چندین کشور بشمول اعضای جی۷، خواهان پایان ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در انستیتوت‌های طبی افغانستان شدند

نمایندگان کشورهای عضو جی ۷ و نمایندگان ویژه ایالات متحده و چند کشور دیگر برای افغانستان

نمایندگان ویژه شماری از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی از جمله رهبران هفت کشور صنعتی جهان یا جی۷، از اقدام طالبان مبنی بر ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در انستیتوت‌های طبی ابراز نگرانی عمیق کرده‌اند.

این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در شهر ژنیو سویس، در یک اعلامیه مشترک که حکومت بریتانیا روز گذشته آن را در وب‌سایت خود منتشر کرده، گفته‌اند که این ممنوعیت جدید بر همه افغان‌ها تأثیر خواهد گذاشت.

در اعلامیه گفته شده که این ممنوعیت عواقب مخربی برای مادران و کودکان خواهد داشت و تأثیر مستقیم بر زندگی کودکان پسر و دخترانی که حتی هنوز تولدنشده اند، دارد و باعث بی‌ثباتی بیشتر سیستم‌های مراقبت‌های صحی شکننده خواهد شد.

در اعلامیه این ممنوعیت ناپذرفتنی خوانده شده و از طالبان خواسته شده که فوراً آن را لغو کنند.

در این اعلامیه همچنین به نگرانی عمیق در مورد حملات تروریستی اخیر در منطقه از جمله کابل و تهدید دوامدار تروریزم برای امنیت و ثبات افغانستان اشاره و تأکید شده که برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان، نیاز ضروری به یک دیالوگ فراگیر ملی است.

در ادامه آمده است که باید نتیجهٔ این دیالوگ فراگیر ملی منجر به نظم قانون اساسی و ایجاد یک سیستم سیاسی فراگیر شود که از تمام مردم نمایندگی و رهبران و حکومت آیندهٔ افغانستان به تعهدات بین‌المللی خود عمل کنند.

این درحالی‌ست که جامعه جهانی بارها از حکومت موقت طالبان که هنوز از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده، خواسته است که محدودیت‌ها بر زنان و دختران را دور کند.

اما طالبان نه‌تنها نپذیرفته اند، بلکه محدودیت‌ها علیه زنان و دختران را روز‌تا‌روز افزایش داده اند.