کمک‌رسانی سازمان ملل به عودت‌کنندگان افغان همزمان با تشدید اخراج‌ها از ایران و پاکستان

یک دختر مهاجر افغان در موتری در حال برگشت به افغانستان

با تشدید روند اخراج افغان‌هایی فاقد اسناد مهاجرت از پاکستان و ایران، کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان از ادامۀ کمک‌رسانی با عودت‌کنندگان افغان خبر می‌دهد.

فرامرز برزین، معاون سخنگوی این نهاد در افغانستان به رادیو آزادی روز پنجشنبه ۲۵ دلو گفت که استراتیژی جدید را برای سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۷ برای حمایت از عودت‌کنندگان و بی‌جا شدگان در این کشور راه‌اندازی کرده‌اند.
او افزود:

«کارهای کلیدی ما مانند کمک‌های نقدی، فراهم‌سازی مسکن دایمی، سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارهای کوچک و متوسط و همچنان آموزش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای است. با این حال نیازها بسیار زیاد است و کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان برای کمک به مردم افغانستان به کمک دونرها یا تمویل‌کنندگان خود متکی است.»

این در حالی است که شماری از افغان‌هایی برگشته از کشورهای همسایه می‌گویند که با مشکلات متعدد رو به رو اند و هنوز هیچ کمکی دریافت نکرده‌اند.

برخی دیگر می‌گویند که کمک‌هایی که با آنان صورت گرفته کافی نبوده و نیاز به مساعدت بیشتر دارند.
سازمان بین‌المللی مهاجرت گفته است که در سال ۲۰۲۴ میلادی یک میلیون و دوصد هزار مهاجر افغان فاقد مدرک از ایران و پاکستان به افغانستان برگشته‌اند.