قرار است ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان هیئت این حکومت را در نشست سوم دوحه رهبری کند.
این را وزارت خارجۀ حکومت طالبان ناوقت روز سهشنبه، ۵ ماه سرطان، پس از جلسه ای هماهنگی برای اشتراک در این نشست اعلام کرد.
عبدالقهار بلخی سخنگوی این وزارت ناوقت روز سهشنبه پس از ختم این جلسه در شبکه ایکس (تویتر سابق) به نقل از امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان نوشت که براساس هدایت رهبری طالبان، هیئتی به ریاست ذبیح الله مجاهد، هفته آینده به قطر خواهد رفت تا در نشست سوم دوحه اشتراک کند.
در مورد مقام های دیگر طالبان که قرار است مجاهد را در سفرش به دوحه همراهی کنند، چیزی گفته نشده اما یک منبع طالبان به رادیو آزادی گفت که در این مورد فیصله نهایی هنوز صورت نگرفته است.
نشست سوم دوحه به ابتکار ملل متحد، تا کمتر از یک هفته دیگر به تاریخ ۳۰ جون و اول جولای در قطر برگزار خواهد شد.
آگاهان سیاسی چی دیدگاهی دارند؟
سمیع الله یوسفزی خبرنگار و آگاه امور سیاسی به این باور است که اشتراک هیئت طالبان به رهبری سخنگوی حکومت طالبان به موثریت این نشست خواهد افزود:
" شرکت ذبیح الله مجاهد در راس هیئت طالبان در نشست دوحه به این معنی است که کنفرانس مستقیم با دفتر ملا هبت الله اخندزاده در ارتباط خواهد بود زیرا مجاهد روزانه با رهبر طالبان در تماس است و شرکت مجاهد باعث می شود که همه پیشنهادات کنفرانس مستقیم به گوش رهبری طالبان برسد."
نشست دوحه به روز های ۳۰ جون و اول جولای برگزار میشود
براساس سلسله پیام های عبدالقهار بلخی سخنگوی وزارت خارجه طالبان در جلسهای هماهنگی برای اشتراک در نشست آینده دوحه که به رهبری امیرخان متقی سرپرست این وزارت دایر شد، ذبیح الله مجاهد سخنگوی ارشد حکومت طالبان، نور احمد آغا معاون د افغانستان بانک، ملا عبدالحق همکار، معین مبارزه علیه مواد مخدر وزارت داخله طالبان و مشاورین وزارت صنعت و تجارت اشتراک کرده بودند.
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان گفته که بحث های نشست سوم دوحه روی مسایل مربوط به حقوق زنان و دختران افغان متمرکز خواهد بود.
اما با وجود این اظهارات، نشست سوم دوحه با انتقادات شدید و واکنشهایی نیز به همراه شده است زیرا، روزا اتونبایوا نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد برای افغانستان و رئیس هئیت معاونت این سازمان در افغانستان ( یوناما ) هفته پیش بعد از نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت که نماینده های زنان افغان و جامعه مدنی در گفتگو های اصلی نشست سوم دوحه اشتراک نخواهند کرد.
طالبان پس از برگشت دوباره به قدرت در ماه اگست سال ۲۰۲۱، برخی از محدودیت های سختگیرانه را بر زنان و دختران افغان وضع کردند که این عمل، واکنش های تند زنان و دختران و سازمان های حقوق بشری را برانگیخته است.