بریتانیا هشت هزار پناهجوی افغان را از هوتل ها به اقامت های دایمی منتقل می‌کند

تصویر آرشیف: بیرق بریتانیا

حکومت بریتانیا به روز سه شنبه (۲۸ مارچ) اعلام کرد که حدود هشت هزار پناهجوی افغان را از اقامتگاه های موقت در هوتل ها، به خانه های دایمی منتقل میکند.

از برگشت دوبارۀ طالبان به قدرت در اگست سال ۲۰۲۱ میلادی تا اکنون، حدود ۲۴ هزار پناهجوی افغان به بریتانیا رفته اند که از جمله ۸۰۰۰ هزار تن که نصف آنها کودکان هستند هنوز هم در اقامتگاه هایی موقت در هوتل ها باقی مانده اند.

جانی مرسر(Johnny Mercer) وزیر امور سابقه داران، به روز سه شنبه به پارلمان بریتانیا گفت که این یک "وضعیت ناپایدار" است و "باید تغییر کند".

مرسر افزوده که هوتل ها هرگز به حیث راه حل دایمی طراحی نشده نبودند و حکومت وظیفه دارد که به این وضعیت پایان دهد.

رزما زازی یک پناهجوی افغان: یگانه چالش پناهجویان افغان در بریتانیا بودن طولانی در هوتل هاست

به گفتۀ جانی مرسر، حکومت بریتانیا می خواهد تا حمایت خود را افزایش دهد و به افغان ها کمک کند تا به "مسکن های مستقل" دسترسی پیدا کنند.

رزما زازی یک پناهجوی افغان که بعد از ماه ها سکونت در اقامتگاه موقت، چند ماه قبل به یک منزل مسکونی منتقل شده، با اشاره به آزمون های موجود در برابر افغان هایی که از هوتل ها منتقل خواهند شد، می گوید:

"یگانه چالشی که افغان های منتقل شده به بریتانیا با آن مواجه هستند، بودن مدت زیاد در هوتل هاست. گرچه هوتل ها لوکس و دارای همۀ امکانات زندگی است، ولی مشکل اصلی نبود و کمبود خانه هاست، چون مالکان، خانه هایشان را به افغان های تازه وارد، که کمک دولت را دریافت می کنند، به کرایه نمی دهند. بنأ پناهجویان افغان مجبور می شوند، تا مدت طولانی در هوتل ها بمانند و این باعث افسردگی آنها شده است."

از احمد شاه احمد یک پناهجوی افغان دیگر که مدت پنج ماه می شود که در یک اقامتگاه موقت در بریتانیا زندگی می کند، با آنکه می گوید، زندگی در هوتل ها مشکلات خودرا دارد، ولی از تصمیم حکومت بریتانیا در زمینۀ انتقال هم چندان خوش به نظر نمی رسد:

"از اساسی ترین مشکلات زندگی ما، نبود غذای مناسب، خصوصاً برای اطفال است. غذایی که دریافت می کنیم، اکثراً غذاهای زودپز است و غذای تازه نیست. در حالیکه اجازه نداریم که خودما در اتاق ها آشپزی کنیم. این تصمیم تاثیرات بسیار منفی برای ما افغان ها خواهد داشت، مثلاً با نابلدی کامل با محیط روبرو می شویم، زندگی در کشور، محیط نو و منزوی، حالت روحی از قبل خراب ما را بدتر خواهد ساخت. این تصمیم در نهایت ادامۀ برخورد دوگانۀ دولت بریتانیا در مقایسه با اوکراینی ها خواهد بود."

سازمان عفو بینالملل نیز در گزارش جهانی سال ۲۰۲۲ خود گفته، اگرچه کشور های اروپایی از پناهندگان اوکراینی استقبال کردند، اما آنها همان مهربانی را با افرادی که از جنگ ها در سوریه، افغانستان و لیبیا فرار میکنند، نشان نداده اند.

آرش همایون