وزیر خارجۀ جرمنی اعلام کرده که این کشور به اخراج مهاجران افغان "مجرم" ادامه میدهد و افراد بیشتری را اخراج خواهد کرد. نانسی فایزر روز چهارشنبه در جلسۀ پارلمان جرمنی افزوده که ایالتهای فدرال در حال تهیۀ لیستهای جدیدی از "مهاجران افغان مجرم" هستند.
حکومت جرمنی ماه گذشته ۲۸ مهاجر افغان مجرم را به تاریخ ۳۰م اگست در یک پرواز چارتر به همکاری شرکت هوایی قطر از شهر لایپزیک جرمنی به کابل اخراج کرد.
به دنبال این، اتریش و برخی کشورهای دیگر اروپایی نیز از این تصمیم جرمنی حمایت کردند.
این تصمیم برخی از مهاجران افغان را که بهگونهای غیرقانونی وارد جرمنی شدهاند، نگران ساخته است.
دو تن از پناهجویان افغان که بهگونهای غیرقانونی وارد جرمنی شدهاند و نمیخواهند نامشان به علت حساسیت موضوع در این گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی میگویند: "مدت دو ماه است که به جرمنی آمدیم، اصلاً در مورد پروندهام تا حال تصمیم گرفته نشده که آیا مرا اخراج میکنند یا قبولی میدهند، خیلی زیاد به خاطر وضعیت پیشآمده در این کشور نگران هستیم."
"حال حزب راستگرا در آلمان پیدا شده، آنها میخواهند که افغانها را اخراج کنند، ما که تازه دو روز نمیشود که به آلمان رسیدیم، حال این صد رقم جنجال دیگر پیدا شدهاست، اما هرکسی هر اشتباه را میکند، جزای آن را ما نباید ببینیم."
وقوع رویدادهای امنیتی اخیر در جرمنی که بیشتر پناهجویان افغان به آن متهم هستند، علاوهبر پناهجویان افغان در این کشور، افغانهایی که بهگونهای قانونی پس از حاکمیت طالبان به این کشور درخواست پناهندگی داده بودند و اکنون در کشورهای همسایۀ افغانستان بهسر میبرند را نیز با بیسرنوشتی روبهرو کردهاند.
نیلاب شهاب، یکی از مهاجران افغان در ایران، به رادیو آزادی در این مورد میگوید: "نزدیک به سه سال میشود که پرونده جرمنی را دارم و تا حالا هیچ رسیدگی صورت نگرفته و این حوادثی که اتفاق افتاده و افغانها در آن دست داشتند بسیار تأثیر منفی بالای کیسهای ما داشته و روند پروسس کیس ما بسیار کند شده و از دولت جرمنی میخواهم که هرچه زودتر به کیسهای زنانی که در کشورهای همسایه بیسرنوشت هستند رسیدگی شود."
نانسی فایزر، وزیر داخلۀ جرمنی، همچنین از برنامههایی برای اخراج پناهجویان ترک نیز خبر داد و تأکید کرد که این اقدامات بخشی از استراتژی حکومتشان برای کاهش و جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی است. بهگفتۀ او، ترکیه پس از افغانستان و سوریه به سومین منبع پناهجو در جرمنی تبدیل شدهاست.
گفتنی است که فشارها برای اخراج "مهاجران مجرم" افغان در جرمنی پس از آن افزایش یافته است که در ماه جون سال روان، یک پناهجوی افغان به نام سلیمان عطایی به شرکتکنندهگان در یک تجمع ضد اسلام حزب راستگرا حمله کرد.
بیشتر در این باره:
محکمه عالی اتحادیهٔ اروپا زمینه اعطای پناهندهگی برای زنان افغان در کشور های اروپایی را سهل تر ساختجرمنی از برنامهریزی بیشتر برای اخراج افغانهای متهم به جرایم سنگین به افغانستان خبر داده استتعدادی از اعضای حزب سبز های جرمنی با روند اخراج مهاجرین افغان و سوری، مخالفت کردنددر این حمله یک پولیس جرمنی زخمی شد و بعداً در شفاخانه جان باخت. این حادثه واکنشهای شدیدی را در جرمنی به همراه داشت.
با این حال، اولاف شولتز، صدراعظم جرمنی، نیز پیش از این گفته است که کسانیکه به جرایم سنگین محکوم شدهاند حق ماندن در این کشور را ندارند.