نوریو اووا، انجنیر بازنشستۀ جاپانی در راه نیمه تمام داکتر تیتسو ناکامورا مشهور به کاکا مراد که به دلیل فعالیتهای بشردوستاهاش در دل افغانان جای خاصی دارد.
برخی رسانههای جاپانی گزارش دادند که نوریو اووا برای تداوم فعالیتهای بشردوستانۀ تیتسو ناکامورا و آغاز دوبارۀ پروژههای نیمهتماماش به شرق افغانستان سفر کرده است.
از این میان رسانۀ جاپانی "اساهی شیمبون" به روز شنبه ۲۳ دسمبر در گزارشی گفته که این انجنیر متقاعد ۷۳ ساله در ماه سپتمبر سال روان به شرق افغانستان سفر کرده است.
انجنیر اووا به این رسانۀ جاپانی گفته است که او تجربۀ خود را با متخصصین داخلی شریک میکند و از تجربههایش به گونۀ کامل استفاده خواهند کرد، اما افزوده که از نظر توانایی عمل کردن و دوست داشتن دیگران با داکتر ناکامورا قابل مقایسه نیستند.
قریشی بدلون، آمر مطبوعات ریاست اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در ننگرهار هم این خبر را تأیید میکند، اما میگوید که این انجنیر جاپانی هنوز در کابل است و به ننگرهار نرسیده است:
"برای تکمیل کردن پروژههای نیمه تمام داکتر تیتسو ناکامورا یک نمایندۀ جاپان آمده است، به مرکز کابل آمده و هنوز به ننگرهار نیامده، امید است که در سال ۲۰۲۴ کار بالای این پروژهها را شروع کند و این پروژه را تکمیل کند."
داکتر تیتسو ناکامورا مشهور به کاکامراد مسئول یک موسسۀ خیریۀ جاپانی به نام "پیام اس" به تاریخ ۴ دسمبر ۲۰۱۹ میلادی در نتیجۀ حمله افراد مسلح ناشناس زخمی و از شدت زخم جان داد.
در این رویداد ۵ همکار افغان ناکامورا هم کشته شدند.
این داکتر جاپانی که در سال ۲۰۰۸ به افغانستان آمده بود، مسئولیت پروژههای زراعتی و توسعهای آبیاری را به عهده داشت.
طالبان که اکنون در افغانستان حاکم اند آن زمان گفته بودند، آنان ناکامورا را نکشتند و کس دیگری هم مسئولیت آن را نپذیرفت، اما شاه محمود میاخیل، والی ننگرهار در آن زمان از بازداشت دو فرد مشکوک در پیوند به قتل ناکامورا خبر داده بود.
پیش از این دختر او هم گفته بود، پس از اطمینان از شرایط امنیتی با خانوادۀ خود به افغانستان خواهد رفت.
داکتر دیدار، مسئول پلانها و پروژههای ناکامورا در ننگرهار به رادیو آزادی گفت، پروژههای داکتر ناکامورا به شرق و تمام افغانستان مفید است:
"پلانهای داکتر صاحب ناکامورا این گونه بود که در بخش زراعت بخصوص در بخش آبیاری مردم را کمک میکرد، به همین خاطر انجنیر صاحب اووا آمده و به نیت عملی کردن آن پلانها ما را همکاری میکند."
شماری از باشندگان ننگرهار هم پروژههای تیتسو ناکامورا را اساسی و حیاتی میشمارند و امیدوار هستند که پروژههای نیمه تمام او تکمیل شوند.
راحت گل زیارمل، باشندۀ ننگرهار به رادیو آزادی گفت:
"او مدیریت آب را درک کرده بود و در بخش مدیریت آب کار میکرد، غم آبیاری دشتهای ننگرهار را داشت و هم برای رساندن آب پاک به مردم کار میکرد، چند پروژۀ داکتر ناکامورا که در کنر آباد شده بود تا هنوز سبز اند و هزاران هکتار زمین را آبیاری کرده است، فایدۀ کارهای او تقریباً به یک میلیون نفر میرسد."
بزرگترین پروژه داکتر ناکامورا در ننگرهار کانال آب جدا شده از دریای کنر است که دشتهای ننگرهار و کنر را آبیاری میکند و هزاران جریب زمین را آباد کرده که به گفتۀ مردم محل حدود یک میلیون تَن از آن مستفید میشوند.
به پاس کارهای آبادانی داکتر ناکامورا در افغانستان، برایش تابعیت افتخاری افغانستان نیز داده شده بود.