روزنامه اندیپندنت: فرمان های محدود کنندهٔ حقوق زنان از دفتر ملا هبت الله فرستاده میشود

تصویر منسوب به ملا هبت الله رهبر گروه طالبان

روزنامه اندیپندنت

  • در حالی که مسلمانان در سرتاسر جهان عید فطر را جشن می گیرند، روزنامه اندیپندنت بریتانیا نوشته که در افغانستان طالبان حد اقل در دو ولایت این کشور به زنان دستور داده اند که از تجمعات دسته جمعی در روزهای عید خود داری کنند .

به نوشته روزنامه هرچند این دستور سرتاسری نیست و تنها به دو ولایت بغلان و تخار منحصر است ، اما این اولین اقدام محدود کننده طالبان بر زنان نیست . چندی قبل در هرات به زنان دستور داده شده بود که از رفتن به رستورانهای که باغ دارند خود داری کنند .

به نوشته اندیپندنت این گونه فرمانها برای محدود ساختن فعالیت و تعلیم و زنده گی زنان همه از دفتر رهبر طالبان ملا هبت الله صادر میشود. ملا هبت الله آخوندازده در پیام عیدی خود هم صرف از دست آوردها سخن گفت ولی در باره اینکه تا چه حد حیات زنان افغان را منحصر ساخته چیزی نگفت .

به نوشته روزنامه زنان بعد از برگشت طالبان به قدرت از رفتن محلهای عامه مانند، پارکها و جیم ها محروم شدند.

این اقدام آنهاواکنش های جهانی را دامن زده و افغانستان را در انزوای بیشتر قرار داد و آن هم در یک زمانی که اقتصاد افغانستان در آستانه سقوط قرار دارد و بدترین بحران بشری دامنگیر آن است.

روزنامه فرهنگی آرت نیوز پیپر

  • روزنامه فرهنگی آرت نیوز پیپر Art Newspaper در شماره اخیر خود می نویسد که یونسکو برای حفظ میراث فرهنگی افغانستان پروژه های چند میلیون دالری را روی دست گرفته است.


به نوشته روزنامه یک پروژه چند میلیون دالری حفظ آثار باستانی بامیان است که کار آن با برگشت طالبان به قدرت در ماه اگست سال ۲۰۲۱ متوقف شده بود ، اکنون با تمویل مالی ایتالیا دوباره آغاز شده است.

در ماه نومبر سال گذشته متخصصین میراث فرهنگی از سرتاسر جهان در یک کنفرانس در فلورنس ایتالیا جمع شده و در مورد آسیب پذیری آثار فرهنگی افغنستان صحبت کردند ، مخصوصا در حال کنونی که حکومت طالبان برسمیت شناخته نشده و این کشور در انزوا قرار دارد. در مرکز این تلاشها آثار باستانی بامیان قرار دارد.

این کنفرانس با ابتکار پوهنتون فلورنس و اداره همکاری انکشافی ایتالیا برگزار شد و در پایان آن یک اعلان غیر منتظره از سوی وزارت خارجه ایتالیا صورت گرفت که تمویل و آغاز دوباره کار در بامیان را از نو بررسی میکند .

در پایان سال ۲۰۲۲ حکومت ایتالیا بودجه این پروژه را تصویب کرد و کار عملی آن در بامیان در ماه فبروری شروع شد.

یونیسکو چندین پروژه دیگر را هم تمویل میکند از جمله احیای سیستم های قدیمی و تاریخی کاریزها را در زابل و سمنگان و پروژه های دیگر را در جام، کندهار و غزنی.

یونیسکو هم اکنون ۸۰ کارمند محلی در جام ۶۰ نفر در سمنگان و ۶۰ نفر در زابل دارد.