ریاست معارف طالبان در کندهار تأیید میکند که رهبری وزارت معارف دستور تعلیق فعالیت صنوف محلی و تمامی مؤسسات آموزشی این ولایت را داده است.
در نامۀ رسمی که از سوی وزارت معارف حکومت طالبان نشر شده، آمده است که فعالیت صنفهای محلی و موسسات آموزشی در کندهار و هلمند تا زمان تکمیل شدن بررسیهای هیئت تعیین شده از سوی این وزارت به حالت تعلیق درآید.
وکیل احمد متوکل، سخنگوی ریاست معارف حکومت طالبان در کندهار نیز محتوای این نامه را تأیید میکند، اما میگوید که این ممنوعیت موقتی است و پس از رفع مشکلات، به صنوفهای محلی اجازه داده میشود تا فعالیت خود را از سر بگیرند.
"بر اساس شکایات عده ای از مردم، کار همه موسسات آموزشی متوقف شده است و رهبری وزارت معارف این تصمیم را گرفته است و به زودی این مشکل حل خواهد شد."
صنوف محلی در مناطقی از افغانستان که کودکان به مکتب دسترسی ندارند فعال است.
ختیز نوروز، آموزگار یک صنف محلی در کندهار میگوید که دیروز مسئولان به او دستور دادندن که صنف آموزشیاش را تعطیل کند.
وی در گفتگو با رادیو آزادی از حکومت طالبان خواست که در مورد بازگشایی این صنفها جدی باشد، زیرا در صورت بسته ماندن، هزاران دانش آموز از آموزش محروم خواهند شد.
"هزاران کودک در این صنفها درس میخوانند، این دومین بار است در این ولایات که این صنفها تعطیل میشود، امیدوار هستیم این بار کوتاه باشد و پس از عید به زودی موسسات آموزشی بازگشایی شود."
هرچند مسئولان ریاست معارف طالبان در کندهار ادعا میکنند که این تصمیم بر اساس شکایات مردم گرفته شده است، اما منیر احمد، یکی از باشندگان کندهار به رادیو آزادی گفت که فرزندانشان در این صنوف در مناطقی که مکتب وجود ندارد آموزش میبینند و آنها ازبسته شدن این صنوف به شدت ناراحت هستند.
"این خبر خوبی برای ما نیست، زیرا صنفهای منطقهای بیشتر در مناطقی است که به کودکان آموزش داده نمیشود، بنا بر این این تصمیم برایمان سخت است، مخصوصاً در مناطقی که مکاتب دولتی یا خصوصی وجود ندارد و کودکان به آموزش دسترسی ندارند."
صنوف محلی در مناطقی از افغانستان که کودکان به مکتب دسترسی ندارند فعال است.
۱۵۸۸ صنف محلی تنها در شهر و ولسوالیهای کندهار فعال است که توسط یونیسف و سایر سازمانها تمویل میشوند.
هنوز معلوم نیست که حکومت طالبان این صنفها را بازگشایی خواهد کرد یا نه؟ آنها قبلاً از تعطیلی مکاتب متوسطه و لیسۀ دخترانه برای مدت کوتاهی صحبت کرده بودند، اما پس از ۲۰ ماه همچنان این مکاتب بروی دختران بسته هستند.