شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان: اگر طالبان خواهان مشروعیت‌اند، روابط خود با مردم را بهبود ببخشند

کرن دکر گفت طالبان باید روابط خود را با مردم افغانستان بهبود بخشند.

کرن دکر، شارژدافیر آمریکا در افغانستان، روز دوشنبه در نشست آنلاین با خبرنگاران گفت، بدون مشارکت کشورهای منطقه هیچ راه‌حلی برای افغانستان ممکن نیست.

«هیچ راه‌حلی برای افغانستان وجود ندارد که منطقه و به خصوص افغان‌ها را در آن دخیل نه باشند و افغان‌ها با همسایگان خود گفت‌وگو کنند.»

وی در پاسخ به سوالی درباره سیاست رئیس‌جمهور آینده آمریکا در قبال افغانستان گفت که باید تا ۲۰ جنوری منتظر بمانیم تا دونالد ترمپ رسماً کار خود را آغاز کند.
وی با اشاره به فعالیت گروه‌های تروریستی تأکید کرد که این گروه‌ها نه تنها در افغانستان فعال هستند، بلکه مبارزه با آن‌ها نیاز به همکاری منطقه‌ای دارد.

خانم دکر همچنین به توافق دوحه میان آمریکا و طالبان اشاره کرد و گفت که یکی از ماده‌های این توافق‌نامه این است که گروه‌های تروریستی در افغانستان حضور نداشته باشند و از خاک این کشور علیه دیگران استفاده نشود.
وی افزود که این بخش از توافق‌نامه دوحه تاریخ پایانی ندارد و تا زمانی این تعهد پابرجاست که گروه‌های تروریستی در افغانستان وجود نداشته باشند.

شارژدافیر سفارت ایالات متحده آمریکا از قوانین جدید طالبان ابراز نگرانی کرد و گفت که فضای زندگی افغان‌ها به ویژه زنان محدود شده است.
در سه سال گذشته، طالبان دختران بالاتر از صنف ششم را از تحصیل محروم کرده، آن‌ها را از رفتن به مکان‌های عمومی مانند پارک‌ها و حمام‌ها منع کرده‌اند و حتی اخیراً صدای زنان را نیز ممنوع کرده‌اند.

بیشتر در این باره: نصریه رضایی، قابله‌ای که با ده سال تجربه، به دلیل نداشتن محرم شرعی از کار برکنار شده است

خانم دکر گفت، او بسیار نگران است که فضای زندگی افغان‌ها روز به روز محدودتر می‌شود و این محدودیت‌ها نه تنها برای زنان، بلکه برای مردان نیز است.
او در عین حال می‌گوید:
«اگر طالبان می‌خواهند با سایر کشورها روابط خوبی داشته باشند، باید با مردان و زنان کشور خود روابط خوبی داشته باشند. هر حمایتی و مشروعیتی که طالبان از جامعه جهانی می‌خواهند، ابتدا با حمایت افغان‌ها آغاز می‌شود.»

کرن دکر تأکید کرد که ایالات متحده با ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر، همکاری می‌کند تا قانون امر بالمعروف و نهی از منکر طالبان را ارزیابی کند.
او درباره قوانین جدید طالبان گفت که نمی‌داند این قوانین چگونه تطبیق می‌شود.
وی افزود: شناسایی و ارزیابی این موضوعات در جلسات برگزار شده در دوحه واقعاً دشوار است.

شارژدافیر آمریکا از محدودیت‌های طالبان برای زنان و دختران افغان انتقاد کرد.

خانم دکر با اشاره به روز جهانی آموزش گفت که تمرکز بر آموزش همه افغان‌ها به ویژه دختران و زنان خواهد بود. زیرا بدون آموزش، افغانستان از داکتر، انجنیر، برنامه‌نویس کمپیوتر، حسابدار، معلم، متخصص زراعت و برق و غیره محروم خواهد بود. این‌ها بخش‌هایی هستند که افغانستان به این متخصصین نیاز دارد.
«تحصیل نه تنها یک حق بشری است، بلکه برای بقای افغانستان حیاتی است، به همین دلیل است که ایالات متحده آمریکا با کارشناسان آموزش همکاری می‌کند تا به دانش‌آموزان افغان کمک کند تا بر مشکلات و موانعی مانند دسترسی به تکنالوژی دست یابند و برای تحصیل حمایت مالی دریافت کنند.»

وی همچنین گفت که ایالات متحده آمریکا در تلاش است تا شرایط تحصیل را برای دختران افغان از طریق آنلاین و ماهواره و فرصت‌های کاری در سطح بین‌المللی فراهم کند.