افغان‌هایی که در پاکستان در انتظار انتقال به امریکا هستند از تأخیر در بررسی پرونده‌های شان شکایت دارند

شماری زیادی افغانها پس از سقوت افغانستان به پاکستان رفتن و منتظر انتقال به امریکا هستند.

شماری از افغان‌هایی که در پاکستان منتظر انتقال به ایالات متحده هستند، می‌گویند که به دلیل تأخیر در روند بررسی پرونده های پناهندگی‌شان با چالش‌های جدی مواجه شده‌اند.

این افراد اخیرا در نامه‌ای سرگشاده و تفصیلی از حکومت امریکا خواسته‌اند تا روند رسیدگی به مدارک آن‌ها را تسریع کرده و هرچه زودتر انتقال‌شان به ایالات متحده را نهایی کند.

ذکریا یکی از افغان‌هایی است که پرونده P۲ امریکا را دارد و در پاکستان به سر می‌برد.

بیشتر در این باره: استقبال دارنده گان پرونده‌های مهاجرت به امریکا از تصویب لایحه حفاظت از هم پیمانان افغان توسط این کشور

او به رادیو آزادی درباره مشکلات‌اش چنین گفت:

«پرونده P۲ دارم و دو سال و نیم پیش همراه خانواده‌ام به پاکستان آمدم. انتظار داشتیم که کارها زودتر پیش برود، اما چنین نشد. تمام پس‌اندازمان به پایان رسیده و اکنون با مشکلات زیادی مواجه هستیم. تقریباً با قرض زندگی می‌کنیم. در این یک سال و نیم اخیر پلیس هم ما را بسیار اذیت کرده است. درخواست ما این است که به وضعیت ما توجه جدی شود.»

اخیراً شماری از افغان‌های که به امید رفتن به امریکا در پاکستان بسر می برند، در نامه‌ای مفصل از دولت امریکا درخواست کرده‌اند تا رسیدگی به پرونده‌های پناهندگی را تسریع بخشیده و آنان را به ایالات متحده انتقال دهد.

آنها در این نامه که یک نسخه آن به دست رادیو آزادی نیز رسیده، از دولت امریکا خواسته اند تا در زمینه مهاجرت به آنها وعده های خود را عملی کند.

در همین حال صدیق‌الله یکی از مهاجران افغان در پاکستان که این نامه را امضا کرده می گوید که اسناد پرونده P۱ ایالات متحده امریکا را دارد و تأخیر در روند انتقال سبب فشارهای روانی زیادی برای او شده است:

«سه سال است که در پاکستان منتظر هستم. مشکلات روحی و روانی زیادی برایم ایجاد شده و با ارسال نامه‌ای به دولت آمریکا و سازمان‌های مرتبط، امیدواریم که مشکلات ما مورد توجه قرار گیرد.»

برنامه‌های P۱ و P۲ که از سوی امریکا پس از خروج نیروهایش از افغانستان در اگست ۲۰۲۱ معرفی شده اند، برای افرادی برنامه ریزی شد که با دولت امریکا و سازمان‌های غیردولتی یا رسانه‌های تحت حمایت امریکا همکاری کرده‌اند.

یکی از شرط های این برنامه‌ های مهاجرتی این بود که افراد به یک کشور ثالث مانند پاکستان برای تکمیل روند بررسی مدارک شان اقامت کنند.

اعتراض زنان افغان در مقابل دفتر سازمان ملل در اسلام آباد.

میوند عالمی افغان رئیس شورای افغان‌ها در اسلام‌آباد ضمن تأیید مشکلات پناهجویان افغان گفت:

«اینجا فرصت کار وجود ندارد و فرزندان آن‌ها به دلیل هزینه‌های بالای مدارس از تحصیل بازمانده‌اند. بسیاری از آن‌ها حتی توانایی تمدید ویزای خود را ندارند.»

بیشتر در این باره:

هنرمندان مهاجر افغان در پاکستان از مشکلات و بی سرنوشتی شکایت دارندسازمان عفو بین الملل خواهان رسیده‌گی جرمنی به پرونده های مهاجرتی افغان‌ها شدایالات متحده صدور ویزه های ویژه را به افغان ها تا اخیر سال جاری میلادی متوقف میکند

گفتنی است، افغان‌های مقیم پاکستان که پرونده‌های پناهندگی به امریکا و دیگر کشورها دارند بارها در شهرهای مختلف پاکستان، به‌ویژه در پایتخت اسلام‌آباد به دلیل تأخیر در روند کارهایشان دست به اعتراض زده‌اند.

هرچند حکومت امریکا تاکنون واکنش مشخصی به این اعتراضات و انتقادات نشان نداده ، اما همواره تأکید کرده که پرونده‌های این افراد در حال بررسی بوده و در زمان مناسب به آن‌ها رسیدگی خواهد شد.