خبر ها
یک پیلوت زن برای نخستین بار طیاره ای را از کابل به هرات پرواز داد

اداره هوایی ملکی افغانستان میگوید اولین بار یک پیلوت زن طیاره را از کابل به هرات پرواز داد.
این اداره دیروز در یک اعلامیه گفته بود این پیلوت محدثه میرزائی نام دارد و طیاره شرکت هوای کام ایر را به کمک عمله زن از کابل به هرات برد.
به گفته مقامات این اداره این پرواز ۸۰ دقیقه ای بطور کامل از سوی خانمها مدیریت شد.
اداره هوایی ملکی این کار را جز پیشرفتهای زنان دراین شبکه خوانده و گفته به برنامههای دیگری هم در این راستا متتهد است.
جو بایدین: اداره من در مورد عربستان سعودی اعلامیه نشر خواهد کرد

جو بایدین رئیس جمهور امریکا دیروز گفت اداره وی روز دوشنبه در مورد عربستان سعودی اعلامیه نشر خواهد کرد.
این بعد از آنست که در گزارشهای استخباراتی امریکا معلوم شد که ولیعهد عربستان سعودی شاهزاده محمد بن سلمان در قتل خبرنگار جمال خاشوقجی دست داشته است.
آقای بایدن افزود: «من روز ۲۵ فبروری با پادشاه عربستان سعودی سلمان بن عبدالعزیز صحبت کردم نه ولیعهد. من واضح ساختم که مقررات تغییر میکند و ما تغییرات مهم را امروز و روز دوشنبه اعلام خواهیم کرد. ما آنهارا در رابطه با حقوق بشر مسئول خواهیم خواند.»
در پاسخ به این سوال خبرنگار که آیا ولیعهد عربستان سعودی را مجازات خواهند کرد، رییس جمهور بایدن گفت که آنها روز دو شنبه اعلام خواهند کرد که با عربستان سعودی چه میکنند.
آقای بایدن در این مورد توضیحات بیشتر نداد.
بایدن: حملات بر شورشیان طرفدار ایران در سوریه هشداریست به تهران

رئیس جمهور ایالات متحده امریكا میگوید، تهران باید حملات هوایی بر شبه نظامیان طرفدار آن کشور در شرق سوریه را به حیث یك هشدار ببیند.
جو بایدن، دیروز جمعه در هیوستون به خبرنگاران گفت، بدون مجازات امکان پذیر نیست.
قبل از این، جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع امریکا در مورد حملات هوایی امریکا در سوریه گفته بود: "همانطور که شب گذشته گفته شد و در امر رئیس جمهور بایدن روشن شده، به صراحت اعلام کرده است که از امریکاییها و اعضای ائتلاف حراست کرده، از منافع امنیتی ما در منطقه محافظت خواهد کرد."
پنتاگون روز پنجشنبه گفت، در واکنش به حملات راکتی اوایل ماه جاری بر پایگاه نیروهای امریکایی و ائتلاف، در امتداد سرحدات سوریه با عراق حملات هوایی را انجام داده است.
پنتاگون تا هنوز در مورد تلفات دقیق این حملات چیزی نگفته است.
تصویب بسته ۱.۹ تریلیون دالری امداد اقتصادی از سوی مجلس نمایندگان امریکا

بسته ۱.۹ تریلیون دالری امداد اقتصادی جو بایدن رئیس جمهور امریکا برای جبران دشواریهای ناشی از همهگیری ویروس کرونا، توسط مجلس نمایندگان این کشور تصویب شد.
این لایحه با ۲۱۹ رای موافق در برابر ۲۱۲ رای مخالف در اوایل امروز (۲۷ فبروری) به تصویب رسید. هیچ جمهوریخواه رأی موافق نداده است.
این لایحه اکنون به مجلس سنای امریکا که تحت کنترل دموکراتهاست، ارائه خواهد شد.
در این بسته امدادی به طور مستقیم چک ۱۴۰۰ دالری برای بیشتر امریکایی ها داده خواهد شد. همچنان میلیاردها دالر هم برای تقویت پروسۀ واکسین کرونا، کمک برای بازگشایی مکاتب، تأمین بودجههای ایالتی و محلی اختصاص مییابد.
امتیازات بیکاری و توقف اخراج میلیونها تن که برای پرداخت کرایه تلاش میکنند، نیز افزایش خواهد یافت.
جو بایدن گفته است، این بسته امدادی به امریکایی هایی که با مشکلات مواجه اند، کمک خواهد کرد.
اما جمهوری خواهان می گویند، این طرح بیش از حد زیاد است و شامل موضوعاتی میشود که مربوط به همه گیری ویروس کرونا نیست.
انفجار بمب در شهر جلال آباد یک کشته و یک زخمی برجا گذاشت

در نتیجه انفجار بمب در شهر جلال آباد یک فردملکی کشته شده و یک عضو شورای ولایتی ننگرهار، زخمی شده اند.
یک منبع محلی که به خاطر حساسیت موضع از افشای نامش خودداری کرده به رادیو آزادی گفت: "یک بمب که در موتر عبدالقهار قدیر عضو شورای ولایتی ننگرهار جابجا شده بود، در نزدیک مال مندوی منفجر شد که در نتیجه یک رهگذر کشته و آقای قدیر زخمی شده است.
عبدالقهار قدیر فرزند حاجی عبدالقدیر، قوماندان جهادی سابق است.
مقامات امنیتی تا هنوز در مورد این رویداد توضیحی نداده اند.
اما ظاهر عادل سخنگوی ادارۀ صحت عامه ننگرهار در پیام ارسالی به رسانه ها تأیید کرده که جسد یک فرد ملکی و عبدالقهار قدیر به حالت زخمی به یک شفاخانه ننگرهار آورده شده است.
از سالگرد قتل بوریس نمتسف در روسیه یادبود شد

صدها فعال مخالف حکومت روسیه و شماری از دیپلوماتهای غربی امروز شنبه از ششمین سالگرد قتل بوریس نمتسف سیاستمدار مخالف کرملین در مرکز شهر مسکو یادبود به عمل آوردند.
شماری از فعالان و دیپلوماتها روی پل بلشی مسکورتسکی دستههای گل گذاشتند. در این پیاده رو که در چند صد متری قصر کرملین قرار دارد به تاریخ ۲۷ فبروری ۲۰۱۵ میلادی بوریس نمتسف به ضرب گلوله کشته شد.
سالگرد قتل او معمولاً با راهپیمایی در مرکز مسکو برگزار میشود. اما امسال به دلیل محدودیتها بر اجتماعات گسترده به خاطر همهگیری ویروس کرونا، فعالان مخالف روی پل در یک محل یادبود موقت، جمع شده بودند.
ربكا راس سخنگوی سفارت امریكا در مسکو در توییتر خود نوشته كه جان سالیوان سفیر این کشور، قتل نمتسف را "وحشیانه" توصیف كرده و او را سرسپرده آیندۀ روسیه خوانده است.
کلاس مربیگری درجه سی کنفدراسیون فوتبال آسیا در کندهار آغاز شد

کلاس مربیگری درجه سی کنفدراسیون فوتبال آسیا امروز در ولایت کندهار آغاز شد.
فیروز مشعوف، سخنگوی فدراسیون فوتبال افغانستان امروز به رادیو آزادی گفت در این کلاس دوهفتهای ۲۴ مربی حوزۀ جنوبغرب شرکت کردهاند.
به گفته آقای مشعوف، این ۲۴ تن شامل ۱۸ مربی از کندهار و ۶ مربی از ولایت نیمروز هستند که تاکتیکهای مربیگری درجه سی آسیا را در دو بخش عملی و نظری آموزشی میبینند .
این کلاس توسط محمدطاهر روفی آموزگار بینالمللی فدراسیون کشور تدریس میشود.
دستگیری ۲۸۰ تن از طرفداران ترمپ به جرم "هجوم بردن بر کانگرس امریکا"

بیش از ۳۰۰ تن به خاطر اشتراک در تهاجم ششم جنوری طرفداران دونالد ترمپ رئیس جمهور سابق امریکا بر ساختمان کانگرس آن کشور، متهم شده اند.
جان كارلین(جان کرلین) معاون لوی سارنوال امریکا دیروز(۲۶ فبروری) به خبرنگاران گفت، حداقل ۲۸۰ تن توسط وزارت عدلیه دستگیر شده اند.
به گفتۀ آقای کارلین، تحقیقات در مورد افراد مسئول با سرعت و مقیاس بیسابقه ادامه دارد و مسئولین باید پاسخگو باشند.
حداقل پنج تن، به شمول یک افسر پولیس، در تهاجم ششم جنوری طرفداران دونالد ترمپ رئیس جمهور سابق بر ساختمان کانگرس امریکا کشته شدند.
بسیاری مهاجمین به اساس پستهایشان در شبکههای اجتماعی دستگیر شدند، آنها با به اشتراک گذاشتن ویدیوها به حضورشان در بین اوباشان افتخار کرده بودند.
دونالد ترمپ یک هفته بعد، به اتهام تحریک این تهاجم توسط مجلس نمایندگان امریکا استیضاح شد، اما به تاریخ ۱۳ فبروری توسط سنای امریکا تبرئه گردید.
نگرانی سنای امریکا در مورد "اقدامات ضد دموکراتیک" در قفقاز جنوبی

باب منندز سناتور امریکایی دموکرات از نیوجرسی و رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای امریکا، در مورد "اقدامات بیثبات کننده و ضد دموکراتیک" در قفقاز جنوبی ابراز نگرانی کرده و به همتایان جرمنی، لیتوانیا، استونیا، لتونیا، پولند و جمهوری چک پیوسته است.
در اعلامیه مشترک این شش متحد ایالات متحدۀ امریکا که دیروز نشر شد، با ابراز نکوهش تهاجم بر دفتر "جنبش متحد ملی گرجستان" بزرگترین حزب اپوزسیون آن کشور، به خاطر دستگیری نیکا ملیا رهبر آن گفته شده که این حرکت دموکراسی و آزادی شکننده در گرجستان را آشکار میسازد.
این اعلامیه بعد از تظاهرات هزاران تن در شهر تبلیسی پایتخت گرجستان و تهاجم ۲۳ فبروری پولیس بر دفتر جزب "جنبش متحد ملی گرجستان" صادر شده است.
سازمان عفو بینالملل(امنستی انترنشنل) نیز استفادۀ شدید از قدرت را برای دستگیری نیکا ملیا، یک حرکت نگرانکننده خوانده است.
کارخانه تولیدی سنگ رخام در هلمند با کمبود مواد خام مواجه است

کارخانه تولیدی سنگ رخام ولایت هلمند با کمبود مواد خام مواجه است.
عبدالحکیم مثمر، سرپرست این کارخانه امروز به رادیو آزادی گفت کارمندان این شرکت از سال ۱۳۸۹ بدینسو به معدن سنگ رخام دسترسی مستقیم ندارند و به همین دلیل با کمبود مواد خام روبهرو شدهاند.
وی همچنین گفت در حال حاضر سنگ رخام این ولایت در بیرون از کشور بازار ندارد و اکنون مواد خام را به شکل اجاره از شرکتهای خصوصی به دست میآورد که قیمت آن خیلی گران تمام میشود.
رخام که یکی از سنگهای نیمهقیمتی بهشمار میرود. معدن این سنگ در ولسوالی خانشین ولایت هلمند است که آن منطقه بیشتر تحت تصرف مخالفین مسلح قرار دارد.
اولین محموله کالاهای صادراتی پاکستان به تاجیکستان انتقال یافت

اولین محموله کالاهای صادراتی پاکستان از طریق بندر غلامخان خوست به تاجیکستان انتقال یافت.
فواد احمدی، سخنگوی وزارت تجارت وصنعت افغانستان امروز به رادیوآزادی گفت که این محموله از طریق بندرغلام خان ولایت خوست که به تازگی به روی انتقال کالاهای تجاری و ترانزیتی باز شده، منتقل شده است.
آقای احمدی افزود که این محموله شامل ۳۰ تن سبزیجات است که با وارد شدن از طریق بندر غلام خان و ترانزیت از خاک افغانستان و با عبور از بندر شیرخان ولایت کندز به تاجیکستان انتقال یافته است.
وزارت تجارت و صنعت از باز شدن این بندر به روی اموال تجاری و ترانزیتی استقبال کرد و آن را گام مثبتی در راستایی گسترش روابط تجارتی میان کشورهای منطقه دانست.
حکومت پاکستان سال گذشته تعهد کرده بود که در کنار بندر غلام خان، بندرهای تورخم و سپین بولدک را به طور ۲۴ ساعته بروی انتقال اموال تجارتی و ترانزیتی باز نگهدارد.
سفیر برما در سازمان ملل مخالفتاش را با کودتا در آن کشور ابراز کرده

کیاو موی تون، سفیر برما در سازمان ملل متحد مخالفت اش را با کودتا در آن کشور ابراز کرده.
او از جامعۀ جهانی خواسته است در احیای حکومت غیرنظامی در برما کمک کند.
سفیر برما دیروز از تمامی کشورها خواست که کودتا در برما را به گونۀ علنی نکوهش کنند و از به رسمیت شناختن رژیم نظامی بپرهیزند.
برما مشهور به میانمار از اول ماه فبروری امسال، زمانی که اردو قدرت را در دست گرفت و آنگ سان سوچی، رهبر منتخب و بسیاری از اعضای رهبری حزب او را دستگیر کرد، دستخوش هرج و مرج بوده.
اردو مدعی شده که در انتخابات ماه نومبر که حزب آنگ سان سوچی برنده اعلام شده، تقلب صورت گرفته.
نگرانی صدراعظم بریتانیا بخاطر افزایش خشونتها در افغانستان

رئیس جمهور محمداشرف غنی و بوریس جانسون، صدراعظم بریتانیا بخاطر افزایش خشونتها در افغانستان ابراز نگرانی کردند و روی برقراری آتش بس دایمی در این کشور تأکید ورزیدند.
این را ارگ ریاست جمهوری افغانستان در یک خبرنامه گفته است.
بر اساس خبرنامه، آقای جانسون در مکالمۀ ناوقت دیروز با آقای غنی در مورد حمایت دوامدار بریتانیا از روند صلح افغانستان و نیز نیروهای امنیتی این کشور اطمینان داده.
گفته شده است، صدراعظم بریتانیا حمایتش را از تقویت دیپلوماسی منطقهای در پیوند به تلاشهای روان صلح نیز ابراز کرد.
با وصف تلاشها در درون و بیرون افغانستان برای برقراری آتش بس در این کشور، هنوز گروه طالبان به توافق در این مورد آماده نشده است.
آتشبسخواهی به روشِ کوبیا؛ به همه باید "ماسک آتشبس" توزیع شود

رولاند کوبیا نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان در حساب تیوترش یک عکس ماسک را منتشر کرده است و روی ماسک «آتش بس» نوشته است.
کوبیا در این تویت که دیروز منتشر شده مینویسد، اتحادیه اروپا موقف خود را پنهان نمیکند.
نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان میگوید، این ماسک که روی آن آتش بس نوشته باید به همه توزیع شود تا هم بر ضد بیماری کوید-۱۹ و هم در برابر جنگ مبارزه شود.
او افزود که این در اصل برای یک همه پرسی برای آتش بس است.
بایدن: الحاق شبهجزیره کریمیا به خاک روسیه را به رسمیت نمیشناسم

جوبایدن رئیس جمهور امریکا میگوید، الحاق شبه جزیره کریمیا به خاک روسیه را هرگز به رسمیت نمیشناسد.
او این سخنان را دیروز جمعه به مناسبت هفتمین سالروز الحاق این جزیره بیان کرد.
رئیس جمهور جو بایدن افزود که ایالات متحده در مقابل رفتار تحریکآمیز روسیه در کنار کییف است.
بایدن اضافه کرد که با اوکراین مشترکا کار میکند تا روسیه به خاطر اشعال این جزیره و رفتار نامناسب اش مسئول دانسته شود.
روسیه در ۲۶ م ماه فبروری سال ۲۰۱۴ میلادی به دنبال برکناری ویکتور یانکویچ رئیس جمهور طرفدار روسیه از قدرت، شبه جزیره کریمیا را به خاک خود ملحق ساخت و از جدایی طالبان در دو ولایت شرق اوکرایین حمایت کرد.