ایروایشیا ریویو: خروج ناگهانی ایالات متحده از افغانستان چالش های جدید امنیتی را ایجاد کرده است

تصویر آرشیف: نیروهای امریکایی در جنوب افغانستان

نشریۀ ایروایشیا ریویو

  • نشریۀ ایروایشیا ریویو در مطلبی در مورد افغانستان می نویسد که بیست سال پیش، شش کشور همسایۀ افغانستان پس از سقوط حاکمیت اول طالبان اعلامیه ای را امضا کردند و در آن برای کمک به بازسازی افغانستان و دستیابی به صلح و ثبات٬ تعهد مشترک شان را ابراز کردند.


اما در مطلب می خوانیم که وضعیت امروز افغانستان با آنچه که شش کشور چین، ایران، پاکستان، تاجکستان، ترکمنستان و ازبکستان در سال ۲۰۰۲ تصور کرده بودند، فاصلۀ زیادی دارد.

ایروایشیا ریویو می نویسد که خروج ناگهانی ایالات متحده و متحدینش از افغانستان و بازگشت طالبان به قدرت در ماه آگست سال گذشته در این کشور چالش های امنیتی و توسعه ای جدیدی را ایجاد کرده است.

در ادامه آمده که بیش از ده گروه تندرو و تروریستی در حال حاضر در افغانستان حضور دارند که برخی از آنها از حمایت طالبان برخوردار اند.

در بخشی از مطلب از نقض حقوق بشر در افغانستانِ زیر حاکمیت طالبان و وضعیت ناگوار بشری و اقتصادی در این کشور یادآوری شده است.

نشریه با اشاره به همکاری های منطقه ای در مورد افغانستان نوشته است که این همکاری ها در دو دهۀ گذشته خیلی محدود بود.

مجلۀ جستس گپ

  • مجلۀ بریتانیایی جستس گپ ، در مطلبی به بررسی ادعا های کشتار غیرنظامیان توسط نیروهای بریتانیایی در افغانستان پرداخته است.


مجله می نویسد که وزیران حکومت بریتانیا تحقیقاتی را درباره ادعاهایی مبنی بر اینکه نیروهای هوایی ویژۀ این کشور چندین غیرنظامی را در حملات شبانه در افغانستان به قتل رسانده بودند، آغاز خواهند کرد.

این تحقیق در حالی صورت می گیرد که وزارت دفاع بریتانیا بررسی مستقلی را در مورد ادعای کشته شدن ۵۴ غیرنظامی توسط یک واحد نیروهای هوایی آن کشور در افغانستان آغاز کرده است.

به نوشتۀ جستس گپ ، وزیر دفاع بریتانیا گفته است که در این تحقیق ادعا در مورد فعالیتهای غیرقانونی نیروهای مسلح بریتانیا بررسی و در آخر در این مورد گزارشی ارائه خواهد شد.

مجله در ادامه می نویسد که این تحقیق در بارۀ رویدادهای صورت میگیرد که ادعا شده بین سال های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۳ اتفاق افتاده اند.

وزیر دفاع بریتانیا به دو موردی که توسط اعضای خانواده های قربانیان مطرح شده اشاره کرده است.

در مطلب می خوانیم که یکی از اعضای خانواده سیف الله که ادعا می کند چهار تن از اعضای خانواده خود را در حملۀ نیروهای بریتانیایی از دست داده است، گفته که هرگز فکر نمی کرد که در بارۀ این رویداد تحقیق صورت گیرد.

مجله می نویسد که یک خانواده دیگری از ۱۰ سال منتظر است که بداند چرا برخی از اعضای این خانواده کشته شدند.

این مجله بریتانیایی همچنان می نویسد که برای تحقیق قبلی وزارت دفاع ، شواهد کافی ارائه نشده بود اما فاش شدن اسناد محکمه مبنی بر اینکه نیروهای پولیس نظامی سلطنتی به درستی تحقیق نکرده است نگرانی های زیادی را ایجاد کرده است.

در نظر است که تحقیق همه جانبه در این مورد در اوائل سال ۲۰۲۳ آغاز شود.