ترمپ رسماً به عنوان ۴۷مین رئیس جمهور امریکا سوگند یاد میکند.
هر چند او تاکنون سیاست روشنی در مورد افغانستان اعلام نکرده است، اما در سخنرانی اش به روز یکشنبه ۱۹ جنوری از بازپسگیری تجهیزات نظامی ایالات متحده از نزد طالبان سخن زد.
او یک روز قبل از مراسم تحلیف خود، طالبان را دشمن نامید و دولت بایدن را متهم کرد که منابع نظامی امریکا به ارزش میلیاردها دالر را در اختیار آنها قرار داده است.
"آنها(حکومت بایدن) میلیاردها و میلیاردها دالر به طالبان دادند. آنها بخش بزرگی از تجهیزات نظامی ما را به دشمن دادند. آیا میدانید که ما هر سال میلیاردها دالر پرداخت میکنیم؟ آیا میدانید این را؟ ما پول را به آنها نمیدهیم مگر اینکه تجهیزات نظامی ما را که این افراد نادان و بی کفایت اجازه دادند، پس بدهند."
بیشتر در این باره: دونالد ترمپ از طالبان خواست که تجهیزات نظامی امریکا را برگرداند
خواست ما از ترمپ این است که طالبان را وادار کند تا به حمایت از آزادیهای اجتماعی و دیموکراسی و حقوق زنان، در افغانستان احترام بگذارند
پیش از این مقام های حکومت طالبان، پس از انتخاب دوباره دونالد ترمپ به حیث رئیس جمهور امریکا با ابراز خوشبینی خواهان تعامل با حکومت جدید امریکا شده اند.
از سوی دیگر همزمان با آغاز به کار دونالد ترامپ رئیسجمهور منتخب ایالات متحده امریکا شماری از افغانها از او انتظار دارند تا در بهبود وضعیت افغانستان توجه جدی داشته باشد.
ساره باشنده شهر کابل به رادیو آزادی گفت: "خواست ما از ترمپ این است که طالبان را وادار کند تا به حمایت از آزادیهای اجتماعی و دیموکراسی و حقوق زنان، در افغانستان احترام بگذارند تا دروازه های آموزش و تحصیل به روی دختران باز شود و دختران افغانستان هم بتواند مانند سایر دختران کشور های دیگر تحصیل کنند و آزاد زندگی خود را کنند."
بشرمل باشنده ننگرهار میگوید: "از رئیس جمهور جدید امریکا توقع داریم که قراردادی را که با طالبان در دوحه امضا کردند، آن را صد در صد عملی کرده و زمینه را برای یک گفتمان ملی و یک حکومت همه شمول مساعد کند."
در همین حال برخی از آگاهان سیاسی از احتمال درخواست حکومت ترمپ برای در کنترل داشتن میدان هوایی بگرام و مذاکره با طالبان در این مورد سخن میگویند.
به گفتۀ اداره سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان، به ارزش حدود ۷ میلیارد دالر تجهیزات اردوی سابق افغانستان نزد طالبان باقی مانده است
طارق فرهادی یکی از آنان به رادیو آزادی گفت: "افغانستان در اولویت نیست. ترمپ یک فلسفه تجاری یا سوداگری دارد و اگر روزی لازم شود که بخواهد که میدان بگرام را داشته باشد در او صورت امکان دارد که با طالبان مذاکره کند و در بدل برداشتن تعزیرات ویا پول امدادی، میدان بگرام را به اجاره بگیرد برای اینکه چین را محاصره کند.»
گفتوگوی را بشنوید با اشرف سادات آگاه امورسیاسی و هاشم وحدتیار آگاه روابط بینالملی
Your browser doesn’t support HTML5
دونالد ترمپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده در حالی بر باز پسگیری تجهیزات بجا مانده از امریکا در افغانستان از طالبان تاکید می کند که پیش از این ادارۀ سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) گفته بود که به ارزش حدود ۷ میلیارد دالر تجهیزات اردوی سابق افغانستان نزد طالبان باقی مانده است.
حکومت طالبان هنوز در مورد این اظهارات تازه ترمپ اظهار نظر نکرده است.
توافقنامه صلح دوحه، که هدف آن پایان دادن به جنگ طولانیمدت امریکا در افغانستان وخروج نیروهای آن کشور از افغانستان و همچنان آغاز مذاکرات بین الافغانی خوانده شده بود، در سال ۲۰۲۰ میان ایالات متحده و طالبان در دوحه، پایتخت قطر در دوره اول ریاست جمهوری دونالد ترمپ، امضا شد.
دونالد ترمپ، اما همواره از نحوه خروج نیروهای نظامی امریکا از افغانستان که در زمان ریاست جمهوری جوبایدن اگست ۲۰۲۱ صورت گرفت، انتقاد کرده و آن را باعث سقوط حکومت جمهوری افغانستان و تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان خوانده است.