روزنامه دیلی سن: وضعیت اطفال در افغانستان بسیار ناگوار است

تعدادی از اطفال افغانستان

روزنامه دیلی سن

  • روزنامه «دیلی سن »که در بنگله دیش به نشر میرسد درمورد سخنان اخیر صندوق حمایت از اطفال ملل متحد (یونیسف) مطلبی را نشر کرده که گفته است وضعیت اطفال در افغانستان بسیار ناگوار است.

به نوشته روزنامه نماینده یونیسیف برای افغانستان فران ایکویزا روز پنجشنبه در نیویورک به خبرنگاران گفت در افغانستان تقریبا ۹۰ درصد مردم با فقر فاصله کم دارند که اطفال از آن جدی متاثر میباشند.

نماینده یونیسف گفته که در سال روان ۲۰۲۳ در افغانستان در حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار طفل با سوء تغذی دچار میباشند که ۸۷۵ هزار آنها با سو تغذی جدی رو به رو هستند که حیات آنها را به خطر مواجه کرده و به معالجه نیاز دارند.

فران ایکویزا گفته است که در سال جاری از ماه جنوری تا ماه مارچ در نتیجه انفجار مهمات منفجر ناشده در افغانستان ۱۳۴ طفل کشته و یا هم معلول شده اند.

به گفته او بیشتر این اطفال به جمع آوری آهن پاره ها مشغول بودند که برای فروش آنها را جمع آوری می کردند.

نماینده یونیسف می گوید تعداد اطفال کارگر که سن شان در حدود شش سال است به یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر میرسد که در شرایط خطرناک کار می کنند.

روزنامه میلیتری تایمز

  • روزنامه میلیتری تایمز چاپ امریکا در شماره اخیر خود در مورد نقض حقوق بشر درافغانستان مطلبی را نشر کرده است.

در آغاز مطلب می خوانیم که یک گروه حقوق بشر مستقر در بریتانیا روز پنجشنبه یک کمپاین را برای مستند ساختن نقض حقوق بشر در افغانستان بعد از بازگشت طالبان به قدرت آغاز کرده است.

در این موارد مستند سازی، نقض حقوق بشر توسط طالبان ، شاخه خراسان گروه داعش و دیگر گروه های افراطی شامل است که به نوشته روزنامه یک تصویر وحشت ناک افغانستان امروزی را ترسیم میکند.

نشریه می افزاید مرکز پایداری اطلاعات که یک نهاد غیر انتفاعی است با این ابتکار می خواهد توجه مردم را به رفتار نا مناسب با افراد ملکی، ژورنالیستان و اقلیت های قومی در افغانستان جلب کند.

میلیتری تایمز به نقل از خبرگزاری اسوشیتد پرس نوشته که این مرکز با نشر نقشه آنلاین به کمک گروه بنام شاهدان افغان ۱۳۰۰ دیتا پوینت را به نشر رسانده که تخطی های حقوق بشری در افغانستان در آنها ثبت شده است.

سازمان ملل متحد در اوایل ماه جاری میلادی بر مجازاتی که طالبان در محضر عام به مردم میدهند از جمله دره زدن و سنگسار انتقاد کرده و خواهان جلوگیری چنین مجازات شد.

ملل متحد می گوید که تنها در شش ماه گذشته ۲۷۴ مرد، ۵۸ زن و دو کودک در محضر عام دره زده شده اند.