بین المللی حقوق مدنی وسیاسی را امضا کرده وطالبان به حیث زمامداران فعلی کشور باید تعهدات افغانستان را به این میثاق ها٬ رعایت کنند.

توماس نیکلاسن نماینده خاص اتحادیه اروپا برای افغانستان

اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان قبل ازاین اظهارات نمایندۀ خاص اتحادیۀ اروپا٬ به رادیو آزادی گفته بود که طالبان نمی توانند قوانین غربی را تطبیق کنند زیرا افغانستان ، کشور اسلامی است و اجرای قوانین اسلامی وظیفه نظام است .

قبل ازاین ملل متحد هم موارد شلاق زدن علنی زنان و مردان را محکوم کرده و از طالبان خواسته است که چنین مجازات را فورآ متوقف کنند.

طالبان به تازه گی ۱۴ تن را در ولایت لوگر شلاق زدند

قبل از لوگر ، از شلاق زدن علنی نزده تن در شهر تالقان به عنوان تطبیق حدود شرعی توسط طالبان نیز گزارش شده بود.

اما فضل هادی وزین یکتن از علمای دینی می گوید با اینکه حدود شرعی یک بخش انکار ناپذیرشریعت اسلامی است٬ ولی این حدود به صورت مجزا نافذ نمی شود٬ بلکه در چهارچوب کلی نظام اسلامی تطبیق میشود.

" اسلام یک سیستم است ، یک نظامی است که بخش های مختلف دارد ، عناصر آن باهمدیگر وابسته اند. یعنی صرف حدود دراسلام نیست٬ بلکه اقتصاد است ، سیاست است ، عدالت ، اجتماع ، تربیه وتعلیم که برای تطبیق نمودن اسلام همه باید عملی شوند. چون اگرما یک بخش اسلام را می گیریم وبخش های دیگر را می گذاریم هدفی را که شریعت دارد برآورده نمی شود."

ملا هبت الله رهبر گروه طالبان

تقریبا دو هفته پیش، ملا هبت الله آخندزاده رهبر طالبان در دیدار با شماری از قاضی ها، دستور دادکه حدود شرعی و قصاص برمجرمان تطبیق شود.

حدود شرعی شامل اعدام، سنگسار، قطع عضو بدن و شلاق زدن می شود که طالبان در دوره نخست حکومت داری خود در افغانستان، تطبیق می کردند.

توماس نیکلاسن نمایندۀ خاص اتحادیه اروپا در تویت روز شنبه خود گفت که در کشورهای اسلامی درمورد چگونگی تفسیر وتطبیق شریعت تفاوت های وجود دارد وچنین تفاوت ها میان طالبان وسایر افغان ها نیز وجود دارد.

آقای نیکلاسن می گوید که این یک بحث میان مردم افغانستان است و وی از آن استقبال میکند و آنرا محترم می پندارد.

نمایندۀ خاص اتحادیه اروپا می گوید که احترام به حاکمیت قانون بسیار مهم است واتحادیه اروپا بارها از طالبان خواسته تا چهارچوب قانون اساسی وقانونی را که نافذ میشود روشن کنند و از روند مناسب احترام به تعهدات بین المللی اطمینان دهند ولی آنها درمورد کدام پاسخی نداده اند.