هئیت سازمان همکاری اسلامی در دیدار با مقامات طالبان، بر حق آموزش زنان تاکید کرد

هیئت سازمان همکاری اسلامی که برای دیدار با مقامات طالبان به کابل رفته است

یک هیئت سازمان همکاری اسلامی به رهبری طارق علی بخیت، معاون این سازمان و نمایندهٔ ویژۀ آن برای افغانستان، در سفرش به کابل در دیدار با مقام‌های مختلف حکومت طالبان، بر تأمین حقوق اساسی زنان افغان تاکید کرده‌ است.

این سازمان روز شنبه با نشر اعلامیه‌ای گفته است، این هیئت به هدف تعقیب قعطنامهٔ وزیران خارجهٔ سازمان همکاری اسلامی در بارۀ وضعیت افغانستان به ویژه حقوق زنان دیدار و گفتگو کرده‌ است.

در قطعنامۀ وزیران خارجۀ سازمان همکاری‌ اسلامی بر نقش مهم زنان در توسعۀ اجتماعی و اقتصادی، صلح و امنیت افغانستان از جمله دسترسی آنان به آموزش و تحصیل در تمام سطوح و تأمین حقوق اساسی‌شان مطابق به رهنمودهای شریعت اسلام تأکید شده است.

هیئت سازمان همکاری اسلامی که به کابل سفر کرده، شامل نورا الرشود، رئیس کمیسیون ویژۀ حقوق بشر، آمنه الحجیری، رئیس امور داخلی و فرهنگی و افنان الشعیبی، رئیس سازمان توانمندسازی زنان این سازمان می‌شود.

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرای حکومت طالبان

این هیئت به روز شنبه با عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا و سرپرست وزارت های خارجه و امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان دیدار و گفتگو کرده است.

صفحهٔ ایکس ارگ حکومت طالبان نوشته است که عبدالسلام حنفی، در این دیدار در‌ بارۀ پیشرفت‌های صورت گرفته در زمان حکومت طالبان از جمله میراث زنان و دیگر حقوق شرعی آنان که برایشان داده شده، معلومات داده است.

همچنان عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجۀ حکومت طالبان در صفحهٔ ایکس خود نوشته است که امیر خان‌متقی، سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان در دیدارش با هیئت سازمان همکاری اسلامی در کنار دیگر مسایل، به توجه رهبری طالبان به حضور فعال زنان در بخش صحت، آموزش، تجارت و سایر بخش‌ها اشاره کرده است.

حکومت طالبان پیش از این هم بارها مدعی شده حقوق زنان در افغانستان در چوکات شریعت اسلام تأمین کرده است.

اما شماری از زنان و دختران افغان با رد این ادعا می‌گویند، از حقوق اساسی خود محروم اند.

آنان در صحبت با رادیو آزادی تأکید کردند که جامعۀ جهانی باید فشارها بر حکومت طالبان را بخاطر حذف محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایشان بر زنان و دختران افزایش دهند.

یک فعال حقوق بشر و باشندۀ ولایت کنر که به دلیل تهدیدات امنیتی نمی‌خواهد نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی گفت:

"این گونه تلاش‌های جامعۀ جهانی حتمی و ضروری است، امید داریم که موثر تمام شود، بشرطی که فشارهای آنان بر دولت(طالبان) زیاد شود."

تعدادی از زنان معترض افغانستان که خواهان رفع محدودیت ها و اجازه کار و تحصیل به زنان و دخترا ن اند

لیمه، دختر محروم از آموزش و باشندۀ کابل از حکومت طالبان می‌خواهد محدودیت آموزشی آنان را حذف کند:

"به عنوان یک افغان از امارت اسلامی خواست ما این است که رویکرد خود با زنان افغان را تغییر دهد و یک بار دیگر دروازۀ پوهنتون‌ها و مکاتب را به روی زنان و دختران افغان باز کند."

این درحالیست که خبرگزاری دولتی باختر در کنترل حکومت طالبان گفته است، سراج الدین حقانی سرپرست وزارت امور داخلۀ حکومت طالبان روز شنبه در دیدار با هیئت کمپاین ملی آموزش دختران گفته است که مسأله آموزش دختران یک مسالۀ داخلی افغانستان است و آنان با دیگران در این مورد گپ نمی‌زنند.

طالبان در نزدیک به سه سال حاکمیت‌شان بر افغانستان، به دختران بالاتر از صنف ششم اجازۀ آموزش را نداده، دروازۀ پوهنتون‌ها را به روی آنان بسته اند، کار زنان را در بیشتر اداره‌های دولتی و همه اداره‌های غیردولتی منع کرده و در کنار اجباری ساختن حجاب و دیگر ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها بر زنان و دختران افغان، سفر بدون محرم شرعی آنان را هم در فاصله‌های طولانی منع کرده اند.