کمیتهٔ اتحاد بلوچها میگوید وضعیت در بندر گوادر بسیار خطرناک است و هزاران سرباز دولتی به راهپیمایی مسالمتآمیز معترضان حمله کردهاند. اما مقامات دولتی میگویند به سوی تظاهرکنندهگان تیراندازی نشده است.
معترضان بلوچ در پاکستان که راهپیمایی خود را به سوی بندر گوادر آغاز کردهاند، دیروز گفتند که وضعیت در آنجا بعد از تیراندازی نیروهای اردو به سوی کاروان آنها خطرناک شد.
کمیتهٔ اتحاد بلوچها که این اعتراضات را به راه انداخته است، اواخر شب گذشته در شبکهٔ اجتماعی اکس (توئیتر سابق) نوشت که نیروهای امنیتی به سوی اشتراککنندهگان این گردهمایی مسالمتآمیز ملی بلوچها مستقیماً تیراندازی کردند که در نتیجه صدها نفر کشته یا زخمی شدند.
فعالان بلوچ ویدیوهایی را نیز در شبکههای اجتماعی نشر کردند که در آن نیروهای شبهنظامی سرحدی در حال تیراندازی به سوی معترضان دیده میشوند.
اعلامیهٔ کمیتهٔ اتحاد بلوچها گفت که سربازان سرک مرین درایف، جادهٔ اصلی به سوی بندر گوادر را مسدود کردهاند. در ویدیوهای منتشر شده دیده میشود که صدها موتر در امتداد یک سرک خامه متوقفاند و زنان و مردان معترض پیاده از کنار آنها میگذرند.
اعلامیه از جامعهٔ جهانی میخواهد تا به چیزی که این فعالان آن را کشتار دستهجمعی بلوچها میخوانند، توجه کند.
این فعالان همچنین ادعا میکنند که حدود ۳۰۰ تن از معترضان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدهاند.
آنسو وزیر داخلهٔ ایالت بلوچستان تایید کرد که پولیس ۲۵ تن از معترضان را به دلیل مداخله در کارهای حکومت بازداشت کردهاند.
میر ضیاءالله لانگو در گفتوگوی شب گذشته با رادیو مشال (بخش پاکستان رادیو آزادی) اتهام وارد کرد که معترضان تلاش داشتند امنیت را برهم زنند و علیرغم هشدار در شهر مهم گوادر تحصن کردهاند.
آقای لانگو افزود که شماری از چینیها در گوادر کار و زندگی میکنند.
چین صدها میلیون دالر در بندر گوادر سرمایهگذاری کرده است. در سالهای اخیر چندین نفر از کارگران چینی در حملات تروریستی هدف قرار گرفتهاند.
تحصن از سوی ماهرنگ بلوچ رهبری میشود. خواهر وی نادیه بلوچ دیروز از مقامات خواستار شد تا معترضان بازداشت شده را فوراً رها کنند و راههای مسدود شده به روی معترضان را بگشایند. او گفت تا زمانی که خواستههای آنها پذیرفته نشده باشد تحصن ادامه خواهد داشت.
در حالی که تحصن در بندر گوادر ادامه دارد، بلوچهای مناطق دیگر نیز میخواهند به معترضان بپیوندند.
معترضان از اسلامآباد میخواهند تا آنچه را که روند ناپدید ساختن اجباری فعالان بلوچ میخوانند، متوقف سازد.
فعالان میگویند ادارات امنیتی نه تنها اینکه فعالان ناپدیدشدهٔ اجباری را رها نکردهاند بلکه در این اواخر فعالان بیشتری به شمول زنان را غیرقانونی بازداشت کردهاند.
ناپدیدشدگان اجباری کسانی را گویند که بعد از بازداشت توسط نیروهای امنیتی، اقارب از سرنوشت آنها اطلاعی ندارند.
بیشتر در این باره:
والی جدید بلوچستان پاکستان خواهان گفتگو با مخالفان مسلح گردید تحصن کننده گان منطقهٔ چمن در بلوچستان خواهان محاکمه عاملان تیر اندازی روز شنبه شدند اعتراض کننده گان در منطقه چمن بلوچستان به جدی شدن اعتراضات تاکید کردندناپدید شدن اجباری در پاکستان سابقهٔ طولانی دارد و نه تنها فعالان بلوچ بلکه فعالان در ایالت خیبرپختونخواه و وزیرستانها نیز ادعاهایی به این ارتباط دارند.
کمیسیونی که حکومت پاکستان برای حل این مشکل تشکیل کرده، در گزارش خود بتاریخ اول جولای گفت که تاکنون از مناطق مختلف پاکستان بیش از ده هزار قضیهٔ ناپدید شدن اجباری را ثبت کردهاند اما فعالان میگویند شمار واقعی قضیهها از ارقام دولتی بیشتر است.