فدراسیون صلیب سرخ: سیلاب‌های اوایل سال ۲۰۲۴ جان صدها افغان را گرفته و صدها هزار نفر را تحت تأثیر قرار داده است

صلیب سرخ گزارش می‌دهد که سیلاب‌ها ۳۳ ولایت افغانستان را به‌طور مستقیم تحت تأثیر قرار داده است.

صلیب سرخ گزارش می‌دهد که سیلاب‌ها ۳۳ ولایت افغانستان را به‌طور مستقیم تحت تأثیر قرار داده است.

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر (آی‌اف‌آرسی) اعلام کرده که سیلاب‌های ناگهانی ناشی از بارنده‌گی‌های شدید اوایل اپریل ۲۰۲۴ که تا اواسط ماه می ادامه داشت باعث جان باختن حداقل ۳۰۰ نفر در افغانستان شده‌است.

در گزارش تازۀ این فدراسیون که ناوقت روز چهارشنبه «۳۰ اکتوبر» در ویب‌سایت خود نشر کرده، آمده که این سیلاب‌ها که در ۳۳ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان سرازیر شد، بیش از ۲۸۰ هزار نفر را به طور مستقیم تحت تأثیر و حدود ۱ میلیون نفر را در معرض خطر قرار داده‌است.

به‌گفتۀ فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر، در این فاجعه که خسارات گسترده‌ای داشته بیش از ۴۰ هزار خانه آسیب دیده که از این تعداد بیش از ۱۴ هزار خانه به طور کامل و بیش از ۲۶ هزار خانه دیگر به‌طور جزئی تخریب شدند و بسیاری از خانواده‌های بی‌جا شده در حال حاضر با اقارب خود پناه گرفته و یا در خیمه‌ها زنده‌گی می‌کنند.

شماری از باشنده‌گان مناطق آسیب‌دیده نیز به رادیو آزادی می‌گویند خانه‌های‌شان را از دست داده‌اند، منابع درآمدشان نابود شده و تا هنوز در جست‌وجوی اعضای خانواده‌شان که در سیلاب‌ها ناپدید شده‌اند، هستند.

نفیب‌الله باشندۀ قریۀ بورکه بغلان به رادیو آزادی می‌گوید: "در کندهار کاری‌گری رفته بودم، ساعت چهار بجه بود که برایم زنگ زدند که منطقه را سیل برده، به پدر خدا بیامرزم زنگ زدم، ولی جواب نداد، به مادرم زنگ زدم گفت خود را کشیدیم، ولی پدر و دخترت گم هستند، می‌پالیم. همی جسد ما پیدا شود که جنازه‌اش را کنیم، دکان، موترسایکل، گاو، گوسفند، همه را برده، وقت این‌جا رسیدم هیچ چیز نمانده بود."

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر (آی‌اف‌آرسی) همچنان نگران است که این وضعیت با افزایش بیماری‌های ناشی از آب مانند اسهال و عفونت‌های پوستی در مناطق سیلاب‌زده وخیم‌تر شده‌است.

بیشتر در این باره: آیا برای کاهش خطرات ناشی از حوادث طبیعی مانند زلزله، سیلاب‌ها و خشکسالی در افغانستان راه و چاره است؟

برخی از باشنده‌گان ولایت پروان نیز در این مورد می‌گویند که پس از سرازیر شدن سیلاب‌ها بیمار شده‌اند و به حساسیت‌های مبتلا اند و تا هنوز بهبود نیافته‌اند.

شمع آغا باشنده ولسوالی جبل‌السراج این ولایت به رادیو آزادی گفت: "من مریض هستم، از طرف شب ‌و روز سرفه می‌کنم و ‌مکروب زیاد است، کل مردم به همین مشکل مبتلا شدند، از شبی‌که سیلاب شد به بعد همی خاک و گل که خشک شد، آلوده‌گی بسیار زیاد شده، یک تعداد را سیل برد و کسانی‌که هستند هم از گرد و خاک روز ندارند."

به‌گفتۀ باشنده‌گان مناطق سیلاب‌زده سازمان‌های امدادرسان در حال نظارت بر وضعیت صحی مناطق آسیب‌دیده هستند و تلاش می‌کنند تا شیوع بیماری‌هایی ناشی از سیلاب را با کمک کارمندان صحی در کلینیک‌های سیار تحت کنترول قرار دهند.

داکتر عزیزه حکیمی یکی از داکتران سیار در ولایت پروان در صحبت به رادیو آزادی گفت: "روزهای اول تا دونیم صد مریض می‌دیدیم، حال کمتر شده تا ۷۰، ۸۰ مریض را می‌بینیم."

روند توزیع آب صحی برای سیلاب زدگان

روند توزیع آب صحی برای سیلاب زدگان

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر در گزارش خود از تخریب زیرساخت‌های حیاتی، از بین رفتن نزدیک به ۱۸۵ هزار هکتار زمین زراعتی، از دست دادن مواشی و همچنان تشدید مشکلات اقتصادی جوامع آسیب‌دیده نیز نگرانی کرده، هشدار داده‌است که با وجود فروکش کردن آب‌های سیلاب، عواقب این فاجعه هنوز جدی باقی مانده‌است.

این فدراسیون اما تأکید می‌کند که کمک‌های بشردوستانۀ اضطراری از جمله عملیات جست‌وجو و نجات، کمک‌های اولیه، حمایت روانی، بسته‌های صحی، پول نقد، مواد غذایی و خدمات صحی را ارائه کرده و به آن ادامه می‌دهد.