سازمان جهانی صحت از ثبت دو مورد جدید پولیو در افغانستان خبر داده است

تطبیق واکسین پولیو در ا فغانستان.

سازمان جهانی صحت «دبلیو اچ او» در حالی از ثبت دو مورد جدید پولیو در افغانستان خبرداده که نگرانی‌ها از واقعات مثبت این بیماری به دلیل محدود شدن تطبیق واکسین پولیو در مساجد، افزایش یافته است.

«دبلیو اچ او» روز دوشنبه در گزارشی گفته که دو این مورد جدید هفته گذشته در ولایت‌های هلمند و ارزگان ثبت شده اند.

اما حکومت طالبان ادعا می‌کند که در سال جاری هیچ مورد مثبت فلج اطفال در افغانستان ثبت نشده است.

در این حال شماری از خانواده ها با نگرانی از بازماندن کودکان شان از واکسین می گویند ، با این روش تعداد واقعات مثبت پولیو در افغانستان احتمالا افزایش خواهد یافت.
عزیز باشنده ولایت کابل روز سه‌شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت:

بیشتر در این باره: ۵.۳ میلیون کودک در افغانستان تحت پوشش واکسین پولیو قرار می‌گیرند

«مردم در کمپاین واکسین پولیو به سطح مساجد به بسیار مشکل مواجه می‌شوند اگر کمپاین خانه به خانه باشد هم به خانواده‌ها خوب است و هم هیچ طفلی از واکسین نمی ماند.»

صفت الله باشنده ولایت کابل نیز به رادیو آزادی گفت:

«کمپاین واکسین خانه به خانه خوب بود به همه گی رسیدگی میشد حالی مشکل در این است که مردم ساعت‌ها منتظر میمانند هوا سرد است و خیلی به مشکل مواجه می‌شوند اگر اینگونه ادامه پیدا کند طفلای زیادی از واکسین محروم می‌شوند.»

پیش از این واکسناتوران در کارزارها خانه به خانه می‌رفتند و اطفال را در برابر بیماری پولیو واکسین می‌کردند.

به اساس گزارش اخیر سازمان ملل متحد حکومت طالبان روش تطبیق واکسین خانه به خانه را ممنوع کرده و در عوض، بر تجویز واکسین در مساجد تاکید کرده است.

از سوی دیگر داکتران توصیه می‌کنند زنجیره که در مقابل مرض پولیو با واکسین ایجاد می‌شود با واکسین نشدن حتی یک نفر از بین برود.

داکتر سید فرید شاه متخصص امراض داخله در صحبت به رادیو آزادی گفت:

«تطبیق واکسین پولیو در کشور‌های که پولیو هنوز محو نشده یک امر ضروری است باید در این راستا توجه و تلاش زیاد صورت بگیرد.»

افغانستان و پاکستان تنها کشور‌های هستند که هنوز پولیو در آن ریشه کن نشده است.


در همین حال یکی از واکسیناتورهای شهر کابل که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش گرفته شود به رادیو آزادی گفت:

«واکسین خانه به خانه برای ما هم خوب بود از ازدحام جلوگیری می‌شد و ما به خیال راحت به همه رسیدگی می‌کردیم.»

بر اساس گزارش سازمان جهانی صحت، از آغاز سال جاری، ۸۱ مورد فلج اطفال در افغانستان و پاکستان ثبت شده است که ۲۵ مورد در افغانستان و ۵۶ مورد در پاکستان بوده است.

در همین حال کمیته بین المللی صلیب سرخ (ICRC) نیز همزمان با روز جهانی افراد دارای معلولیت، از فلج مغزی در افغانستان خبرداده و گفته که دلیل این امر کمبود منابع و متخصصین مراقبت‌های صحی در این کشور است.

بیشتر در این باره:

سازمان جهانی صحت از ثبت شش مورد ویروس پولیو در افغانستان خبر داده‌استبنیاد خیریه ملک سلمان با بانک توسعۀ اسلامی تفاهمنامۀ همکاری را در زمینۀ محو پولیو در افغانستان امضا کردچرا ویروس فلج اطفال در افغانستان و پاکستان ریشه‌کن نمی‌شود؟

این کمیته افزوده که تعداد قابل توجهی از کودکان آسیب دیده در مناطق روستایی زندگی می‌کنند که دسترسی به مراقبت‌های تخصصی برای آنان همچنان یک چالش بزرگ است.

فلج مغزی یک اختلال دوران کودکی است که در اثر رشد غیرطبیعی مغز یا آسیب مغزی در دوران بارداری، تولد یا مدت کوتاهی پس از آن ایجاد می‌شود. اثرات دائمی بر حرکت، کنترل عضلات، هماهنگی و وضعیت بدنی دارد.