منابع دیپلوماتیک امریکایی تأیید کردند که ازبیکستان هفت هلیکوپتر بلک هاک اردوی سابق افغانستان را به ایالات متحده منتقل کرده است.
این هلیکوپترها در جریان سقوط افغانستان به دست طالبان در۱۵ آگست ۲۰۲۱ توسط پیلوتهای اردوی نظام جمهوری مخلوع افغانستان به ازبیکستان منتقل شده بودند.
یک منبع در سفارت ایالات متحده در تاشکند که نخواسته نامش فاش شود، به خبرگزاری فرانسه گفته که آنان این هلیکوپترها را دریافت کردند.
پیش از این بخش ازبیکستان صدای امریکا به نقل از مقامهای پنتاگون گزارش داده بود که واشنگتن اخیراً هلیکوپترهایی را که پیلوتهای اردوی سابق افغانستان در جریان پیشروی طالبان در آگست ۲۰۲۱ به ازبیکستان پرواز داده بودند، پس گرفته است.
حکومت طالبان بارها از حکومت ازبیکستان خواسته بود که این هلیکوپترها را به افغانستان برگرداند.
این درحالیست که اخیراً دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده از طالبان خواسته بود تا تجهیزات نظامی امریکا را که در افغانستان باقی مانده اند، بازگردانند.
ایالات متحده طی دو دهه پس از حمله بر افغانستان که منجر به سرنگونی حکومت دور اول طالبان شد، میلیاردها دالر روی اردوی نظام جمهوری مخلوع افغانستان سرمایهگذاری کرده بود.