حکومت طالبان: عاملان حملۀ ۱۲ سپتمبر بر شیعیان ولایت غور کشته شدند

طالبان می‌گویند که رهبر و یک عضو ارشد داعش خراسان را در غور کشتند

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، اعلام کرده است که رهبر یک گروه مربوط به داعش خراسان و یک عضو ارشد آن روز یک‌شنبه در غور توسط نیروهای ویژۀ طالبان کشته شده‌اند.

طالبان از این منطقه تعدادی سلاح و مواد منفجره نیز به دست آورده‌اند.

مجاهد ناوقت یک‌شنبه در صفحۀ ایکس (توئیتر سابق) خود گفته که این فرماندهان کشته‌شدۀ داعش به گروهی تعلق داشتند که در حمله در تاریخ ۱۲ سپتمبر، شیعیان را در ولایت غور هدف قرار داده بودند.

در آن حمله دست‌کم ۱۴ نفر کشته و ۶ نفر دیگر زخمی شده بودند.

قربانیان این حمله کسانی بودند که برای استقبال از افرادی که از مراسم اربعین برگشته بودند، به غور رفته بودند.

این حمله واکنش‌های گستردۀ داخلی و بین‌المللی را در پی داشت.

در آن زمان، ریچارد بنت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل برای حقوق بشر افغانستان، این حمله را یک جنایت وحشتناک توصیف کرد و اعلام کرد که نشانه‌هایی از جنایات بین‌المللی در آن دیده می‌شود.

بیشتر در این باره: پنتاگون: تهدید القاعده و داعش در افغانستان جدی است

وی خواستار تحقیق جامع در مورد این حمله شده بود.

ذبیح‌الله مجاهد روز یک‌شنبه بار دیگر تأیید کرد که نیروهای ویژۀ طالبان از یک هفته پیش در غور علیه این گروه عملیات می‌کردند.

او افزود که در این عملیات تعدادی افراد نیز دستگیر شده‌اند و به جرایم خود اعتراف کرده‌اند.

اگرچه مجاهد از تلفات احتمالی غیرنظامیان یا نیروهای طالبان در این عملیات صحبت نکرده است، اما منابع معتبر محلی به رادیو آزادی تأیید کرده‌اند که به همراه فرمانده داعش به نام عزیز، یک غیرنظامی و یک سرباز طالبان نیز کشته شده‌اند.

در گزارش‌ها همچنین آمده است که اعضای داعش در چندین منطقه پرچم‌های خود را برافراشته بودند که توسط طالبان پایین کشیده شد.

مجاهد ادعا کرده است که این گروه داعش خراسان نیز مانند سایر گروه‌های مشابه از بلوچستان پاکستان هدایت می‌شده و تحت رهبری مستقیم شاخۀ داعش خراسان از آنجا حملات خود را انجام می‌دادند.

طالبان اعلام کرده‌اند که گروه داعش خراسان مسئول حملۀ ۱۲ سپتامبر در غور بوده است.

گروه داعش علاوه بر غور، به حملات بر غیرنظامیان در کابل و بامیان نیز متهم شده است.

حکومت طالبان گفته است که در نتیجۀ این عملیات، جنگجویان داعش مجبور به فرار از افغانستان شده‌اند و لانه‌ها و مراکز آموزشی امنی را در بلوچستان و کراچی پاکستان به‌دست آورده‌اند.

بیشتر در این باره:

درگیری طالبان با داعش خراسان در غور سه کشته برجای گذاشتادامهٔ واکنش‌ها به رویداد خونین دایکندی؛ ملل متحد و نهاد های جهانی خواهان مجازات عاملان شده‌اندرویداد خونین مسیر دایکندی- غور؛ کشتار غیر نظامیان واکنش‌های گسترده را بر انگیخته است اجساد قربانیان حملۀ دیروز در دایکندی به خاک سپرده شد

حکومت پاکستان اگرچه مستقیماً به این ادعاها پاسخ نداده، اما تأکید کرده است که طراحی حملات بر پاکستان از افغانستان انجام می‌شود و طالبان توان شکست داعش را ندارند.