پس از نگرانیهای گسترده دربارۀ موجودیت گروههای تروریستی از جمله شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) در افغانستان، حکومت طالبان یکبار دیگر حضور این گروهها و هرگونه فعالیتشان را رد کرد.
عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخلۀ حکومت طالبان، ۲۰ اسد در گفتوگو با تلویزیون خصوصی طلوع نیوز ادعا کرده که حکومت آنان همه مخفیگاههای تروریستان را از بین برده، تروریستان را کشته و یا هم بازداشت کردهاند که به گفتۀ او، پروندههایشان در محاکمشان زیر بررسی است.
قانع در این گفتوگو بدون نام بردن از کشور و سازمان خاصی مدعی شد که دربارۀ امنیت افغانستان میان سازمانهای بینالمللی اختلاف نظر وجود دارد و برخی سازمانها میخواهند برای حفظ منافع خود، داعش یا گروههای دیگر را تبلیغ کنند. به ادعای او، حکومت طالبان امنیت را به گونهای تأمین کرده که پیش از این سابقه نداشته است.
اما خانوادههای برخی از قربانیان رویدادهای امنیتی ادعا میکنند که امنیت در افغانستان تأمین نیست و آنان همیشه در ترس زندگی میکنند.
بیشتر در این باره: نگرانی از فعالیتهای داعش؛ معاون سرمنشی ملل متحد: داعش از افغانستان تهدید بزرگی برای اروپا استیکی از آنان که به دلیل حساسیت موضوع نمیخواهد نامش و یا جزئیات رویدادی که یک عضو خانوادهاش در آن کشته شد، در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی گفت: "خواست ما از دولت همین است که امنیت بیارند، مردم احساس ناآرامی میکنند، شبها روزها آرام ندارند، ما امنیت نداریم، زیاد ترس میخوریم. داعش که است یا نیست؟ باز کی است که مردم را میکشند؟ در هر مسجد، در بادغیس کشته شد، در کابل کشته شد. میگوید داعش به عهده میگیرد، پس اگر داعش نیست کی است که اینها را میکشد؟"
شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) پیش و پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان مسئولیت شماری از حملات خونین را به عهده گرفته است، گروهی که اکنون حکومت طالبان ادعا میکند که آن را سرکوب کرده است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان هم به تاریخ ۱۹ اسد در صفحۀ ایکس خود خبر فعالیت شاخۀ خراسان داعش و دیگر گروههای تروریستی خارجی را بیبنیاد خواند و گفت که حکومت آنان به کسی اجازه نمیدهد که از خاک افغانستان بر ضد دیگر کشورها استفاده کند.
این اظهارات مقامهای حکومت طالبان درحالیست که ولادیمیر ورونکوف، معاون سرمنشی ملل متحد در امور مبارزه با تروریزم، در ۱۸ اسد در گزارش تازۀ خود به شورای امنیت هشدار داد که شاخۀ خراسان گروه دولت اسلامی "داعش" در ۶ ماه گذشته امکانات مالی و لوژیستیکی خود را افزایش داده و تلاشهایش را برای گماشتن افراد بیشتر زیاد کرده است.
ورونکوف افزوده بود که در این مدت حمایت از این گروه در میان افغانان دور از وطن و مردم آسیا هم افزایش یافته است. او شاخۀ خراسان گروه داعش را برای اروپا هم تهدید بزرگ خواند.
بیشتر در این باره:
جایگاه افغانستان در چند انتخابات ریاستجمهوری امریکا؛ قبل و بعد از حملات مرگبار ۱۱ سپتمبرادامهٔ نگرانیها از گسترش تروریزم؛ امریکا: اجازه نمیدهیم تهدیدی از افعانستان متوجه جهان باشدتهدید گروه های تروریستی از قلمرو افغانستان؛ پاکستان: گزارش شورای امنیت ملل متحد با نگرانی ما، همخوانی داردنگرانی سازمان ملل از گسترش تروریسم از افغانستان به سایر کشورهای منطقهملل متحد: نگرانی از تروریزم ناشی از افغانستان همچنان وجود داردانستیتوت اقتصاد و صلح، افغانستان را در ردۀ ششم کشورهای متأثر از تروریسم قرار دادگروه حمایت و نظارت بر تحریمهای سازمان ملل متحد نیز در گزارش شمارۀ ۳۴ خود در مورد شاخۀ خراسان گروه داعش، شبکۀ القاعده و گروهها و افراد وابسته به آنان ابراز نگرانی کرده و گفته بود که گروه تروریستی داعش هنوز هم تهدید جدی برای منطقه است و تروریزم را از افغانستان به دیگر کشورها گسترش میدهد.
اما حکومت طالبان همواره ادعاهای اینچنینی را رد کرده است. پیش از این نیز شماری از کشورهای منطقه هم دربارۀ فعالیت و موجودیت گروههای تروریستی به ویژه شاخۀ خراسان گروه داعش در افغانستان ابراز نگرانی کرده و آن را تهدیدی برای امنیت منطقه خوانده بودند.