شماری کشته شدگان انفجار روز دوشنبه درپشاور به ۵۹ نفر رسید و گفته شده است که ۱۵۷ تن دیگر مجروح اند.
پولیس پشاور به رادیو مشال ، بخش پاکستان رادیو آزادی گفت که حمله در داخل « مسجد پولیس لاین» صورت گرفت. شاهدان عینی نیز به رادیو مشال گفتند که مهاجم در صف اول عقب امام قرار داشت و خود را منفجر کرد.
یکتن از شاهدان عینی به نام انور گفت :
" هنگام آغاز نماز وتکبیر صدای انفجار شنیده شد. با صدای انفجار از زمین بلند شدیم وعقب افتادیم. سپس نفهمیدیم که چه بود وچه نبود. بلی صاحب خداوند خیر کند."
محمد عاصم سخنگوی شفاخانه لیدی ریدنگ به رادیو مشال گفت بیش از ۱۵۷ تن دیگر مجروح اند.
وی افزود که وضعیت برخی زخمی ها وخیم است وامکان دارد که شمار تلفات افزایش یابد.
" اکثریت کشته شدگان وزخمیان پولیس اند.کسی که شناسایی شده ما آنها را توسط امبولانس به خانه هایشان می فرستیم . نگرانی این است که افراد دیگری نزد ما هستند که شدیدا زخمی و وضعیت آنها در حال حاضر وخیم است."
صدراعظم شهباز شریف از مردم خواست که به زخمیان خون فراهم کنند.
وی در تویت خود از مردم خواست که فورا به شفاخانه لیدی ریدنگ بروند وبا هدیه خون زندگی زخمیان را نجات دهند.
حکومت طالبان در افغانستان و اشرف غنی رئیس جمهور مخلوع نیز این حمله را تقبیح کرده اند
درعین حال موسسات خیریه در پشاور نیز از مردم خواستار شدند که برای اهدای خون به این شفاخانه بروند.
حکومت طالبان در افغانستان این حمله را محکوم و با بازماندگان قربانیان ابراز همدردی کرد.
اعلامیه نا وقت روز دوشنبه وزارت خارجۀ حکومت طالبان گفت که آنها حملات برعبادت کنندگان در مساجد را در تضاد با احکام اسلام دانسته محکوم می کنند.
قبل از این محمد اشرف غنی رئیس جمهور مخلوع افغانستان نیز در تویت خود نوشت که این حمله تروریستی را باشدید ترین الفاظ محکوم میکند وبا بازماندگان قربانیان ابراز همدردی کرد.
اشرف غنی افزود که پاکستان این فرصت را دارد تا راه حل های جدیدی را دربرابر یک تهدیدی ارائه کند که تا کنون تنها از طریق نظامی خشونت آمیز با آن مقابله شده است.
هنوز دقیقا روشن نیست که این حمله ازسوی کدام گروه صورت گرفته است.
سربکف مومند یک قوماندان طالبان پاکستانی ادعا کرد که این حمله ازسوی این گروه صورت گرفته ولی چند ساعت بعد محمد خراسانی سخنگوی طالبان پاکستانی اعلان کرد که حمله بر مساجد ، مدارس واماکن مقدس پالیسی آنها نیست .
وی افزود که تحریک طالبان پاکستان طبق پالیسی خود عاملان چنین حملات را مجازات هم میکند.
نا امنی در ایالت خیبرپختونخواه از یکسال به این سو افزایش یافته است.
معظم جاه انصاری رئیس پولیس این ایالت چند روز پیش گفت که حوادث امنیتی که درسال ۲۰۲۲ در این ایالت رخ داد٬ در ۵ سال گذشته نظیر نداشت.
حکومت پاکستان در ماه جون سال ۲۰۲۲ با تحریک طالبان پاکستان بزرگترین گروه شبه نظامیان مخالف به گفتگو رو آورد. هرچند طرفین به آتش بس موافقه کردند ولی حملات بازهم ادامه یافت.
تحریک طالبان پاکستان در ماه نومبر گذشته گفت چون حکومت به تعهدات خود پابند نیست لذا به جنگجویان خود دستور میدهد که برای دفاع از خود حملات خود را ازسرگیرند.